• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Lietuvą ir kone visą Europą nuskriejo Šarūno Jasikevičiaus žodžiai apie šeimos svarbą žmogaus gyvenime. Gimus vaikui šeima turėtų jaustis būtent taip, kaip sakė ir Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris, tačiau istorijų būna visokių.

Per Lietuvą ir kone visą Europą nuskriejo Šarūno Jasikevičiaus žodžiai apie šeimos svarbą žmogaus gyvenime. Gimus vaikui šeima turėtų jaustis būtent taip, kaip sakė ir Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris, tačiau istorijų būna visokių.

REKLAMA

Jaunos moters Daivos ilgai lauktas kūdikis jau nebėra su ja. Trijų mėnesių naujagimis paslaptingai mirė kūdikių namuose, kai jį iš mamos atėmė vaiskų teisių prievaizdai. „Man turėjo ją atiduoti gyvą, o atidavė lavoną“, - pasakojo Daiva.

Moteris įsitikinusi, kad jos dukra buvo nužudyta. Daiva pasakoja negalinti suprasti, kaip visiškai sveikas vaikas, atsakingų tarnybų paimtas ir nuvežtas į kūdikių namus, ten netikėtai mirė.

„Aš nieko nekaltinu. Tiesiog įvyko faktas. Labai baisus faktas“, - sakė Šiaulių kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė. Moteris pabrėžė, kad tai neįvyko dėl nepriežiūros ar aplaidumo.

REKLAMA
REKLAMA

Užspringęs kūdikis buvo rastas vienoje iš 9 grupės lovyčių. Atvykę greitosios pagalbos medikai jau niekuo negalėjo padėti, vaikas nebekvėpavo.

„Aš girdėjau, kad lyg nuo karšto maistelio ten žarnynas ar skrandis išdegintas, labai nesidomėjau, bet tokių kalbų girdėjau“, - teigė kaimynas Anicetas Jurgaitis.

REKLAMA

Daiva su vyru gyvena dideliame name Kairių miestelyje, netoli Šiaulių. 33 metų moteris vos gimus vaikui buvo įtraukta į rizikos grupę. Esą sutuoktiniams trūksta socialinių įgūdžių. Daiva neslepia, kad jos vyras anksčiau nevengdavo išgerti.

O vieną nelemtą dieną Daiva turėjo išvažiuoti į polikliniką. Taip pat buvo pritrūkusi maisto produktų. Neturėjusi kam palikti dukros, moteris kelioms valandoms paprašė kaimynės Liucijos pagalbos. Tuomet Vaikų teisių tarnyba ir išvežė mergytę į globos namus.

„Atnešė, graži, švari mergytė. Ir maisteliu, ir tepaliuku pasirūpinta, surašė, kuriomis valandom ką paduoti, aš stebėjausi“, - pasakojo kaimynė Liucija Jurgaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos teigia, jog viskas buvo padaryta dėl mažylės gerovės. „Tai yra mūsų atvežtas vaikas. Mūsų darbuotojai važiavo pranešti apie vaiko mirtį. Tai yra mūsų sprendimas, dėl kurio susiklostė tam tikros aplinkybės. Vaikas negalėjo likti pas motiną, ji tuo metu buvo ligoninėje, labai prastos būklės. Tėvas tuo metu vartojo alkoholį, nebuvo žmonių, galinčių pasirūpinti. Tuo metu jis negalėjo likti“, - sakė Šiaulių r. VTAS vedėjo pavaduotoja Jolanta Šiuparienė.

Vos išėjusi iš ligoninės Daiva skubėjo aplankyti dukros. Tačiau net baisiausiame košmare negalėjo susapnuoti, kad savo vaiką mato paskutinį kartą.

Tą dieną Daiva su vyru kaip tik rengėsi važiuoti pasiimti savo pirmagimės, kai suskambo telefonas. „Niekur nevažiuokit“, - tik tiek pranešė moteriai. Netrukus atvažiavo Vaiko teisių apsaugos pareigūnai ir pranešė liūdną žinią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl vaiko mirties truko beveik metus. Tačiau byla į teismą taip ir nepakliuvo. Teisėsauga konstatavo, kad vaiko mirtis – nelaimingas atsitikimas. Aplaidumo požymių nenustatyta.

Tačiau mirusio vaiko mama su prokuroro išvadomis nesutinka. Moteris teigia, kad jos dukrytės niekas neprižiūrėjo, pamaitino ir paliko.

„Taip galėjo atsitikti ir pas mamą. Bet atsitiko pas mus, mes ir išgyvenam tą procesą, mes pergyvenam dėl to“, - įsitikinusi Šiaulių kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė.

„Tikrai nesijaučiu kalta. Vaiku buvo tinkamai rūpinamasi, tikrai negaliu to kaltinimo priimti“, - pridūrė moteris.

Mirusios mergaitės mama sako rankų nenuleisianti. Kad tie, kurių pareiga buvo prižiūrėti mažylę, atsakytų už tai, kad šiandien mama savo vaiką lanko tik kapuose.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Prieš srovę“ siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų