REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Visagino Country“ festivalis (nuotr. Organizatorių)

Likus mėnesiui iki 24 kartą rengiamo „Visagino Country“ festivalio organizatoriai atskleidė visus renginio dalyvius ir programą. Prieš metus išaugusio skrybėlėtų vakarietiškos muzikos gerbėjų skaičiaus sulaukę organizatoriai šiemet pasistengė sukviesti ne tik atlikėjus iš įvairiausių valstybių vakariniams koncertams, bet ir ruošia įvairesnių pramogų dienai.

5

Likus mėnesiui iki 24 kartą rengiamo „Visagino Country“ festivalio organizatoriai atskleidė visus renginio dalyvius ir programą. Prieš metus išaugusio skrybėlėtų vakarietiškos muzikos gerbėjų skaičiaus sulaukę organizatoriai šiemet pasistengė sukviesti ne tik atlikėjus iš įvairiausių valstybių vakariniams koncertams, bet ir ruošia įvairesnių pramogų dienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp vakarų ir rytų

„Nuo pirmo festivalio vis stengėmės, kad į „Visagino country“ atvyktų grupės ir atlikėjai vis iš kitų valstybių. Tiesa, jau sunku surasti Europoje šalį, kurios grupė nebūtų lipusi ant mūsų scenos. Šiemet pavyko prisikviesti atlikėjus iš Gruzijos, grupę „Windshield“. Jų kuriamo kantri skambesio mūsų scenoje dar nebuvo. Dalyvių taip pat laukiame iš Čekijos, JAV, Prancūzijos, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos ir, žinoma, Lietuvos. Dalyvių laukia tiek mišrios grupės, tiek vien tik moterų kolektyvai. Bus galima išgirsti ir įvairių kantri muzikos stilių, nuo klasikinio iki modernaus skambesio ar labiau lyriško“, - pasakojo viena iš renginio organizatorių Elena Čekienė.

REKLAMA

Abu festivalio vakarus (rugpjūčio 18 ir 19 d.) kantri mylėtojai galės šokti ir linguoti pagal atlikėjų iš kantri tėvynės dainas. Šį kartą iš JAV į Visaginą atvyksta iš Arkanzaso valstijos kilęs Buddy Jewell. Jau pirmasis šio atlikėjo albumas sugebėjo tapti auksiniu ir „Bilboard country“ šimtuke ilgą laiką buvo 13 vietoje. Iš Kentukio valstijos atvyksta dainininkė April May. Šiuo metu atlikėja gyvena tarp tėvynės ir Prancūzijos. Kas jos muzikai suteikia savotiško ir jaukaus žavesio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak organizatorių, penkių čekių kolektyvas „Country sisters“ bus pirmoji grupė festivalio istorijoje, kai ant scenos dainuos ir gros vien merginos. Iš Lenkijos atvyks kantri Karaliene tituluojama Alicja Boncol su grupe „Koalicja“. Paskutinį kartą ant Visagino scenos ji lipo prieš 5 metus ir sugebėjo užvesti visą minią.

Į sceną grįžta ir „Visagino country“ svečius sužavėjusi prancūzų grupė Kevin Buckley ir „The Yee – Haw band“. Iš Ukrainos šį kartą atvyks „Dos Paises“, o iš Latvijos kantri dvasią atveš Linita Medina, kuri jau keletą metų laukė galimybės lipti ant scenos Visagine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant scenos sugrįžta „Jonis“

„Jaunesni kantri muzikos mylėtojai dar nepamena, bet festivalio jaunystėje buvo tradicija, kad kiekvienais metais savo kantri muzika visus užveda grupė „Jonis“. Deja, tradicija buvo nutrūkusi ir jau spėjome pasiilgti šios grupės linksmos kaimiškos muzikikės. Smagu, kad pagaliau juos vėl išvysime ant festivalio scenos ir galėsim trypti bei dūkti pagal jų muziką“, - sakė E. Čekienė.

Ne taip dažnai Lietuvoje atsiranda nauja kantri stiliaus muziką propaguojanti ir grojanti grupė. „Country Live Project“ - maloni išimtis. Žiūrovų laukia ir šios grupės debiutas.

REKLAMA

Festivalis neįsivaizduojamas ir be Virgio Stakėno. Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, jis ruošiasi nustebinti susirinkusius ir nepalikti nei vieno abejingo. Virgis iki šiol yra tikras rekordininkas ir yra praleidęs tik vieną „Visagino country“ festivalį! Virgį scenoje pamatysime kartu su grojančiais ir dainuojančiais Lietuvos kantri klubų nariais. Bet Virgis nebūtų Virgis, jei viską apie savo pasirodymą išpasakotų. Jo pasirodymas taip ir lieka paslaptyje. Ant scenos pasirodys ir šiame festivalyje užaugę muzikantai – Alvita bei Sepa su grupe „Asorti“ iš Visagino.

REKLAMA

Kad neužsitęstų pertraukos, kol muzikantai ruošiasi pasirodymui ir jungia aparatūrą scenoje matysime Visagino šokių kolektyvą „Rūta“ ir Šilutės kaubojes, grupę „Dakota“.

Koncertai ir visą dieną

Festivaliui prasidedant penktadienį, o baigiantis tik sekmadienį organizatoriai pasirūpino ir dalyvių pramogomis dienos metu.

„Prieš metus išbandėme naują festivalio vietą ir renginio erdvės išplanavimą ir buvome maloniai nustebinti. Matome, kad čia yra vietos dar labiau plėstis, tad rengiame naujas pramogas“, - pasakojo organizatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio teritorijoje jau penktadienį 14 val. prasidės mugė, atrakcionai ir kitos pramogos muzikos mylėtojams. Šeštadienį mažojoje scenoje kantri muzika netils nuo pietų. Vaikų ir suaugusių laukia tradicinis projektas „Kantri viltys“.

Vėliau sceną ir aikštelę perims šokių kolektyvai. Visaginiečių trečio amžiaus universiteto šokių grupė „Rūta“. Senjorai paruošė teatralizuotą kaubojišką programą. Šoks ir „Dakota“ kolektyvas iš Šilutės. Vyks linijinių šokių maratonas, prie kurio galės prisijungti visi norintys. Progą pademonstruoti savo kūrybą galės ir visi norintys kantri klubai.

REKLAMA

Dalyvių laukia ir amatų mugė, sporto rungtys bei kitos laisvalaikio pramogos. JAV ambasada žada surengti tikrą rodeo. Jautis jau paruoštas, o kaubojai tegu ruošiasi.

Į penktadienio pavakarę grįžta tradicinis motorizuotas festivalio paradas, kuris startuos 17 val.

Vedėjo rolę perima Saulius Tučkus

Šiemet „Visagino country“ laukia dar viena naujiena. Renginio vedlio mikrofoną į rankas perima tikras kantri muzikos mylėtojas, „Country club“ įkūrėjas, televizijos laidų vedėjas ir vienas iš nedaugelio Lietuvoje profesionalių pirtininkų – Saulius Tučkus.

„Puikiai prisimenu tą karštą vasaros dieną, kai dažydamas tėvų sodo namelį išgirdau per radiją reklamą kviečiančią į „Visagino country“. Žemėlapyje susiradau Sniečkaus gyvenvietę, nes niekada ten nebuvau buvęs. Kartu vykti pasiūliau savo būsimai žmonai Egidijai, kuri, pasirodo, irgi buvo susidomėjusi šiuo festivaliu. Tai buvo dar prieš patį pirmąjį festivalį. Tada negalėjau net įsivaizduoti, kad į festivalį sugrįšiu dar 20 kartų“, - taip apie savo pažintį su festivaliu kalbėjo naujas vedėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų