REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Melissa Lee Matos (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Priklausomybę narkotikams besigydanti moteris parodė, kaip atrodė pačiais blogiausiais savo gyvenimo momentais ir skatina kitus nebijoti kreiptis pagalbos.

22

Priklausomybę narkotikams besigydanti moteris parodė, kaip atrodė pačiais blogiausiais savo gyvenimo momentais ir skatina kitus nebijoti kreiptis pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Melissa Lee Matos, jau metus ir 5 mėnesius nevartojusi jokių narkotikų, socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paviešino kelias fotografijas, kuriose ji užfiksuota pačiu jos priklausomybės nuo heroino piku. Moteris, manoma, jog kilusi iš Vakarų Virdžinijos valstijos, JAV, jose matoma atsirėmusi į vonios sieną, jos veidas nusėtas tamsių dėmių, o akyse trūksta gyvybės ženklų.

REKLAMA

„Štai kaip kelis metus iš eilės kasdien atrodžiau“, - rašė ji. „Štai su kuo teko tvarkytis mano vyrui. Būtent tokią mane matė mano dukros, šeima ir draugai, kai labai retai išeidavau iš namų. Buvau ant mirties slenksčio ir jau maniau, kad niekada neišsikapstysiu.“

Pagrindinis heroino šalutinis poveikis – skausmingos pūslės ir žaizdos ant odos, tamsios dėmės ant veido ir kūno, nukritęs svoris.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalėjau įsivaizduoti gyvenimo be heroino. Norėjosi mirti ir tuomet nesupratau, kad aš ir taip jau vos egzistuoju“, - tęsė ji.

Praėjus beveik pusantrų metų, Melissa vis dar gydosi savo priklausomybe, o jos organizmas šiuo metu – švarus. Neseniai pasidalintos nuotraukose matoma, jog moteris atrodo sveikai, neliko jokių tamsių dėmių ir žaizdų, ji šypsosi ir teigia iš naujo atradusi gyvenimo džiaugsmą.

Visa tai paviešindama socialiniame tinkle, ji nori, kad ši istorija padrąsintu kitus kreiptis pagalbos.

„Turiu draugų, kuriems būtina tai pamatyti. Sunku pasakyti, kaip šie žodžiai gali paveikti kitus“, - rašė Melissa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaitytojams moteris liepė pasidalinti šiuo įrašu ir padėti artimoje aplinkoje su priklausomybe kovojantiems žmonėms.

„Jei šiuo metu esate nuo kažko priklausomas, tai skirta jums. Pažiūrėkite į šias nuotraukas. Tai – mirusi moteris, vargstanti narkomanė, kurios įprotis buvo toks stiprus, jog dienas ir naktis ji praleisdavo savo pačios sukurtoje komos būsenoje. Tai moteris, kuri kiekvieną centą išleisdavo dozei ir pamiršdavo, jog turi pamaitinti vaikus ir jais rūpintis. Tai moteris, gyvenime praradusi viską. Moteris, kuri manė niekada nebeišsikapstysianti, tačiau ja pavyko. Jei skaitote tai ir išgyvenate tą patį, prašau jūsų nebijoti prašyti pagalbos. Ne kartą miriau, tačiau atradau naują gyvenimą. Prižadu, kad vilties yra. Jūs esate verti gydymo, laisvės ir ramybės“, - rašė ji.

REKLAMA

Melissa taip pat liepė rašyti jai laiškus ir pasidalino elektroninio pašto adresu bei nuoroda į tinklalapį, kuriame gausu informacijos, norintiems išgyti nuo priklausomybės.

„Prašau, netylėkite ir daugiau nebekentėkite. Esate ne vieni. Tik ištieskite ranką ir aš būsiu su jumis. Mano vardas Melissa ir aš išgijusi narkomanė. Papasakokite man savo tamsiausias gyvenimo dienas ir aš jus nukreipsiu link šviesesnių. Visus jus myliu“, - užbaigė ji.

Praėjus vos kelioms valandoms po šio įrašo paviešinimo, Melissa sulaukė šimtų žinučių ir tūkstančių komentarų iš įvairaus likimo žmonių.

REKLAMA

Nors daugelis jų gyrė moterį ir ją palaikė, buvo ir tokių, kurie niekino Melissą už tai, jog iš viso pradėjo vartoti narkotikus.

„Tiems, kas nusprendė mane šmeižti, užsipulti ir žeminti, vertinti mano gyvenimą ir teigti, jog nenusipelnau būti mama. Prieš dvi dienas pasidalinau tiesos ir vilties kupinu pranešimu tikėdamasi, kad jis palies ne vieno širdį. Jį peržiūrėjo ir pasidalino milijonai internautų. Už kiekvieną neapykantos kupiną žinutę aš sulaukiau maždaug 50 pranešimų, pilnų meilės ir palaikymo. Atleiskite, jei mano istorija jus įžeidė. Atsiprašau, kad neatsakau į jūsų nemandagias žinutes ir komentarus, tačiau šiuo metu esu labai užsiėmusi šios žinios skleidimu ir padedu tiems, kam tikrai to reikia ir kas to tikrai nori“, - kritikams atkirto Melissa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų