REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Maria Wilkes (nuotr. facebook.com)

Nuostabaus grožio mokytoja iš Didžiosios Britanijos ruošiasi tapti kita „Mis Visata“ konkurso nugalėtoja. Maria Wilkes (26), kad galėtų tinkamai atstovauti savo šalį, nusprendė atsisakyti darbo mokykloje.

10

Nuostabaus grožio mokytoja iš Didžiosios Britanijos ruošiasi tapti kita „Mis Visata“ konkurso nugalėtoja. Maria Wilkes (26), kad galėtų tinkamai atstovauti savo šalį, nusprendė atsisakyti darbo mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portsmute gyvenanti Maria pranešė, kad prestižinėje šiaurės Londone esančioje mokykloje nebemokys kalbų.

REKLAMA

„Šios profesijos atsisakau ne visam laikui. Bijau, kad, turėdama sutartį su mokymo įstaiga, iki birželio mėnesio negalėsiu bendrauti su žurnalistais“, - apie savo sprendimo priežastį paaiškino moteris.

Venesueloje gimusi septintokių mergaičių mokytoja apie tai per Velykas pranešė savo „Twitter“ ir „Instagram“ paskyrose.

Maria taip pat rašo tinklaraštį ir kuria vaizdo įrašus bei juos talpina „Youtube“ tinkle.

„Juokinga. Mokytojos tinklaraštis yra šiek tiek nepadorus, tačiau daugumai jis kelia juoką“, - po moters įrašu viename socialiniame tinkle rašė šeštos klasės mokinė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau priešingą nuomonę reiškia „Facebook“ grupės „Hamstead Mums“ narės. Jų teigimu, šis Marios sprendimas rodo nelabai gerą pavyzdį mokyklą lankančioms merginoms.

„Manau, kad mokytoja, ypač dirbanti mergaičių mokykloje, turi būti pavyzdys ten besimokančioms merginoms. Tad nesu tikra ar džiaugiuosi tokia jos siunčiama žinute. Ne viena jauna mergina turi valgymo sutrikimų ir kompleksuoja dėl savo išvaizdos. Esu mitybos specialistė, tad tokiame mokytojos poelgyje įžvelgiu nelabai teigiamą žinią“, - sakė viena iš mamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mokinėms tai turi neigiamos įtakos. Putlios lūpos ir seksualios nuotraukos internete, kuriose užfiksuota jų mokytoja? Na jau ne“, - pridėjo kita.

Tačiau Maria susilaukė ne tik neigiamų komentarų. Viena moteris tokį mokytojos sprendimą gyrė: „Aš manau, kad mokyklose reikia įvairiomis veiklomis užsiimančių pedagogų. Ji labai geras žmogus, be to puikiai išmano savo profesiją. Mergaitėms ji labai patinka. Galiausiai, mokyklos direktorė yra labai stipri feministė, norinti mokinėms paaiškinti, kad nėra jokių jas stabdančių lubų ir kad jos gali daryti tai, ką tikrai nori. Toks mokytojos elgesys gali turėti labai daug teigiamos įtakos.“

REKLAMA

„Tai nuostabu, tačiau tikriausiai taip mano nedaugelis, kad profesinis ir asmeninis gyvenimai gali būti labai gerai suderinami, o modelis nebūtinai turi pozuoti nuogas“, - pridūrė kita.

„Kol ji yra gera ir puikiai atlieka savo darbą, tai netūrėtų būti kažkieno reikalas. Svarbiausia yra tai, kaip ji elgiasi su vaikais ir ar jie ją prisimins kaip savo mokytoją. Tikiu, kad vaikai vertinti aplinką išmoksta iš mūsų ir mes jiems darome didžiausią įtaką“, - sakė kita moteris.

Prancūzų, ispanų ir vokiečių kalbų mokytoja birželio mėnesį kartu su dar 40 moterų dalyvaus Pietų Velse vykstančiame grožio konkurse.

REKLAMA

Iki tol Maria turės atlikti įvairias užduotis ir rinkti pinigus „Strongbones“ organizacijai, kuri gelbsti Didžiojoje Britanijoje gyvenančius ir įvairiomis kaulų ligomis sergančius vaikus, bei „Stop Acid Attacks“ kampanijai, padedančiai Indijos keršto aukoms sugrįžti į normalų gyvenimą.

„Tai pirmas mano grožio konkursas, tad be galo džiaugiuosi būdama tarp finalisčių. Mokydama vaikus pati išmokau labai daug, tad tikiu galinti padėti moterims suspindėti ne tik akademinėje aplinkoje. Mergaičių mokykloje perduodama prancūzų ir ispanų kalbų žinias jaunoms mokinėms taip pat stengiausi jas supažindinti su įvairiomis kultūromis bei įdiegti joms pasitikėjimą savimi, kurį suteikia mokėjimas bendrauti keliomis kalbomis. Jau esu laimėjusi „Mis Wilkes“ konkursą, tačiau tapti gražiausia Didžiojoje Britanijoje būtų mano svajonė“, - pasakojo Maria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaliai atstovaujanti moteris ne tik 3 savaites praleis egzotinėje šalyje, bet taip pat lankysis Indijoje veikiančioje paramos kampanijoje „Sheroes Hangout“, padedančioje nuo užpuolimų rūgštimi nukentėjusioms moterims.

Vidutiniškai per metus Indijoje nuo tokių užpuolimų nukenčia apie 1000 moterų.

„Grožio konkursai Didžiojoje Britanijoje išpopuliarėjo kaip niekad. Šiemet dėl karūnos kovos gražuolės iš Anglijos, Škotijos, Velso ir kitų regionų“, - teigė „Mis Visata“ direktorė Didžiojoje Britanijoje Paula Abbandonato.

„Mis Visata“ konkurse dalyvauja 90 valstybių. 2017-iais metais vykstančio konkurso tikslios datos ir vietos dar nėra žinomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų