REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Po gimtadienio bare –  baimė dėl regos netekimo (nuotr. facebook.com)

Po tris vaikus auginančios mamos užpuolimo, ataką išgyvenusį ir tą vakarą trisdešimtmetį šventusi baro vadybininkė bijojo prarasti regėjimą.

9

Po tris vaikus auginančios mamos užpuolimo, ataką išgyvenusį ir tą vakarą trisdešimtmetį šventusi baro vadybininkė bijojo prarasti regėjimą.

REKLAMA

Jemma Williams (30) patyrė laikinus regėjimo sutrikimus, kai Lyndsey ir Kevinas Davies nusitaikė į niekuo dėtą savo gimtadienį šventusią moterį. Ji pasakojo, kad paprasčiausiai norėjo praeiti pro įkaušusią porelę, kai netikėtai ji buvo užpulta.

Šiuo metu Jemma bijo grįžti į darbą, o bet kur pamatytas „Budweiser“ alaus butelis vis dar sukelia paniką.

„Nusprendžiau dirbti per savo gimimo dieną, nes tuomet baras buvo pilnas besilinksminančių žmonių, o atmosfera jame labai maloni. Tačiau vietoj to didžiąją dienos dalį praleidau ligoninėje nerimaudama dėl savo regėjimo. Šis įvykis mane labai pakeitė. Negaliu grįžti į darbovietę, bijau didelių minių, o kaskart pamačius „Budweiser“ alaus butelį prisimenu tą vakarą“, - pasakojo Jemma.

Moteris karjeros laiptais pakilo sunkiai dirbdama. Iš pradžių ji buvo paprasčiausia stiklinių surinkėja, o dabar užima baro, kurį ji ir jos partneris Peteris Edwardsas atidarė 2015-ųjų lapkritį, vadybininkės pareigas. „The Kandy Klub“ yra Sent Helenso mieste šiaurės vakarinėje Anglijos dalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Viskas nutiko praėjusių metų birželio mėnesį.

„Vakaras buvo puikus, o aplinkui esantys žmonės - linksmai nusiteikę. Atėjus vidurnakčiui mane pradėjo sveikinti baro lankytojai. Vėliau turėjau užeiti už baro, bet mano kelyje stovėjo porelė. Atsiprašiusi norėjau pro juos praeiti. Tuomet vyriškis manęs paklausė „Kas, po velnių, tu tokia esi?“ ir stipriai pastūmė sienos link“, - sakė nukentėjusioji.

REKLAMA

Išsigandusi, Jemma prie durų stovėjusiems apsaugos darbuotojams nurodė vyrą išprašyti, tačiau viduje likusi jo žmona Lyndsey į Jemmos veidą sudaužė stiklinį „Budweiser“ alaus butelį.

„Buvau šoke. Smūgis buvo toks stiprus, kad parkritau ant žemės. Aplinkui vien kraujas, o pati jutau didžiulį skausmą. Mano kūnas buvo nuklotas rudo stiklo šukėmis“, - prisiminė moteris.

Po to Lyndsey suėmė Jemmą už plaukų ir tampė ją grindimis, kol visko nenutraukė policijos pareigūnai ir baro apsauga. Tuo metu Jemmos akyje buvo įstrigusi stiklo šukė.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau bejėgė ir negalėjau pasipriešinti. Net nežinojau, ar man pavyks ištrūkti“, - sakė Jemma.

Moteris buvo greitai nugabenta į ligoninę. Pirminės apžiūros metu gydytojai jos galvoje rado 8 atviras žaizdas, stiklą akyje ir įvairius patinimus ant veido.

„Kadangi, gydytojų manymu, galėjau prarasti regėjimą, man skubiai atliktas magnetinio rezonanso tyrimas. Savo 30-ąjį gimtadienį praleidau ligoninėje aplink save nieko nematydama. Peteris, mano vaikinas, man padovanojo labai gražią apyrankę, tačiau net negalėjau į ją iš arčiau pažvelgti. Rytojaus dieną jis buvo suplanavęs vakarėlį artimųjų ir draugų būryje, tačiau šventė būvo atšaukta“, - pasakojo Jemma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors moters regėjimas iš dalies išsaugotas, visą likusį gyvenimą ji privalo nešioti akinius, o jos dešinės akies ašarų latakas yra nepagydomai pažeistas.

Dešinėje akyje Jemma prarado 39 procentus regėjimo bei dar 9 mėnesius jos tarpuakis bus ištinęs.

„Nemiegojau beveik 2 mėnesius, nes jutau stiprų skausmą. Atrodė, kad akyje yra kažkas įstrigę“, - teigė ji.

Jemmai sunku skaityti, ji negali vairuoti ir vis dar sapnuoja košmarus, jaučia nerimą ir nepasitiki savimi.

Pernai metų gruodžio mėnesį Lyndsey Davies stojo prieš Liverpulio karališkąjį tesimą. Ji teigė, kad kartu su vyru visą dieną praleido vestuvėse, kuriose mėgavosi alkoholiu. Ji taip pat pasakojo apie tai, kaip ji kartu su vyru buvo išmesti iš baro, bet nepamena, kad būtų trenkusi aukai. Lyndsey teigė alkoholį vartojusi tuo metu, kai gėrė psichinę būklę gerinančius vaistus ir atsiprašė Jemmos. Kaltinamoji pripažino, kad užpuolimas sužalojo moters kūną, tačiau teisėjas Andrew Menary paklausė, kodėl kaltinamoji neteisiama už padarytas žaizdas.

REKLAMA

Lyndsey prieš tai buvo nuteista dar 17 kartų už 25 padarytus nusikaltimus, paremtus smurtu ir alkoholio vartojimu.

Prokuroras Jemmai pasakė, kad šią naktį ji dar ilgai prisimins, tačiau dėl labai nemalonių priežasčių.

Pasak teisėjo, Jemma tą vakarą tik dirbo savo darbą, kai netikėtai tapo nemalonaus trijų vaikų tėvų smurto protrūkio subjektu. Tačiau jis taip pat atsižvelgs ir į tai, kaip reaguos vaikai, jei jų mama Lyndsey bus nuteista už tokį savo elgesį. Tai moterį gali išgelbėti nuo kalėjimo. Lyndsey šiuo metu skirta 12 mėnesių trukmės bausmė su jos atidėjimu dviem metams, 150 valandų viešųjų darbų ir dviejų mėnesių namų areštas.

REKLAMA

Kevinui Daviesui, taip pat prisidėjusiam prie Jemmos užpuolimo, teismo pareigūnai skyrė 345 eurų baudą bei liepė sumokėti 120 eurų Jemmai už nugaros sužalojimą.

„Jaučiuosi nejaukiai, kai ji nesėdi kalėjime. Negaliu dirbti, bijau būti netgi viešose vietose. Jaučiu, lyg aš, o ne ji gyventų su bausme. Mano gimtadienis buvo sugadintas, be to, nemanau, kad šią dieną švęsiu ir kitais metais. Vietoj laimės jausmo ši data man visuomet primins apie tą vakarą. Nemanau, kad teisingumas buvo įvykdytas“, - sakė Jemma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų