REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Estijoje policininkų taranuota lietuvė sulaukė socialinių tinklų vartotojų pasmerkimo (nuotr. facebook.com)

Estijos žiniasklaidą ir socialinius tinklus sudrebino konflikto su policija istorija, kurio aktyvi dalyvė yra ir lietuvė Gabrielė Savčenkaitė.

9

Estijos žiniasklaidą ir socialinius tinklus sudrebino konflikto su policija istorija, kurio aktyvi dalyvė yra ir lietuvė Gabrielė Savčenkaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina ir jos draugas socialiniuose tinkluose skundžiasi, kad estų policijos elgesys buvo nepamatuotai grubus, tačiau pasiguodę dėl nelaimės sulaukė kritikos lavinos.

REKLAMA

Pasirinko taranavimą

Vėlų balandžio 21-osios vakarą Talino kelių policijos patrulis pastebėjo 101 km/h greičių skriejantį motociklą. Pareigūnas pareikalavo sustoti, tačiau motociklininkas tai ignoravo ir nuvažiavo toliau. Iš vaizdo įrašo matyti, kad motociklas dideliu greičiu sprukdamas nuo policijos pavojingai manevruoja ir galimai kelia pavojų kitiems kelių eismo dalyviams.

Priartėjus prie transporto eismo žiedo motociklas pristabdė iki 50-70 km/h greičio, pareigūnai tuomet nusprendė taranuoti transporto priemonę.

REKLAMA
REKLAMA

Motociklą vairavo 25-ių Andre Varikas, profesionalus triukų su motociklais meistras, dalyvaujantis varžybose, tačiau neturintis teisių vairuoti tokią transporto priemonę. Keleivio vietoje sėdėjo jo draugė lietuvė Gabrielė Savčenkaitė, kuri taip pat dalyvauja motokroso varžybose. Abu jie buvo pristatyti į ligoninę.

Policija savo veiksmus teisina tuo, kad „geriau yra pašalinti iš kelio mažu greičiu važiuojantį motociklą, negu leisti jiems įsibėgėjus sukelti grėsmę savo ar kitų kelių eismo dalyvių gyvybei“.

Pažeidėjai piktinasi policijos elgesiu

Abu nukentėję savo feisbuko paskyrose piktinosi policijos elgesiu. Jų manymu, nors ir vairuotojo kaltė šioje istorijoje yra neabejotina, tačiau policija pasielgė grubiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Variko, nepaisant to, kad „esu kaltas, policija negalėjo statyti į pavojų niekuo dėtos keleivės gyvybės“.

G. Savčenkaitė piktinosi, kad policija juos ir po taranavimo „elgėsi grubiai, laužė rankas ir surakino antrankiais Andre“.

Kiek netikėtai poros pasipiktinimas socialiniuose tinkluose atsisuko prieš juos. Dažniausiai tokiu atveju sulaukiama pritarimo ir „pasipiktinimo valdžia“. Tačiau šįkart abiejų paskyrose dominuoja policijos veiksmams pritariantys vartotojai. Dauguma jų ne tik išsakė savo palaikymą estų pareigūnams, tačiau dar ir reikalauja didesnių bausmių neatsargiai važiavusiam motociklininkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų