REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Edmundas Šimaitis, Vievis

Sinoptikai aiškiai pabrėžia, kad pavasaris dar nusiteikęs pajuokauti. Ištikimais šio savaitgalio palydovais taps lietus ir šlapdriba.

25

Sinoptikai aiškiai pabrėžia, kad pavasaris dar nusiteikęs pajuokauti. Ištikimais šio savaitgalio palydovais taps lietus ir šlapdriba.

REKLAMA

Penktadienį atkeliauja pokyčiai. Daug kur prognozuojami krituliai, dieną vyraus nedidelis lietus, pasitaikys ir šlapdribos. Naktį kai kur silpna lijundra, plikledis. Vėjas pietvakarių, vakarų, naktį vietomis gūsiai 15–18 m/s, dieną 15–20 m/s. Temperatūra naktį nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos, kai kur vakariniuose rajonuose 2–4 laipsniai šilumos, dieną 4–9 laipsniai šilumos.

Šeštadienį - šlapdriba

Šeštadienio naktį temperatūra Lietuvoje iš minusinės persikels į pliusinę, bus kritulių (lietaus). Numatomi +2 -3 laipsniai, o Klaipėdoje +4 laipsniai. Dieną numatoma +7 - 8 laipsnių šiluma, vyraus trumpalaikiai lietūs, gali iškristi ir šlapdriba. Numatomas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų vėjas, jo gūsiai sieks 15–20 m/s.

Sekmadienis gero taip pat neatneš

Sekmadienio naktį vėl grįš minusinė temperatūra, Vilniuje – 2, Kaune apie 0, pajūryje +2 laipsniai. Stiprių kritulių neprognozuojama. Vyraus 4–6 m/s vėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną taip pat numatomi krituliai, bet kiek intensyvesni, aplankys lietus, šlapdriba. Šils iki +6 - 7 laipsnių.

„Naujas ciklonas ateina penktadienį. Tai reiškia, kad sulauksime kritulių. Tai gali būti ir lietus, ir šlapias sniegas“,– kalbėjo Naglis Šulija.

REKLAMA

Kitą savaitę krituliai nesitrauks

Kitos savaitės pradžioje mus vis dar lydės krituliai. Vilniuje prognozuojami apniukę, su krituliais orai, šils iki +7 -10 laipsnių. Kaune temperatūra pakils vienu kitu laipsniu aukščiau, bet situacija išliks panaši, čia taip pat apsilankys krituliai, bus lietaus. Pajūryje temperatūra bus kiek žemesnė, bet ir kritulių bus mažiau, saulė dažniau išlįs iš po debesų.

Naktimis temperatūra pakils aukščiau nulio, bus +3 - 4 laipsniai.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 – 7 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie 5 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere – 4 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – yra 6 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 6 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 5 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) – 7 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) – 5 laipsniai, Kuršių mariose – 6 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų