REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Lietuvos jaunimo dienos (nuotr. Organizatorių)

Paskutinė Lietuvos jaunimo dienų diena yra itin šventiška. Prie Baltojo tilto vyksta fiesta, o renginio kulminacija bus arkivyskupo Teofilio Matulionio beatifikacija.

11

Paskutinė Lietuvos jaunimo dienų diena yra itin šventiška. Prie Baltojo tilto vyksta fiesta, o renginio kulminacija bus arkivyskupo Teofilio Matulionio beatifikacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 9 val. prasidėjusi fiesta yra atvira ne tik renginio dalyviams, bet visiems, kurie nori prisijungti. Prie Baltojo tilto yra šeši skirtingi sektoriai. Visi fiestos renginiai yra atviri vilniečiams ir miesto svečiams.

REKLAMA

A sektoriuje vyksta koncertas. Jame dalyvaus Edgaras Lubys, Karolina Kieraitė, br. Paulius Vaineikis OFM su grupe, kolektyvai „Kam“, „Chebra“, „Kūjeliai“ ir LJD choras su grupe ICHTUS.

B sektoriuje dalyviai turi galimybę savo rankomis pasigaminti žvakes, rožinius, maldos suoliukus ir kitus daiktus.

C sektoriuje laukia batutai, sumo kostiumai, burbulų futbolas, cirkas, muilo burbulai, pabėgimo kambarys ir kitos linksmybės.

D sektoriuje galima šokti lindihopą arba tradicinius liaudies šokius.

REKLAMA
REKLAMA

E sektoriuje vyksta protmūšis, surengta aukštųjų mokyklų ir organizacijų mugė. Nespėję vakar aplankyti Pranciškonų kaimelio, vėl turi galimybę tai padaryti. Taip pat vyksta „Gyvoji biblioteka“, su dalyviais bendraus Rimas Šapauskas (žurnalistas, laidų vedėjas); Janina Zibireva (dizainerė), Justina Šurajeva (aktorė), Mykolas Majauskas (LR Seimo narys), Remigijus Žiogas (renginių organizatorius).

F sektoriuje skirta sportui – krepšinis, tinklinis, frisbis, kvadratas, virvės traukimas ir kitos rungtys laukia norinčių pasivaržyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 val. Kultūros paveldo departamente vyks padėkos pusryčiai į LJD atvykusių grupių vadovams.

Fiesta truks iki 11.30, tuomet eisena pajudės į Katedros aikštę, kur vyks arkivyskupo Teofiliaus Matulionio beatifikacija. LJD dalyviai buvo pakviesti eisenos metu paruošti savo programas.

Atvykstantiems tik į beatifikaciją, registracija nereikalinga, dalyvavimas laisvas. Organizatoriai kviečia atvykti žmones anksčiau visuomeniniu transportu arba ateiti, palikus automobilį toliau nuo Katedros aikštės. Ateinantieji gali būti paprašyti parodyti krepšius.

REKLAMA

Katedros aikštėje prie sektorių žmonės gaus popierinę apyrankę ir beatifikacijos Mišių knygelę. Popierinė apyrankė – tai leidimas sugrįžti į tą patį sektorių, jei reiktų išeiti.

Sekmadienio rytą žmonės kviečiami į aikštę rinktis nuo 10 val. Programa aikštėje prasidės, kai varpinės bokštas išmuš 12 val, tuomet prasidės „Viešpaties angelo“ malda. Bus rodomas trumpas filmas apie T. Matulionio gyvenimą. 12:30 susirinkusieji sutiks LJD dalyvių eiseną su renginio kryžiumi, jiems žengiant skambės LJD himnas, kurį atliks Paulina Paulauskaitė. Vėliau vyks birželinės pamaldos. Šv. Mišioms, kurios sekmadienį prasidės 14 val., vadovaus kardinolas Angelo Amato, Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas iš Vatikano. Planuojama, kad Eucharistiją aukos apie 50 vyskupų ir 600 kunigų. Šv. Mišios vyks lotynų kalba, tačiau žmonės knygelėse galės rasti lietuviškus vertimus, giesmių natas ir žodžius.

REKLAMA

Į bendrą chorą jungsis septyni kolektyvai iš įvairių miestų: Marijampolės, Kauno, Molėtų, Vilniaus. Gros Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestras. Organizuotu transportu į Beatifikaciją atvyksta apie 8 000 žmonių. Apie pusė tūkstančio piligrimų atvyksta iš kitų šalių: Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Kanados, JAV, Australijos.

Teofiliaus paskelbimas palaimintuoju vyks šv. Mišių metu. Jose Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas kreipsis į kardinolą Angelo Amato ir taip per kardinolą prašys Šventąjį Tėvą, kad į palaimintųjų gretas įrašytų Teofilių Matulionį. Tuomet beatifikacijos bylos postulatorius kun. Mindaugas Sabonis pristatys Teofiliaus Matulionio biografiją. Atsakydamas į prašymą kardinolas Amato perskaitys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Popiežiaus Pranciškaus apaštalinį laišką. Po to jaunimas atidengs palaimintojo Teofiliaus Matulionio kanoninį paveikslą ir Garbės sargyba iš Katedros atneš prie altoriaus sarkofagą su palaimintojo relikvijomis. Relikvijos bus pagerbiamos smilkalais skambant giesmei ir Katedros varpams. Toliau bus tęsiamos šv. Mišios.

Apeigose ketina dalyvauti aukščiausi Lietuvos Respublikos vadovai. Numatoma, kad po šv. Mišių kalbą sakys Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aikštės prieigose budės medicinos personalas, veiks katalikiškų leidinių palapinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų