REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Serialo „Tvin Pyksas“ aktoriai (nuotr. Vida Press)

Į televizijos ekranus sekmadienį grįžta kultinis serialas „Tvin Pyksas“ – neįprasta istorija, prieš tris dešimtmečius pradėjusi naują televizijos erą.

12

Į televizijos ekranus sekmadienį grįžta kultinis serialas „Tvin Pyksas“ – neįprasta istorija, prieš tris dešimtmečius pradėjusi naują televizijos erą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie 18 trečiojo sezono serijų kol kas žinoma nedaug. Pirmoji serija bus parodyta sekmadienio vakarą per JAV kabelinės televizijos kanalą „Showtime“, kuris perėmė serialą iš kanalo ABC, rodžiusio pirmuosius du sezonus.

REKLAMA

Net dauguma serialo aktorių nežino visų šios mažo miestelio dramos tęsinio detalių. Tik vienam Kyle'ui MacLachlanui, kuris vėl vaidina specialųjį FTB agentą Deilą Kuperį, buvo leista perskaityti visą scenarijų.

Serialo gerbėjai nuo pat antro sezono pradžios žino, kas nužudė vidurinės mokyklos moksleivę Lorą Palmer, nuo kurios mirties prasidėjo serialo istorija, tačiau paslapties aura išliko.

Į serialą sugrįžo pirmosios jo žvaigždės, įkūnijusios savo personažus praėjus ketvirčiui amžiaus nuo antro sezono pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Į kultinio serialo režisieriaus kėdę vėl sėdo Davidas Lynchas, kuriam teko užduotis pratęsti praėjusio amžiaus 10-o dešimtmečio istoriją. Tai yra pirmas stambus jo projektas po filmo „Vidaus imperija“, kuris pasirodė prieš 11 metų.

Visgi „Tvin Pykso“ trečio sezono sėkmė nėra būtinas dalykas, nes serialas jau yra pelnęs televizijos šedevro titulą.

„Davidas Lynchas įrodė, kad buvo ne vienas būdas kurti televiziją“, – sakė Damonas Lindelofas (Deimonas Lindelofas), populiaraus televizijos serialo „Dingę“ autorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodęs maždaug tuo pat metu kaip ir serialai „Kosbio Šou“ bei „Rozana“, „Tvin Pyksas“ tapo istorija, kurios neįmanoma priskirti kokiai nors kategorijai. Dėl savo pasakojimo stiliaus, ritmo ir muzikinio takelio jis smarkiai skyrėsi nuo kitų tuo metu per televiziją rodytų serialų, ir labiau priminė filmą.

„Jauteisi lyg žiūrėtum filmą, bet tas filmas tęsėsi valandų valandas“, – sakė D.Lindelofas.

„Tvin Pyksui“, nei muilo operai, nei kriminaliniam serialui, bet – tuo pačiu truputį ir tam, ir tam, nelipo jokios etiketės, o prie savo sėkmės istorijos recepto kūrėjai dar pridėjo ir šiek tiek magijos.

REKLAMA

Paslaptingas serialas specialiai paliko pilkąsias zonas, nors tradicinė televizija visais būdais stengėsi jų išvengti.

Kiekviena serija trukdavo maždaug po valandą, „bet iš tikrųjų provokuodavo tolesnes diskusijas“, teigė D.Lindelofas.

Serialas netrukus įgijo ištikimų gerbėjų armiją, kuri auga net ir praėjus keliems dešimtmečiams: nauja žiūrovų karta irgi mėgsta žiūrėti visas iš eilės „Tvin Pykso“ serijas.

K.MacLachlanas sakė, kad „gerbėjai išlaikė atmintį gyvą, ir jiems bus už tai atlyginta“.

„Tikiuosi, jie bus patenkinti tuo, ką padarėme“, – pridūrė aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų