REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Salvadoras Sobralis (nuotr. SCANPIX)

„Aš nesupratau balsavimo. Tai sudėtinga sistema, reikia būti matematiku. Kažkas iš mūsų komandos pasakė, kad laimėjome. Tai puikus jausmas“, - spaudos konferencijos po pergalės „Eurovizijoje“ kalbėjo svajingasis Salvadoras Sobralis.

28

„Aš nesupratau balsavimo. Tai sudėtinga sistema, reikia būti matematiku. Kažkas iš mūsų komandos pasakė, kad laimėjome. Tai puikus jausmas“, - spaudos konferencijos po pergalės „Eurovizijoje“ kalbėjo svajingasis Salvadoras Sobralis.

REKLAMA

Paklaustas, kaip ši pergalė su daina „Amar Pelos Dois“ pakeis jo gyvenimą, dainininkas nustebo sulaukęs tokio klausimo. „Mano ateitis nesikeis. Turėsiu savo turą Portugalijoje. Nemanau, kad kažkas pasikeis, gyvensiu savo gyvenimą, - sakė S. Sobralis. - Šiandien laimėjau, o rytoj būsiu pamirštas. Privalau gyventi savo gyvenimą“.

„Niekada nekūriau dainų tam, kad jas grotų radijo stotys. Prieš metus išleidau savo albumą. Tai džiazas ir man yra nusišikti, kad jo dainų niekas negroja“, - atvirai spaudos konferencijos metu kalbėjo Salvadoras.

Didžiausias malonumas, pasak jo, būtų, jei jo muzika, ir būtent daina „Amar Pelos Dois“ galėtų pakeisti pasaulį. „Norėčiau pakeisti muzikos pasaulį. Tai būtų didžiausias malonumas. Jaučiu, kad mano sesė Luisa (sukūrusi jo „eurovizinę“ dainą) gali pakeisti labai daug“, - sakė S. Sobralis.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukęs klausimo apie savo gerbėjus, jis sakė, kad stovėdamas „Eurovizijos“ scenoje jautė viso pasaulio palaikymą. „Jaučiau žmonių, kurie „perskaitė“ mano dainos žinutę, meilę“, - sakė dainininkas.

REKLAMA

„Noriu gyventi taikų gyvenimą. Nacionalinis didvyris? Būtų keista, jei pasakyčiau „Taip, esu nacionalinis didvyris“. Būtų tikrai keista“, - į Rusijos žurnalisto pastabą, kad Portugalija turi naują savo nacionalinį didvyrį, sureagavo S. Sobralis.

Portugališkai atlikęs savo dainą „Eurovizijos“ dainą S. Sobralis pabrėžė, kad jam niekada nerūpėjo balsų skaičius. „Todėl aš dainavau savo kalba. Aš nedainavau angliškai, nes tiesiog norėjau pasauliui parodyti labai gražią dainą. Man nerūpėjo balsai“, - ramiai kalbėjo dainininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau S. Sobralis priminė visiems susirinkęs, kad šalia jo spaudos konferencijoje sėdi geriausia Portugalijos kompozitorė – sesuo Luisa. „Ji sukūrė pačią gražiausią dainą, kuri tik yra nuskambėjusi „Eurovizijos“ scenoje“, - teigė S. Sobralis.

Luisos teigimu, šįkart „Eurovizijoje“ triumfavo dainos paprastumas. „Tai buvo paprasta daina, kurią atliko žmogus, kuris ją puikiai pajautė. Jis pataikė į daug širdžių su paprasta žinute“, - sakė dainininko sesuo.

S. Sobralio tikrai nereikia pristatinėti žmonėms, kurie domisi „Eurovizija“. Šiais metais Portugalijos atstovas dar net nepasirodęs scenoje tapo žmogumi, kurį iš arčiau pažinti trokšta visi. S. Sobralis niekada negalėjo patikėti, kad vieną dieną stovės „Eurovizijos“ scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

27-erių metų vaikinas šį konkursą laikė pop kultūros reiškiniu, tačiau šiemet viskas pasikeitė. Jo sesuo Luisa, parašiusi kūrinį „Amar Pelos Dois“, suprato, kad šią dainą turi atlikti jos brolis ir tai turi būti didinga – būtent taip gimė idėja dalyvauti „Eurovizijoje“.

S. Sobralis yra ne vieną kartą sakęs tikintis, kad šiame konkurse svarbiausia ne vizualiniai efektai ar staigmenos žiūrovui, o jausmas. Ir jam pavyko tai įrodyti.

„Švęskime įvairovę“ (angl. celebrate diversity) – šiemet taip skamba „Eurovizijos“ šūkis, kuriuo džiaugiasi ir žymusis portugalas. Anot jo, šiuolaikinėje kultūroje yra per daug muzikos, kuri vartojama kaip greitas maistas.

REKLAMA

Vaikinas šiuo metu užsiima ne tik muzika, bet ir gilina savo žinias universitete – Salvadoras studijuoja psichologiją.

Ne daugelis žino, kad Portugalijoje atlikėjas labiausiai išgarsėjo 2009 m. sudalyvavęs muzikiniame projekte „Ídolos“ – tai portugališka „Pop Idol“ šou versija. Nors tuomet vaikinas užėmė 7-ą vietą, daugeliui žiūrovų ir klausytojų įsiminė Salvadoro asmenybės išskirtinumas ir meilė muzikai.

Projekto metu atlikėjui buvo vos 19-a, tačiau iš kitų dalyvių jis išsiskyrė savo drąsa ir lengvu bendravimu su teisėjais ir publika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų