REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Šarūnas Jasikevičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ namuose šeštadienio vakarą 90:60 tiesiog sutrypė amžiną varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“, tačiau Šarūnas Jasikevičius neigė, kad buvo noras varžovus nugalėti kuo didesniu skirtumu.

26

Kauno „Žalgiris“ namuose šeštadienio vakarą 90:60 tiesiog sutrypė amžiną varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“, tačiau Šarūnas Jasikevičius neigė, kad buvo noras varžovus nugalėti kuo didesniu skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferenciją „Žalgirio“ treneris pradėjo sveikinimu visiems komandos fanams su švente, mat lygiai prieš 18 metų klubas triumfavo Eurolygoje. Šeštadienio vakarą į „Žalgirio arenos“ palubes buvo iškelti Vlado Garasto marškinėliai

REKLAMA

„Tai yra tik trečias toks atvejis klubo istorijoje. Labai gražu, labai smagu. Kad tik daugiau būtų tokių ceremonijų, pagerbimų ir kad būtų ką gerbti“, – kalbėjo Šaras.

Treneris sakė, kad komanda sužaidė geras rungtynes, o sirgaliai turėtų būti patenkinti rezultatu ir žaidimu. Dabar komandos planuose – pasirengimas atkrintamosioms LKL kovoms.

Š. Jasikevičiaus teigimu, „Lietuvos ryto“ svarbiausi akcentai yra greitos atakos ir atkovoti kamuoliai. Tačiau šiandien „Žalgiris“ kovą po krepšiais laimėjo 33-26, o greitomis atakomis varžovams leido pelnyti vos 2 taškus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkur pritrūko pataikymo, kažkur pritrūko laiko pasiruošti, bet aš galvoju, kad komanda vis tiek atžaidusi Eurolygos sezoną sugeba prisitaikyti prie to, kai yra mažai laiko“, – sakė Šaras.

Paklaustas, kaip pasikeitė „Lietuvos ryto“ žaidimas po to, kai Tomą Pačėsą pakeitė Rimas Kurtinaitis, Š. Jasikevičius kalbėjo: „Žiūrint video, jų krepšinis yra pasikeitęs, bando žaisti su mažesniu ketvirtu numeriu. Šiandien buvo daugiau mažiau žaidžiama taip, kaip buvo žaidžiama prie seno trenerio, su dviem aukštais žaidėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kažkokių didesnių pasikeitimų nebuvo. Vienu metu buvo žemas penketas, prie to reikėjo prisitaikyti, bet vyrai tai padarė labai gerai.“

Nors rungtynių pabaigoje skirtumas buvo padidėjęs net iki 36 taškų, kauniečiai vis tiek smaugė savo varžovus. Tačiau Šaras paneigė spėjimą, kad buvo norėta varžovus kuo labiau sumindyti.

„Mes sprendžiame savas problemas. Svarbiausia, kad žaistų visi, svarbiausia, kad būtų kuo šviežesni. Tikrai „Rytas“ yra mūsų principinis varžovas. Stengėmės nepervarginti lyderių. Norėjome sužaisti kuo geresnes rungtynes“, – kitus dalykus akcentavo strategas.

REKLAMA

Šios rungtynės Kauno „Žalgiriui“ jau nieko nebelėmė turnyro lentelėje, kauniečiai jau seniau buvo užsitikrinę pirmąją vietą reguliariajame sezone. Paklaustas, kaip žaidėjams pavyko taip motyvuotis, Šaras teigė nesuprantantis tokių klausimų: „Nesuprantu, kaip gali nebūt motyvacijos, kai tu žaidi prieš savo principinį varžovą. Nesuprantu, kaip gali nebūti motyvacijos, kai žaidi prieš „Šiaulius“ prieš dvi dienas.“

Kauno komandai dar liko vienos rungtynės reguliariajame sezone, jas namuose Š. Jasikevičiaus auklėtiniai žais su Utenos „Juventus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų