REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Konstantino Saveljevo nuotr.

Nors šiandien tikrai šilta diena, panašu, kad pavasaris džiugins neilgai. Jau nuo rytojaus jis ir vėl pradeda atsitraukti. 

25

Nors šiandien tikrai šilta diena, panašu, kad pavasaris džiugins neilgai. Jau nuo rytojaus jis ir vėl pradeda atsitraukti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiluma džiaugsis Viduržemio jūros šalių gyventojai 

Didžiojoje dalyje Europos šiandien giedra ir gražu. Apsiniaukę tik Vakarų Europoje, o Prancūzijoje ir Alpėse kai kur palynoja. O rytoj orai kaip reikiant subjurs. Saulėta ir šilta išliks tik Viduržemio jūros šalyse, o kitur prognozuojamas lietus. Jis numatomas Vidurio ir Vakarų Europoje ir net Turkijoje. O Alpių kalnuose prognozuojamas net sniegas.

REKLAMA

Rytoj Kanarų salose bus 24 šilumos, o Egipte tvoks 32-iejų laipsnių karštis. Kipre ir Turkijoje kiek vėsiau, apie 25 laipsnius. Italijoje ir Ispanijoje 19-23 šilumos ir be lietaus. Čia šiluma ir baigiasi, mat Vakarų Europoje jau smarkiai vėsiau 14-17 laipsnių. Dar mažesnė temperatūra prognozuojama Skandinavijoje – tik apie 10 šilumos, Rytų Europoje apie dvidešimt, bet numatomas lietus.

Jau šią naktį orai Lietuvoje atvės

Skubėkite dar pasidžiaugti pirmuoju šiemet tokiu šiltu vakaru, mat naktį jau atvės, o rytoj diena nebelepins tokia didele šiluma. Naktį temperatūra kris smarkiai – vietomis iki 8-9 laipsnių. Maža to, atslinks debesys atsinešdami lietų, kuris nesibaigs ir ryte. Daugiausiai lietaus klius sostinei ir Vidurio Lietuvai. Krituliai rytinėje šalies dalyje gali išsilaikyti iki vakar. Tuo tarpu Žemaitijoje žmonės džiaugsis saule.

REKLAMA
REKLAMA

Pajūryje rytoj apie 17 šilumos, bus debesuota su pragiedruliais. Šiauliuose ir Panevėžyje saulės beveik nebus, tačiau turėtų būti šilčiau – apie 20 laipsnių. Aukštaitijoje jau numatomas lietus ir 20 šilumos. Kiek šilčiau sostinėje, bet ten taip pat bus lietaus. Kaune gali būti kritulių, bus apie 24 laipsnius. Dzūkijoje ir Suvalkijoje taip pat šilta, bet bus apsiniaukę ir vietomis gali palyti.

O jei šią dieną lygintume su kitos savaitės pradžia – tai galima sakyti, kad orų permainos – radikalios. Mat pirmadienio naktį kai kur bus tik trys šilumos, o dieną sušils iki 15-os laipsnių. Tiesa,nors ir bus apsiniaukę, palyti gali tik pajūryje. O štai antradienį dar vėsiau – naktį bus 2-3, o dieną tik 6-8 šilumos.

Tiesa antradienį jau daug kur švies saulė. Jei apie orus norite sužinoti plačiau prisijunkite prie TV3 facebooko orų grupės, ten sužinosite ne tik orų prognozę, bet rasite ir sinoptikų paaiškinimus, kodėl šis pavasaris toks šaltas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų