REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Jahedas Choudhury ir Seanas Roganas  (nuotr. Instagram)

Tai pirmasis toks atvejis Jungtinėje Karalystėje, kai musulmonų tikėjimo vyras veda tos pačios lyties asmenį.

22

Tai pirmasis toks atvejis Jungtinėje Karalystėje, kai musulmonų tikėjimo vyras veda tos pačios lyties asmenį.

REKLAMA

Jahedas Choudhury (24) augdamas jautėsi atstumtas, nes buvo kitokios seksualinės orientacijos. Jį, siekiant padaryti normaliu, tai yra heteroseksualiu, netgi buvo išsiuntę į specialią piligriminė kelionę. Šios ir kitos patyčios privertė Jahedą susimastyti apie savižudybę, tačiau susipažinus su Seanu Roganu (19), šis privertė pakeisti nuomonę, o neseniai atšvęstos poros vestuvės buvo geriausias jų kada nors priimtas sprendimas.

„Tokiu savo poelgiu parodau, kad man nerūpi kitų nuomonės. Savo šeimai užtraukiau gėdą, jie mano, jog tai liga, kurią galima išgydyti. Kai kurie artimieji vis dar tiki, kad tai tik toks gyvenimo etapas ir vėliau susidomėsiu moterimis. Visiems tą patį kenčiantiems žmonėms noriu pasakyti, kad viskas bus gerai. Mes dar parodysime pasauliui, kad galime būti ir gėjais, ir išpažinti Islamą“, - sakė Jahedas.

Jahedas ir Seanas vienas kitam įžadus davė pasipuošę tradiciniais musulmoniškais drabužiais, o jų kukli vestuvių ceremonija vyko Walsall metrikacijos biure.

REKLAMA
REKLAMA

Nors daugeliui griežtų tradicijų besilaikančių musulmonų tai yra pats didžiausias kultūrinus tabu, Jahedas yra vienas iš nedaugelio šį tikėjimą išpažįstančių ir apie savo orientaciją kalbančių vyrų, ir pirmasis musulmonas Jungtinėje Karalystėje vedęs tos pačios lyties partnerį.

REKLAMA

Bangladeše su tėvais ir trim broliais bei seserimis tradicinėje šeimoje augęs Jahedas prisimena, kad šeimoje visuomet jautėsi kaip juoda avis. Šiuo metu jis džiaugiasi santuoka su Seanu, su susipažino prieš 2 metus jam pačiu sunkiausiu gyvenimo momentu.

„Visai neseniai buvau perdozavęs, tad sėdėjau ant suolelio, verkiau, o priėjęs Seanas paklausė, ar man viskas gerai. Jis ir užsimezgęs mūsų pokalbis suteikė vilties“, - pasakojo Jahedas. „Visuomet buvau kitoks. Vietoj futbolo varžybų stebėdavau madų šou transliacijas. Mokykloje jaučiausi ne ką geriau. Buvau apspjaudomas, apmėtomas šiukšlėmis, pravardžiuojamas ir įžeidinėjamas.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas bandė keistis, tad susirado merginą, pradėjo bendrauti su kitais draugais, vartojo vaistus ir netgi dalyvavo piligriminėje išvykoje į Saudo Arabiją ir Bangladešą. Pasak Jahedo, viskas tik pablogėjo. Gatvėje jį užpuldavo bendraamžiai musulmonai, o ant priekinių namo durų purškiamais dažais išpukštas nepadorus jį apibūdinantis žodis. Netgi mečetė, kurioje jis lankėsi pastaruosius 15 metų, uždraudė joje melstis.

Jausdamas, kad šioje bendruomenėje jis nepritaps, Jahedas bandė žudytis.

„Mane užsipuldavo kiti jaunuoliai, nebuvo leista lankytis maldos namuose, tad bandžiau pasitraukti iš šio pasaulio, bet sutikau Seaną. Per savaitę mums buvo paskirtas būstas ir nuo tada mudu gyvename kartu. Pernai metais, per Seano gimtadienį, jam pasipiršau“, - sakė vaikinas.

Jahedas kenčia potrauminį streso sutrikimą, tad negali dirbti ir būti vienas nepažįstamų žmonių tarpe.

Vis dėlto, šis jo poelgis labai svarbus musulmonų ir LGBT bendruomenėms.

„Darlastone planuojame surengti didelį vakarėlį, o po to savaitei vyksime į Ispaniją“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų