REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Vytautas Žylė (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Tikrai norėjosi verkti, bet juk yra sakoma, kad vyrai neverkia, todėl laikiausi“, - akimirką, kai buvo paskelbtas Lietuvos kultūrizmo svorio kategorijoje iki 85 kilogramų čempionu, prisiminė atletiškasis klaipėdietis Vytautas Žylė.

26

„Tikrai norėjosi verkti, bet juk yra sakoma, kad vyrai neverkia, todėl laikiausi“, - akimirką, kai buvo paskelbtas Lietuvos kultūrizmo svorio kategorijoje iki 85 kilogramų čempionu, prisiminė atletiškasis klaipėdietis Vytautas Žylė.

REKLAMA

Šio titulo sportininkas siekė labai ilgai. „Tačiau, kai pradėjau treniruotis su Arūnu Vandžiu, viskas tapo ranka pasiekiama. Dėl šalies čempiono titulo buvo labai sunkiai dirbama. Net sunku apsakyti žodžiais, kiek to norėjau. Sunkus darbas atsipirko, nesustosiu, dabar laukia europos čempionatas“, - kalbėjo V. Žylė.

Teisinga kryptis

„Čempiono titulas kainuoja labai daug jėgų ir valios. Todėl ne kiekvienas gali tai pasiekti, - tęsė kultūristas. - Pinigų atžvilgiu? Tai sau gali irgi ne kiekvienas, kadangi rasti rėmėjus yra labai sunku. Esu labai dėkingas savo rėmėjams „Bull Power“ už papildus. Tačiau nemažus pinigus juk kainuoja ir kiti dalykai, netgi maistas. Tačiau dabar nesinori gasdinti žmonių įio sporto kainomis“.

V. Žylė, šalies čempionato metu apdovanotas specialiu prizu už didžiausią pažangą per metus, teigė, kad kultūrizmą sugebėjo pamilti prieš trylika metų. „Tada pradėjau labai mėgėjiškai – iš kikbokso perėjau į kultūrizmą. Iškart supratau, kad tai yra mano sporto šaka. Būtent ji man padėjo neišklysti iš kelio, išvengiau įvairiausių žalingų įpročių. Visą laiką ėjau teisinga linkme“, - kalbėjo 29-erių sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šiame amžiuje karjera tik prasideda. „Pasižiūrėkime, kokio amžiaus kultūristai dalyvauja Europos čempionate. Anksčiau beveik visada tarp jų būdavau jauniausias, - šypsojosi V. Žylė. - Visi jie į sceną žengia su puikiu raumenyno įdirbiu. Manau, kad visos didžiausios mano pergalės – ateityje“.

REKLAMA

Treneris – visą parą

Gerus rezultatus kultūrizme, V. Žylės teigimu, lemia tike gera genetika, tiek juodas darbas sporto salėje. „Taip pat negalima pamiršti poilsio bei stresinių situacijų vengimo. Stresas yra pats didžiausias kultūrizmo priešas, - nusijuokė V. Žylė. - be galo svarbus yra maistas, nes vos ne kiekvieną dieną galime išgirsti apie nekokybiškus maisto produktus. Aš stengiuosi valgyti brangesnę, kokybiškesnę mėsą“.

Paprašytas atskleisti trenerio A. Vandžio, kuris dabar „lipdo“ čempionus vieną po kito, paslaptį ir strategiją, V. Žylė susikaupė.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienu žodžiu būtų labai sunku apibūdinti, kas yra A. Vandys. Jis yra tėvas, draugas, didžiausias pagalbininkas viename. Jam sportinnkai gali skambinti bet kuriuo paros metu: diena, naktį, rytą, vakarą. Jis visada patars, ką reikia daryti, - pasakojo V. Žylė. - Kartais, manau, mes jį užknisame, nes skambiname dėl kiekvienos smulkmenos, tačiau jis niekaip nepavargsta ir visada gelbėja. Esu labai laimingas, kad man pasisekė ir dabar dirbame kartu“.

„Kaifuoja“ salėje

„Sportininkas esu nuo šešių metų. Dešimt metų žaidžiau futbolą, vėliau lankiau kikbokso treniruotes, kol nepasukau kultūrizmo keliu, - apie save pasakojo V. Žylė. - Manau, kad sportas padeda teisingai gyventi, ugdyti savo valią. Tarkime, aš moku atsipalaiduoti be alkoholio. Visi kažkodėl tuo labai stebisi. Negeriu naktiniame klube? Visiems tai atrodo labai keista. O aš puikiai jaučiuosi ir be alkoholio. Svarbiausia yra pasitikėti savimi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak sportininko, labai gaila, kad šiuo metu šalies kultūrizmas merdi. „Jeigu neturi pajamų, negali sau leisti ruoštis varžyboms. Manau, kad tai yra pats brangiausias sportas, kuriame atsiperka nebent žinomumu“, - traukė pečiais atletas.

V. Žylė prisipažino, kad Europos čempionate tikslas – patekti į stipriausiųjų šešetą.

Paklaustas, kaip leidžia sau atsipalaiduoti po varžybų, V. Žylė buvo konkretus: „Keistai skambės, bet aš atsipalaiduoju sporto salėje. Joje aš tiesiog „kaifuoju“. Visada sportuoju su šypsena, su nuotaika, nes salė yra mano Meka“, - sakė V. Žylė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų