• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Bethany Greenway (nuotr. asm. archyvo)

Dviejų vaikų mama, hormoninius pokyčius nėštumo metu sumaišiusi su pirmaisiais vėžio simptomais atskleidė, kaip jai sakėsi kovoti su jos veidą subjaurojusia liga.

39

Dviejų vaikų mama, hormoninius pokyčius nėštumo metu sumaišiusi su pirmaisiais vėžio simptomais atskleidė, kaip jai sakėsi kovoti su jos veidą subjaurojusia liga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Austine, Teksase gyvenanti Bethany Greenway (39 m.) švenčia įveikusi agresyvią ir retą odos vėžio formą - desmoplazminę melanomą.

REKLAMA

Viskas prasidėjo tuomet, kai 2014-aisiais besilaukiant antrojo vaikelio, jai ant kaktos atsirado tamsi dėmė. Nepaisant to, kad lankėsi pas dermatologą, buvo nustatyta, kad tai tikrai nepavojingas reiškinys. Kitus 1,5 metų ji nepastebėjo jokių simptomų, bet apgamui padidėjus ir toje vietoje pradėjus justi skausmą, ji kreipėsi į medikus, kurie tik tuomet sugebėjo nustatyti diagnozę.

Pašalinus apgamą Bethany atlikta odos persodinimo operaciją, tačiau ši procedūra moters veide paliko tikrai ryškų randą.

REKLAMA
REKLAMA

Baigusi paskutinį gydymo kursą, buvusi fotografė savo istorija pasidalino internete. Savo kelionę ji įamžino nuotraukose.

Kitus nepamiršti teptis apsauginiu kremu nuo saulės skatinanti Bethany atskleidė, kad tik kovodama su liga ji galėjo ir toliau matyti, kaip auga jos dukrelės.

Nebuvo nustebusi

Netikru antakiu ir makiažu maskuojanti randą, Bethany pridūrė: „Diagnozė manęs nenustebino, nes, būdama mano amžiaus, melanoma susirgo ir mano mama. Gyvenu Teksase, kur kremu nuo saulės teptis turiu kasdien. Stengiuosi saugotis saulės spindulių, tačiau mano oda gan šviesi, o plaukai – ryškios ugninės spalvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nudegus saulėje, mano oda pasidaro raudona. Dar nebuvo vasaros, kai neteko nudegti. Šis viską naikinantis vėžys mane subjaurojo. Beveik pusė mano kaktos nebeturi raumenų, o iš kairiojo antakio lik tik du ploni plaukeliai. Tai labai reta ir labai destruktyvi vėžio forma, dažniausiai atsirandanti 70 metų ribą perkopusiems vyrams.“

Pirmą kartą keistą virš kairės akies esantį odos plotelį moteris pastebėjo kai laukėsi dukros. Gydytojai iškart pasakė, kad dėl to kaltos kepenys, o Behany manė, kad tai atsirado sutrikus jos hormonų pusiausvyrai.

REKLAMA

Artėjant antrajam dukros gimtadieniui, jo vietoje išryškėjo apgamas, bet nerimauti ji pradėjo tuomet, kai atsirado skausmas.

Apsilankius pas dermatologą ir atlikus biopsiją paaiškėjo, kad moteriai 3a stadijos desmoplazminė melanoma.

Chirurgams pašalinus jos židinį ir šlaunies odą persodinus ant kaktos paaiškėjo, kad vėžys išplito į kaulą, o limfmazgiuose aptikti melanomos dariniai.

2016-ųjų spalį Bethany pradėjo gydymą imunoterapija ir 30 raundų radiacijos kursą.

„Radiacija buvo blogiausias dalykas pasaulyje. Ji išdegino mano burną ir gerklę, oda buvo nusėta žaizdomis, praradau skonio pojūtį, pakito balsas ir, maždaug trečią savaitę, pradėjo slinkti plaukai. Jam pasibaigus, netekau maždaug 18 kg, nes valgymas buvo tapęs didžiausia kančia“, - sakė ji. „Šiuo metu beveik visiškai išnyko radiacijos sukelti padariniai, visiškai pažeidę vieną seilių liauką ir pakeitę mano plaukų liniją.“

REKLAMA

Bathany veide liko apvalus randas. Moteris tikisi, kad dar šiais metais jai bus atlikta rekonstrukcinė kaktos operacija.

Plaukioti mėgstanti moteris, kartu su dar trimis vėžį įveikusiais asmenimis, dalyvavo triatlono varžybose, kurių metu buvo siekiame atkreipti dėmesį į vėžį.

„Esame „The Shade Project“ projekto dalis, tad dalyvaujame renginiuose ir dalijame skrajutes su itin naudinga informacija. Viso to metu, savo „Facebook“ paskyroje pildžiau nuotraukų dienoraštį. Stengiuosi, kad žmonėms nenutiktų taip, kaip man. Jei mano nuotraukos ir įrašai apie tai, ką teko išgyventi paskatins bent vieną asmenį pasitepti apsauginiu kremu nuo saulės ar apsilankyti pas dermatologą bei pasitikrinti, mano darbas atliktas“, - sakė Bethany.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų