• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Norite vešlių antakių? Auginkite priemonėmis, kurias rasite namuose (nuotr. Instagram)

Antakiai gali paryškinti veido bruožus arba, atvirkščiai, juos subjauroti. Nors ir skamba keistai, tai tiesa. Turbūt ne kartą ieškojote informacijos, kaip greitai ir natūraliai pastorinti savo antakius.

34

Antakiai gali paryškinti veido bruožus arba, atvirkščiai, juos subjauroti. Nors ir skamba keistai, tai tiesa. Turbūt ne kartą ieškojote informacijos, kaip greitai ir natūraliai pastorinti savo antakius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie šias veido sesutes kalbėta nedaug, tačiau viskas pasikeitė atėjus 2017-iems. Šiomis dienomis antakiams teikiama daugiau dėmesio, nei bet kurioms kitoms veido ar kūno sritims. Vis besiplečiančioje grožio ir makiažo industrijoje, antakiai užimą didelę dalį. Jie svarbūs ne tik moterims, bet ir vyrams.

REKLAMA

Jei jūsų antakiai yra iš prigimties ploni, beveik nepastebimi ar jų išvis nėra, neatsilikti nuo mados gali būti keblu. Sužinokite, kaip be makiažo išgauti ar patobulinti antakius ir jų formą.

Kai kalbama apie tankius antakius, jie būna arba natūralūs, arba juos galima gauti į pagalbą pasitelkus prekybos vietose randamus plaukų augimą skatinančius produktus. Taikomi metodai ir rezultatai priklausys nuo paties žmogaus, tačiau 2-3 būdų naudojimas vienu metu padės jūsų antakiams atrodyti tobulai ir tam neprireiks jokių makiažo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Namuose randamos priemonės:

1. Ricinos aliejus

Tai geriausiai ir natūraliausiai antakių plaukus užauginanti priemonė. Jos privalumai įrodyti ne kartą, o ricina naudojama gali būti taip pat ir odai, plaukams bei blakstienoms stiprinti. Užteptas ant antakių, ricinos aliejus sustabdo plaukų slinkimą bei skatina jų augimą. Geriausiai rinktis organišką, šalto spaudimo, bespalvį ricinos aliejų.

Antakius patepkite ricinos aliejumi. Sukamaisiais judesiais 2-3 minutes švelniai juos masažuokite. Aliejų palikite dar 30 minučių, o po to nuplaukite šiltu vandeniu ir prausikliu. Jei norite, aliejų ant antakių palikite per naktį. Šį metodą naudokite kartą per dieną kelias savaites. Jei trečią ar ketvirtą savaitę vis dar nepastebite pokyčių, išbandykite kitą metodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Kokosų aliejus

Antakius patepkite šiltu kokosų aliejumi. 4-5 minutes masažuokite švelniais sukamaisiais judesiais. Aliejų nuplaukite tik ryte. Kasdien šį metodą kartokite 1-2 mėnesius.

3. Alyvuogių aliejus

Šiltą alyvuogių aliejų užtepkite ant antakių. Masažuokite juos 5 minutes ir palikite per naktį. Ryte nuplaukite šiltu vandeniu. Geriausių rezultatų pasieksite tai kartodami kasdien.

4. Kiaušinio trynys

Kiaušinio trynį išplakite ir juo ištepkite antakius. Po 15-20 minučių nuplaukite vandeniu. Kartokite tai 1-2 kartus per savaitę.

REKLAMA

5. Migdolų aliejus

Juo ištepkite antakius ir 4-5 minutes švelniai masažuokite. Aliejų nuplaukite ryte. Šį metodą kartokite 1-2 mėnesius.

6. Alvijo lapo sultis (Aloe vera)

Iš alavijo lapo išspauskite sultis ir jomis ištepkite antakius. Masažuokite juos tol, kol į antakius įsigers visas skystis. Kartokite tai kelis kartus per dieną.

7. Vitaminas E

Atidarykite vitamino E kapsulę ir joje esančiu geliu padenkite antakius. Kelias minutes švelniai masažuokite, o viską nuplaukite tik kitos dienos rytą. Tai kartokite kelias savaites.

8. Pienas

Nenugriebtame piene pamirkykite vatos diskelį ir juo ištepkite antakius. Kai nudžius, pieną nuplaukite. Geriausiems rezultatams pasiekti šį metodą kartokite kasdien.

REKLAMA

9. Prieskoninio kario lapai

Sutrintus kario lapus užpilkite šiltu vandeniu ir taip pabūti jiems leiskite kelias valandas. Gautu skystimu ištepkite antakius ir palikite juos tokius per naktį. Ryte viską nuplaukite. Kartokite 3-4 kartus per savaitę.

10. Sezamų aliejus

Labai mažą kiekį aliejaus užtepkite ant antakių. Palikite per naktį ir ryte viską nuplaukite. Šį procesą kartokite kasdien.

Namuose pagaminami antakių plaukų augimą skatinantys serumai

Pasigaminti serumą patiems tikrai nėra sudėtinga. Viskas, ko reikės, tai sumaišyti 2-3 natūralias priemones. Atminkite, kad kiekvienas žmogus yra skirtingas ir šie serumai gali tikti vieniems asmenims, tačiau kitiems jis neduos jokių rezultatų. Būtent dėl to pateikiame net kelis namuose pagaminamų serumų variantus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SVARBU! Jei esate alergiški bet kokiems čia paminėtiems ingredientams, jokiu būdu nenaudokite jų ant savo odos, o atsiradus išbėrimams ar kitiems odos sudirginimams, nutraukite jų naudojimą.

Serumas Nr. 1:

Reikės: kokosų aliejus, ricinos aliejus, vitamino E aliejus.

Sumaišykite 1/5 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus, 1/8 arbatinio šaukštelio vitamino E aliejaus ir 1 šaukštelį ricinos aliejaus. Mišiniu ištepkite savo antakius. Tam naudokite ausų krapštuką arba švarų blakstienų tušo teptuką. Viską nuplaukite tik ryte, o procedūrą kartokite 2 savaites.

REKLAMA

Serumas Nr. 2:

Reikės: rozmarino eterinio aliejus, ricinos aliejus.

Abu šie produktai žinomi dėl savo savybių skatinti plaukų augimą. Sumaišykite šiuos aliejus santykiu 1:5 ir ištepkite juo antakius. Naudoti jį galite 1-2 kartus per dieną.

Serumas Nr. 3:

Reikės: ricinos aliejus, kokosų aliejus, vitaminas E, Australijos emu aliejus.

Šiam serumui pagaminti reikės daugiau ingredientų, tad ir antakiai augs greičiau. Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį ricinos aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį Australijos emu aliejaus, 1/5 šaukštelio kokosų aliejaus ir dvi vitamino E kapsules. Kiekvieną antakį ištepkite lašeliu mišinio, palikite per naktį ir ryte nuplaukite šiltu vandeniu. Patarimas: šis serumas taip pat gali būti naudojamas blakstienoms ilginti.

REKLAMA

Serumas Nr. 4:

Reikės: ricinos aliejus, agarų aliejus.

Dar vienas paprastas ir namuose lengvai pagaminamas serumas. Abu produktus sumaišykite santykiu 1:1. Nedidelį kiekį jo užtepkite ant antakių ir įtrinkite. Nenuvalykite šio produkto nuo antakių ir eikite miegoti. Ryte viską nuplaukite. Visą tai kartoję 4 savaites, pastebėsite rezultatus.

Serumas Nr. 5:

Reikės: ricinos aliejus, vazelinas.

Vazelinas gali padėti antakiams augti. Jis taip pat juos sustiprina. Sumaišykite vienodą kiekį vazelino ir ricinos aliejaus, mišiniu ištepkite antakius ir viską palikite per naktį. Rezultatus pastebėsite po 3-4 savaičių. Šis serumas taip pat tinka blakstienoms stiprinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų