REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ apgynė namų tvirtovę. Pirmąją vietą LKL čempionate jau seniau užsitikrinę kauniečiai 90:60 be didesnio vargo sutrypė amžiną varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Kauno „Žalgiris“ apgynė namų tvirtovę. Pirmąją vietą LKL čempionate jau seniau užsitikrinę kauniečiai 90:60 be didesnio vargo sutrypė amžiną varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžia buvo apylygė, tačiau jau pirmojo ketvirčio pabaigoje „Žalgiris“ įgijo šešių taškų persvarą.

REKLAMA

Antras kėlinys buvo kertinis. Kauniečiai tiesiog šovė į priekį antroje jo pusėje ir įgijo net 20-ties taškų persvarą, varžovai buvo sutrikę ir nelabai ką galėjo padaryti.

Po pertraukos „Lietuvos rytas“ buvo atsibudęs ir deficitą sumažino iki trylikos taškų, bet tuo viskas ir pasibaigė. „Žalgiris“ šovė į priekį ir pranašumas tapo gėdingas – 28 taškai prieš ketvirtąjį kėlinį.

Ketvirtas kėlinys tebuvo formalumas, o vienu metu skirtumas siekė net 36 taškus. 

„Žalgiris“: L. Lekavičius (4 rez. perd.) 19, P. Jankūnas 12, B. Motum ir I. Hartenstein po 10, A. Lima (5 atk. kam.) ir A. Milaknis po 8.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“: D. Gordon 15, A. Fisher 11, J. baron 8, A. Gudaitis 6.

Pirmas kėlinys

Rungtynių taškų sąskaitą pirmasis po dviejų žaidimo minučių tritaškiu atidarė Kevinas Pangosas. Jau kitos atakos metu dėjimu krepšį sudrebino Augusto Lima (5:0). Tačiau „Lietuvos rytas“ nesutriko ir po Corey Fisherio tolimo metimo skirtumas sumažėjo iki minimumo (5:4).

Po penkių su puse minučių pirmajame ketvirtyje „Žalgiris“ pirmavo 10:4. Drew Gordonas netikėtai pataikė tritaškį ir vilniečiai vėl priartėjo prie „Žalgirio“ (12:9). Kėlinio pabaigoje savo taškų sąskaitą tritaškiu atidarė Jimmy Baronas (17:13). Prieš antrąjį kėlinį Lukas Lekavičius dar pataikė sudėtingą dvitaškį ir „Žalgiris“ pirmavo 19:13.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Drew Gordonas, atrodo, per daug patikėjo savo snaiperio sugebėjimais, jo tritaškis net nelietė lanko. Lukas Lekavičius ataką užbaigė lengvu dvitaškiu, o kauniečiai iš arti pasitiko varžovus ir pasiekė savo: Renaldas Seibutis perėmė kamuolį ir pelnė dar du taškus bei padidino atotrūkį iki dviženklio.

Įspūdingą bloką A. Jomantui išrašė brazilas A. Lima. Kauno ekipa ir toliau laikėsi priekyje dviženkliu skirtumu, o vėliau surengė spurtą ir į priekį pabėgo jau 18 taškų skirtumu. Lukas Lekavičius smeigė dar vieną tritaškį ir skirtumas padidėjo iki 21 taško (43:22).

REKLAMA

Trečias kėlinys

Augusto Lima dar vienu stogu apdovanojo varžovą, Artūras Jomantas pataikė iš toli. „Lietuvos ryto“ deficitas per pirmąsias tris minutes po pertraukos sumažėjo vos trimis taškais (45:28).

Corey Fisheris surengė keletą sėkmingų epizodų ir vilniečių deficitas buvo ištirpęs iki 12 taškų, tačiau Paulius Jankūnas iš karto smeigė tritaškį ir persvara vėl išaugo iki 15-kos (51:36).

Vėliau kauniečiai tiesiog smaginosi. Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir kiti tiesiog draskė oponentų gynybą, o prieš ketvirtąjį kėlinį skirtumas pasiekė 28 taškus (65:37).

REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

Lukas Lekavičius užsidegė. Įžaidėjas persvarą padidino iki 30-ties taškų, iš karto perėmė kamuolį ir išprovokavo varžovo pražangą.

Drew Gordonas smeigė dar vieną tritaškį, tačiau tai jau nieko nepakeitė, kitoje aikštės pusėje kauniečiai vėl susigrąžino 30-ties taškų pranašumą.

Deividas Gailius kažkodėl persivarinėjo kamuolį į varžovų aikštės pusę, tačiau jam to padaryti per 8 sekundes nepavyko (81:50).

Renaldas Seibutis smeigė tritaškį po perimto kamuolio ir dar labiau padidino ir taip gėdingą „Lietuvos ryto“ deficitą (86:50).

Margiris Normantas pataikė iš toli, Artūras Gudaitis sugrūdo kamuolį iš viršaus ir tai buvo viena iš nedaugelio sėkmingų vilniečių atkarpų šeštadienio vakarą (86:55).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų