REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkiakovininkė Ieva Serapinaitė turėjo įtemptą savaitę. Ji Vilniuje rungėsi pasaulio taurės varžybų finale. Ievos dvynė sesuo Emilija šįkart buvo sirgalė – į finalą nepateko.

Penkiakovininkė Ieva Serapinaitė turėjo įtemptą savaitę. Ji Vilniuje rungėsi pasaulio taurės varžybų finale. Ievos dvynė sesuo Emilija šįkart buvo sirgalė – į finalą nepateko.

REKLAMA

Ir apmaudu, ir džiugu dėl sesers

„Širdis sako, kad apmaudu, nes toks palaikymas. Būtų malonu čia dalyvauti. Iš kitos pusės – neliūdžiu, nes varžosi sesė. Tuo labiau, buvo galimybė pateisėjauti ir pabūti šio renginio dalimi“, – tv3.lt šypsojosi Emilija.

Ji į finalą nepateko dėl sportininkę sezono metu kamavusių kelio traumų.

„Apie tai nelabai norėčiau viešai šnekėti. Dabar sportuoju, einu tolyn ir pažiūrėsim, kaip čia bus“, – sakė Emilija.

Sulaukė daug sesei skirtų sveikinimų

E. Serapinaitė lietuvių pasirodymus pasaulio taurės varžybų finale vertina labai gerai. Kaip ir renginio organizaciją. 22-ejų vilnietė negirdėjo jokių kolegų nusiskundimų.

REKLAMA
REKLAMA

Emilija tikisi, kad po varžybų šiuolaikinės penkiakovės taisyklės, sistema lietuviams taps geriau žinomos.

Nors E. Serapinaitė pasaulio taurės finale nesivaržė, ji galėjo pasijausti tarsi renginio dalyve.

REKLAMA

„Einu, žmonės sveikina. Sakau: ačiū, perduosiu Ievai, aš – Emilija, – juokėsi penkiakovininkė. – Per šias dienas turbūt sumuštas rekordas, kiek kartų mane sumaišė su Ieva.“

Merginos savo panašumu nepiktnaudžiauja. Varžybose vietomis nesikeičia.

„Čia visi mus pažįsta. Su kitais žmonėmis kartais pajuokaujame. Kai kas nors ateina susipažinti, sakau: aš – Ieva, Ieva: aš – Emilija. Tada pridedu: oi, ne, ne, aš – Emilija, ji – Ieva. Tada žmogus išvis susipainioja. Pasijuokiam, pasakom tikruosius vardus, bet vis tiek neatsimena“, – juokėsi E. Serapinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Dvynės – skirtingos sportininkės

Išoriškai merginos labai panašios. O kaip sportininkės?

„Be abejo, skiriamės. Jojam ir plaukiam panašiai. Fechtavime sesė už mane pranašesnė. Kai buvau jaunesnė, greičiau bėgdavau aš. Dabar jau tikrai ne“, – pasakojo Emilija.

O kuri sesuo geresnė?

„Sporte? Sporte tai Ieva. Neatsimenu, kada paskutinį kartą ją aplenkiau. Galbūt prieš trejus metus pasaulio taurės etape Amerkijoje, Sarasotoje. Pusfinalyje buvau aštunta, sesė – devinta. Aš patekau į finalą, o ji ne“, – prisiminimais dalijosi E. Serapinaitė.

Paklausius, kodėl mergina taip nustebo, pasiteiravus, kuri sesuo geresnė ir perklausė, ar kalba eina apie sportą, Emilija nusišypsojo: „Gyvenime mes abi lygios.“

Pasak E. Serapinaitės, dėl šiuolaikinės penkiakovės taisyklių permainų, daug svarbesne tapo kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis. Anksčiau plaukimo varžybų taškai dvigubindavosi. Bendrojoje įskaitoje laimėdavo tos, kurios geriau plaukia, fechtuoja, joja. Dabar situacija pasikeitė, tad sesės Serapinaitės daug dėmesio skiria bėgimo ir šaudymo treniruotėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų