REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Tomas Bendoraitis (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Man visada patikdavo raumenys. Pats kažkada pasiprašiau tėvo, kad leistų man lankyti sporto salę, - savo prisiminimais dalinosi absoliutus Lietuvos kultūrizmo čempionas Tomas Bendoraitis. – Atėjau ir man labai patiko. Paauglystė? Nuklydęs buvau daug kartų...“

47

„Man visada patikdavo raumenys. Pats kažkada pasiprašiau tėvo, kad leistų man lankyti sporto salę, - savo prisiminimais dalinosi absoliutus Lietuvos kultūrizmo čempionas Tomas Bendoraitis. – Atėjau ir man labai patiko. Paauglystė? Nuklydęs buvau daug kartų...“

REKLAMA

37-erių marijampolietis prisiminė, kad „nuklydimai“ kartais užtrukdavo net iki dviejų metų.

„Tik vėliau supratau, jei noriu, reiškiasi, reikia sportuoti. Kada branda atėjo? Prieš gerus aštuonis metus, - juokėsi sportininkas. – Tikra tiesa, kad vyrai subręsta tik trisdešimto gimtadienio išvakarėse. Per tuos aštuonis metus nė karto nebuvo pabodęs tas svorių kilnojimas. Į sporto klubą – kaip į šventę“.

Pasak T. Bendoraičio, sunkiausios „šventės“ būna prieš pat varžybas. „Tada tai vadinu darbu... Tačiau po varžybų mano kūnas net nespėja atsigauti, o aš jau lekiu į salę. Ji traukia kaip magnetas, - kalbėjo sportininkas. Nemanau, kad mano gyvenime bus diena, kai pabusiu ir suprasiu, kad nenoriu sportuoti. Atimtų sportą iš manęs? Nesigautų. Viskas bus gerai, nes užsispyrimo ir noro turiu sočiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Nusifotografuoti? Taip, su Bendoraičiu!

„Mane labai nustebino žmonės Lietuvos čempionate. Nulipau nuo scenos ir subėgo žmonės manęs sveikinti ir nusifotografuoti. Man kažkaip net nepatogu pasidarė, - šypsojosi T. Bendoraitis. – Nei aš čia žvaigždė, nei koks kultūrizmo profesionalas. Bet tikrai buvo malonu. Anksčiau mane tik užsienyje kas nors pagirdavo ir „liuksą“ parodydavo. O Lietuvoje? Anksčiau tų pagyrų net nebūdavo... Vienas kitas tik pasakydavo gerą žodį“. T. Bendoraitis prisiminė, kad tapęs absoliučiu Lietuvos čempionu džiaugėsi, tačiau žmonių dėmesys jam kėlė dar geresnes emocijas.

REKLAMA

„Nusifotografuoti? Su manimi? Nustebino. Tačiau tai mane tik dar labiau skatina stengtis sportuoti ir įrodyti, kad galima sporto salėje progresuoti. Lietuvoje turime daug sportininkų, kurie daug metų demonstruoja tą pačią formą. Tarsi užmigę. Užteks. Būsiu tas, kuris įrodys, kad viskas yra įmanoma“, - kalbėjo 37-erių T. Bendoraitis.

Jis prisipažino kiekvieną kartą pats pagiriantis patobulėjusį sportininką. „Nes aš žinau, kiek tie žodžiais kartais gali reikšti sportininkui. Tai yra įrodymas, kad neveltui liejai prakaitą sporto salėje. Ne vieną kartą, galbūt, aplinkinių žodžiai yra mane išgelbėję. Ar mane giria treneris? Ne, mes tiesiog džiaugiamės pergalėmis. Nėra ko girti vienas kito, nes mums atrodo, kad vis trūksta kažko“, - sakė atletas.

REKLAMA
REKLAMA

Klaida išvakarėse

„Europos čempionatas? Žinojau, kad paklausi, - nusišypsojo T. Bendoraitis. – Jis buvo gana stiprus šiais metais. Tai turėjo būti pagrindinis mano startas šiais metais. Tačiau suklupome paskutinėmis dienomis. Nepavyko tinkamai pasiruošti“.

Kategorijoje iki 90 kilogramų T. Bendoraitis buvo vienuoliktas. Šis rezultatas nustebino visą šalies kultūrizmui ištikimą bendruomenę, kuri buvo įpratusi matyti Tomą iš čempionatų grįžtantį su medaliais.

„Ši klaida – vertinga pamoka. Ji keliauja į mano žinių bagažą. Apie ją daug kalbėti nenoriu. Ateityje žinosiu, kaip reikia viską daryti, - kalbėjo T. Bendoraitis. – Manau, kad ne vienam sportininkui karjeros metu yra taip nutikę. Tik labai apmaudu, kad šią klaidą padariau prieš pačias svarbiausias sezono varžybas. Tačiau kitą kartą žinosiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak sportininko, kartais kultūrizme viską gali nulemti paskutinės dienos prieš varžybas. „Tomis dienomis negalima suklupti. Mano situacija? Iš nežinojimo. Varžybų dieną scenoje pasirodžiau ne pačios geriausios sportinės formos, - kalbėjo atletas. – Kai viską žinai ir suklysti, tada gali kaltinti save, o dabar? Žiopla klaida, nes nežinojome, kad viskas gali taip nutikti“.

Skelbs pertrauką

Nepaisant neįprastai ilgo pavasario sezono, šį penktadienį T. Bendoraitis vyks į Gruziją, kur dalyvaus „Juodosios jūros taurės“ varžybose. „Lietuvos atstovai dar nėra dalyvavę šiose varžybose. Važiuosime į nežinią, nežinome, ko reikėtų tikėtis, bet ruošiame optimalią formą, stengiamės su treneriu Rinaldu Česnaičiu, kaip visada“, - sakė T. Bendoraitis.

REKLAMA

„Ai, jeigu aš nusprendžiu ir žinau, kad reikia, kodėl gi ne? – sulaukęs klausimo apie labai ilgą pavasario sezoną sureagavo T. Bendoraitis. – Tarsi į mokyklą – nori ar ne, bet reikia eiti. Aš toks žmogus. Taip sutarėme su treneriu, todėl negaliu jo pavesti. Ir pats sau negaliu kišti kojos, juk viskas suplanuota, todėl turiu padaryti. Džiaugiuosi, kad man užtenka ištvermės ir stiprybės, nes tai tikrai nėra lengva. Man tai jau bus šeštos ar septintos varžybos šį sezoną... Sunku net suskaičiuoti. Ilgas maratonas.

T. Bendoraitis teigė visada norintis sau ir kitiems įrodyti, kad galima progresuoti. „Noriu įrodyti, kad tereikia užsispyrimo ir tikslingo darbo. Dabar jau galiu drąsiai pasakyti, jog darysiu mažiausiai metų pertrauką iki kitų varžybų, - paskelbė sportininkas. – Nenorėčiau dabar toks pats lipti į sceną. Pačiam juk neįdomu. Noriu pasirodyti geresnis. Noriu, kad žmonės stebėtųsi kiekvienu mano pasirodymu ir sakytų „Va, šaunuolis“. Manęs netenkintų kiekvienais metais scenoje būti tokios pačios sportinės formos“.

Čia įsiterpė ir treneris R. Česnaitis. „Labiausiai mes džiaugsimės, kai Tomas žengs į sceną ir niekam nekils abejonių, kas laimės varžybas. Norime, kad jis atsistotų ir niekas neturėtų net minties, kad gali laimėti. Mes tai įgyvendinsime, - sakė treneris. – Visi kiti galės kovoti dėl antros vietos. To siekiame“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų