REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad problemos dėl „Mėlynojo banginio“ dar nesibaigia.

Panašu, kad problemos dėl „Mėlynojo banginio“ dar nesibaigia.

REKLAMA

Pirmadienį pranešta, kad telefonu paskambinusi moteris prisistatė kad yra iš „Mėlynojo banginio“ ir liepė mažametei save žaloti.

Kaip rašoma policijos išplatintoje suvestinėje, gegužės 15 d. apie 17 val. 57 min. į Kauno apskr. VPK kreipėsi moteris (g. 1983 m.) kuri nurodė, kad tą pačią dieną apie 14 val. 28 min. jos mažametei dukrai (g. 2007 m.) telefonu paskambino nepažįstama moteris ir prisistačiusi, kad yra iš „Mėlynojo banginio“ liepė aštriu daiktu ant rankos išsiraižyti simbolį bei susiradus aukščiausią medį įlipti į jį ir nušokti žemyn.

Mergaitė užduočių nevykdė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d., 133 str. 133 straipsnyje rašoma, kad „Sukurstymas nusižudyti ar privedimas prie savižudybės. Tas, kas sukurstė žmogų nusižudyti arba žiauriu ar klastingu elgesiu privedė žmogų prie savižudybės, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.“

REKLAMA
REKLAMA

LR BK 22 str. rašoma, kad "Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių."

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar balandžio mėnesį Klaipėdos policija buvo pradėjusi tyrimą dėl panašaus įvykio. 

Policijos duomenimis, kovo 24 dieną 1988 metais gimusi moteris pastebėjo, kad ant jos mažamečio sūnaus rankos išpjaustytos raidės. Paaiškėjo, kad raides drožtuko peiliuku išpjaustė dvi mažametės mergaitės ir nufotografavo tai mobiliuoju telefonu.

Manoma, kad mergaitės gali būti įtrauktos į pavojingą žaidimą „Mėlynasis banginis“.

Virtualus žaidimas „Mėlynasis banginis“ į Lietuvą atkeliavo iš Rusijos. Jis plinta per socialinius tinklus, žmonės kuria uždaras grupes, puslapius. Kiekvienas parašo kuratoriui asmeninę informaciją, papasakoja apie savo baimes ir po kurio laiko į žaidimą įstojęs asmuo gauna tam tikras gyvybei pavojingas instrukcijas bei užduotis. Asmens pateikta informacija būna panaudojama prieš jį tam, kad priverstų nusižudyti. Teigiama, kad Rusijoje nusižudė 15 šį žaidimą žaidžiusių paauglių.

REKLAMA
REKLAMA

Create free infographics with Venngage

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų