REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
„Šiauliai“ (nuotr. Fotodiena.lt)

„Šiauliai“ sukūrė trečiadienio vakaro sensaciją LKL čempionate. Paskutinėje vietoje žengiantis Saulės miesto klubas išvykoje 80:85 nugalėjo į antrą vietą besikabinantį Panevėžio „Lietkabelį“ ir pagaliau apie save priminė gerąja prasme.

58

„Šiauliai“ sukūrė trečiadienio vakaro sensaciją LKL čempionate. Paskutinėje vietoje žengiantis Saulės miesto klubas išvykoje 80:85 nugalėjo į antrą vietą besikabinantį Panevėžio „Lietkabelį“ ir pagaliau apie save priminė gerąja prasme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt paklausė šiauliečių trenerio Vaido Pauliukėno apie ilgai lauktos pergalės priežastis, o strategas išskyrė du dalykus: kovą ir kuriam laikui pagerėjusią finansinę situaciją.

REKLAMA

„Gera kova, pasiaukojanti kova. Tai, ko reikėjo. Didžiuojuosi vyrais, lenkiu galvą, nes, kas kovoja, tas ir laimi“, – gerų žodžių savo auklėtiniams negailėjo V. Pauliukėnas.

Taip pat treneris pažymėjo, kad žaidėjai, net ir įkritę į duobelę, rasdavo jėgų pakilti, nepasidavė emocijoms ir per karštai nereagavo į abejotinus teisėjų švilpukus.

Paklaustas, kodėl kovos nebūdavo anksčiau, V. Pauliukėnas kalbėjo: „Ji būdavo. Mes labai priklausomi nuo rungtynių starto. Jei gerai pradedame pirmam kėliny, tada su ta gera emocija ir einam, bet, jei pradžia nepasiseka, tada krentam į duobę ir neturim žmogaus, kuris timpteltų į priekį“, – priežastis aiškino strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymėjo, kad komandos jaunimui yra sudėtinga susitvarkyti su situacija, nes už jų nugaros nestovi patyrę žaidėjai. „Jie yra atsakingi ir ta našta juos slegia. Ne visi gali prie to adaptuotis“, – sakė V. Pauliukėnas.

Ar pergalė Panevėžyje žada „Šiaulių“ renesansą? Vaidas Pauliukėnas mano, kad taip gali būti ir pats tuo tiki. „Šiaulių“ treneris pažymi, kad komanda iki pat rungtynių pabaigos kovėsi su „Lietuvos rytu“ ir sugebėjo laimėti prieš „Lietkabelį“, nors varžovai ir nedemonstravo geriausio savo žaidimo. „Bet varžovas žaidžia taip, kaip jam leidi“, – pridūrė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau savo indėlio jis nesureikšmino ir sakė, kad treneriai yra tik pagalbininkai, o visą darbą tenka nudirbti tiems, kurie yra aikštėje.

Vėliau kalba pasisuko apie finansinę padėtį, kuri tikrai yra nepavydėtina. Tiesa, dabar kiek pasitaisė. Portalui tv3.lt Vaidas Pauliukėnas atskleidė, kad praėjusią savaitę žaidėjai pagaliau gavo atlyginimus už porą mėnesių. Į banko sąskaitą krentančių pinigų jie nebuvo matę nuo lapkričio.

„Mes kalbėjome, kad mūsų biudžetas lygoje yra „dugnų dugne“. Žaidėjai pinigų negauna, tada nukenčia mityba, apie papildus mes net nekalbam, o, kai sportuoji du kartus per dieną ir žaidi, yra sudėtinga. Gal tas duoda psichologinį ir fizinį nuovargį. Viskas susideda“, – skundėsi Vaidas Pauliukėnas.

REKLAMA

Treneris po sutriuškinimo rungtynėse su „Neptūnu“ rėžė, kad jo auklėtiniai žaidžia tik dėl pinigų, tačiau dabar dėl šių žodžių gailisi: „Aš pasikarščiavau po rungtynių su „Neptūnu“, kad jie dėl pinigų žaidžia, nes, jei tu neturi už ką valgyti nusipirkt, tai kaip tu gali rungtyniauti.“

V. Pauliukėnas taip pat atskleidė, kad žaidėjai net skolindavosi pinigus, kad tik galėtų kažkaip išsiversti. „Maisto gal geresnio nusipirko, papildų. Aišku, jei jie uždirbtų didelius pinigus, tai gal ir nebūtų problema, bet, kai jie gyvena nuo algos iki algos, ir dar to negauna...“, – sunkią situaciją nupasakojo „Šiaulių“ treneris.

Kitas rungtynes šį savaitgalį šiauliečiai namuose žais su Utenos „Juventus“. V. Pauliukėno manymu, jei pavyktų iškovoti pergalę, reikėtų toliau žiūrėti į priekį, o, kol yra šansų, „Šiauliai“ bandys kabintis į atkrintamųjų varžybų zoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų