REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Abigailė Avery su dukra (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Mama Abigailė Avery (24 m.) papasakojo, kaip ji pagiriota gimdė dukrelę Isabellą. Moteris nesuprato, kad yra nėščia ir likus kelioms valandoms iki lemiamos akimirkos gausiai vartojo alkoholį.

3

Mama Abigailė Avery (24 m.) papasakojo, kaip ji pagiriota gimdė dukrelę Isabellą. Moteris nesuprato, kad yra nėščia ir likus kelioms valandoms iki lemiamos akimirkos gausiai vartojo alkoholį.

REKLAMA

Volverhamptone, Anglijoje gyvenanti moteris šiuo metu ant rankų išdidžiai laiko savo 4 mėnesių dukrelę, kuri, nepaisant netikėto atvykimo į šį pasaulį, yra sveika ir laiminga.

Sausio 10-ą dieną 6-ą valandą ryto gimusi Isabella svėrė vos 2,04 kg. Būtent paryčiais, iš naktinių pasilinksminimų, grįžusi barmene dirbanti moteirs suprato, jog jos kūne vyksta kažkas keisto. Nors Abigailė ir vartojo kontraceptines tabletes bei nėštumo metu turėjo mėnesines, šis mažas stebuklas ją labai pribloškė.

„Tai mane šokiravo. Jei būčiau žinojusi, kad esu nėščia, tikrai nebūčiau vartojusi alkoholio. Jaučiuosi dėl to kalta“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris apie savo būklę nežinojo, kai sausio mėnesį su draugais išėjo linksmintis. Kitą rytą ji valgė picą, kai netikėtai pajuto skausmus pilvo srityje. Iš pradžių mergina manė, kad jai – šlapimo pūslės infekcija ir nusprendė pabūti namuose, kol jos draugas Jamie Pillinger (37 m.) grįš iš darbo. Jis ir Abigailė kartu jau 4 metus.

REKLAMA

„Vos tik jam grįžus, pasakiau, kad jaučiuosi labai prastai“, - sakė moteris.

Abigailės būklė nepasitaisė ir vakare Jamie nuvežė ją į artimiausią ligoninę. Iki ligoninės likus vos kelioms minutėms kelio, moteris išlipo iš automobilio, nes nebegalėjo kentėtų tų į agoniją varančių skausmų. Pasak moters, skausmas buvo toks stiprus, jog atrodė, kad viduje sprogo organai. Abigailė labai bijojo dėl savo gyvybės.

Nors skausmas tai pradingdavo, tai vėl atsirasdavo, moteris net nepagalvojo apie tai, jog ji – tuoj gimdys.

„Ši mintis niekada neatėjo man į galvą. Apie kūdikius nieko nežinojau. Tuo metu man tebuvo 23-i ir vaikų turėti dar net neplanavau“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Medicinos darbuotojai pranešė, kad Abigailei prasidėjo gimdymas. Gydytojai įtarė, jog moters įsčiose esantis vaisius yra 24 savaičių amžiaus, bet vėliau paaiškėjo, kad nėštumas prasidėjo kur kas anksčiau. Per pastaruosius 8 mėnesius, to dar nežinanti mama, kaip ir įprastai vartojo kontraceptinius vaistus ir sulaukdavo mėnesinių. Ji taip pat neneigė sulaukusi tam tikrų nėštumo simptomų.

Pas gydytojus ji lankėsi kai pilvo srityje atsirado stiprūs skausmai, o naktį dažnai reikėjo keltis į tualetą, nors visi šitie simptomai apibūdina šlapimo pūslės infekciją.

Abigailė pastebėjo, kad priaugo šiek tiek svorio, bet dėl to kaltino Kalėdų laikotarpiu vaišėmis nukrautus stalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė pati mama, ligoninės darbuotojams šis atvejis pasirodė labai įdomus.

„Sakiau, kad džiaugiuosi, jog esu bent kam nors įdomi. Patalpoje buvo 15 gydytojų ir padėjėjų, tačiau tai tik dėl to, jog gimdymo metu buvau pagiriota ir jie nerimavo dėl mano būklės“, - sakė Abigailė.

Kitą rytą gydytojai dirbtiniu būdu nuleido moters vandenis. Nėščiajai paskirta atlikti cezario pjūvį, nes gimdyvė ir pats vaisius buvo labai neramūs, tačiau labai netikėtai ir tik po trijų stiprių stūmimų, vaikelis gimė.

Prieš nuvežant mažąją Isabellą į naujagimių intensyvios priežiūros skyrių, mama turėjo laiko truputį prie savęs palaikyti prigludusią dukrelę. Mažoji atvykimo į pasaulį metu nesulaikė išmatų, tad jai reikėjo paskirti antibiotikus ir prijungti prie kvėpavimo aparatų.

REKLAMA

Praėjus kelioms valandoms, naujieji tėvai Jamie ir Abigailė pagaliau galėjo tinkamai susipažinti su naująja šeimos nare.

„Ji buvo labai graži, nors taip mano visos mamos“, - juokėsi moteris.

Po dar kelių valandų Abigailė paskambino savo mamai Carol Avery, tuo metu atostogavusiai Ispanijoje, ir pranešė, kad ji tapo močiute.

„Mama, esu ligoninėje ir gydytojai išsiaiškino, kodėl man taip skaudėjo pilvą, pasakiau aš. Ji, ir visi kiti, buvo labai nustebę, tačiau susitarę jie mus aprūpino naujagimiui reikalingais daiktais ir prekėmis. Esu šiek tiek nuliūdusi, kad neturėjau galimybės dalyvauti kūdikio sutiktuvių vakarėlyje ar pasidžiaugti Isabella pilvelyje. Šiuo metu nekeisčiau jos į nieką pasaulyje“, - teigė Abigailė.

Naujajai mamai paskirta specialistė, kuri dirba su nėštumo metu alkoholį vartojusiomis moterimis.

„Visa tai aš labai gerai suprantu ir tikrai, jei būčiau žinojusi, jog esu nėščia, nebūčiau vartojusi nė lašo alkoholio. Vis dar negaliu tuo patikėti“, - tęsė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų