REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Abbey Thomas  (nuotr. asm. archyvo)

Aukštojoje mokykloje studijuojanti Abbey Thomas (20 m.) papasakojo, kodėl būdama tik 15-kos ryžosi gulti po peiliu ir susimažinti savo 30J dydžio krūtinę.

26

Aukštojoje mokykloje studijuojanti Abbey Thomas (20 m.) papasakojo, kodėl būdama tik 15-kos ryžosi gulti po peiliu ir susimažinti savo 30J dydžio krūtinę.

REKLAMA

Mergina metų metus savo krūtinę slėpė po plačiais drabužiais, o kasdien sulaukiami nepadorūs komentarai apie jos biustą ne kartą pravirkdė.

Medicinos mokslus kremtančios Abbey krūtinė dar jai esant 12-kos metų amžiaus jau buvo dvigubo D dydžio. Ji taip pat kentėjo stiprius nugaros skausmus, mokykloje nedarė kūno kultūros, o apie tinkamos liemenėlės radimą nereikia net kalbėti.

„Išsigandau, kai man, būnant 14-kos ir einant gatve grupė jaunuolių garsiai šaukė „Žiūrėkit į jos papus“, - apie paauglystės metus pasakojo Abbey. „Tenorėjau verkti ir pabėgti nuo viso šio įvykio. Tačiau komentarų susilaukdavau vis dažniau. Būtent dėl to pradėjau slėptis po plačiais drabužiais.“

Gydytojai sakė, kad merginai atlikti krūtinės mažinimo operaciją dar gerokai per anksti, bet 2012-ųjų vasarį nuo Abbey buvo pašalinta beveik 1,5 kg krūtinę sudarančių audinių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, pakitusi krūtinė pakeitė ir jos gyvenimą. Šiuo metu Abbey nori patarti ir kitoms moterims, besijaučiančioms nepatogiai, žengti tą lemiamą žingsnį.

REKLAMA

„Viskas įvyko taip greitai. Vieną dieną buvau plokščia kaip lenta, o kitą mano krūtinė tapo didesnė nei draugių. Pirmą liemenėlę įsigijau dar 12-kos, tačiau jau tada jos kaušelis siekė DD dydį. Paauglystėje daug laiko praleidau užsirakinusi kambaryje ir verkdama. Nekenčiau to jausmo, kai kitos merginos spokso į mane, nes atrodau kitaip nei jos. Taip pat buvau kaltinama išdidžiai demonstruojanti savo krūtinę.

Mokykloje nedarydavau kūno kultūros, nes bėgiojant krūtinė daužydavosi į veidą, o persirengiant gėdijausi to, kaip atrodau. Mano krūtys vis augo, tad sulaukus 15-kos jau nešiojau 30J dydžio liemenėles.

REKLAMA
REKLAMA

Surasti mano amžiui tinkamą liemenėlę buvo sunku, nes tokią krūtinę dažniausiai turi vyresnio amžiaus moterys, tad ir modeliai kuriami orientuojantis į šią pirkėjų grupę. Jei rasdavau sau tinkančią, jos kaina siekdavo 35 eurus, be to, dėl greito krūtinės augimo dažnai reikdavo pirkti naujas. Po operacijos mano krūtinė iš J tapo D dydžio. Žinau, kad pasielgiau teisingai, nes dabar dėl to jaučiuosi daug laimingesnė“, - pasakojo Abbey.

Ilgą laiką stebėjus dukros kančias ir mamai pirmą kartą pasiūlius pasikonsultuoti dėl krūtų sumažinimo operacijos, merginos gydytojas atsakė, jog Abbey yra per jauna tokiai procedūrai.

„Jaučiau nemalonų nugaros ir kaklo skausmą. Gerdavau nuskausminamuosius, kad jie bent kiek padėtų jaustis geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draugės mokykloje nuolat sakydavo, kad turėčiau džiaugtis tokia gamtos dovana, bet vietoje to jaučiausi esanti stora. Pradėjus slėptis po plačiais marškinėliais, bendraklasės teigė, kad krūtinė nėra tokia didelė, tačiau, mano nuomone, jos taip sakė norėdamos pažeminti mane. Mama, nenorėdama pasiduoti, 2011-iais nusprendė kreiptis į kitą gydytoją, kuris, įvertinęs mano fizinę ir psichologinę būklę, nusprendė atlikti operaciją“, - prisiminė Abbey.

Operaciją atlikęs chirurgas prieš tai paauglę įspėjo apie po procedūros visą gyvenimą liekančius randus bei apie tai, kad ateityje yra mažai šansų, jog ji galės maitinti krūtimi.

REKLAMA

Nepaisant atsiradusių abejonių, Abbey žinojo, kad kažkada jai vis tiek teks gultis po peiliu, tad 2012-ųjų vasarį jai buvo atlikta taip ilgai laukta operacija.

„Prieš gulantis ant operacinio stalo pradėjau panikuoti ir galvojau, kad ateityje to gailėsiuos, tačiau mama paskatino mane, nes ji žinojo mano patiriamą skausmą. Jaunoms merginoms teikiama labai mažai paramos. Nesupratau kokį nerimą jausiu ir kaip mano krūtinė atrodys po operacijos. Tačiau nepaisant viso to, džiaugiuosi priėmusi tinkamą sprendimą ir noriu padrąsinti kitas moteris nebijoti paprašyti pagalbos

Kaip moterys, tik mes pačios žinome kas geriausia mūsų kūnams. Man dydis nereiškė grožio, nors aplinkiniai sakė kitaip. Krūtinę mažinau tik dėl savęs. Būtent tai ir noriu perduoti savo jaunesnėms sesėms ir broliams, bandantiems ištverti paauglystėje iškilusius sunkumus“, - teigė būsima medikė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų