REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pat Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atkrintamųjų startą buvo įvykdyta žinomų ir su krepšiniu susijusių žmonių apklausa, kur jie galėjo spėti būsimų serijų baigtis.

Prieš pat Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atkrintamųjų startą buvo įvykdyta žinomų ir su krepšiniu susijusių žmonių apklausa, kur jie galėjo spėti būsimų serijų baigtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spėlionėje sudalyvavo krepšininkai Edgaras Ulanovas, Dalia Belickaitė, Donatas Sabeckis ir Povilas Butkevičius, buvęs LKF prezidentas Vladas Garastas, treneriai Arvydas Gronskis ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė bei Šakių „Vyčio“ mačus komentuojantis Paulius Ambrazevičius.

REKLAMA

Pasibaigus ketvirtfinalių etapui, paaiškėjo, kad didžiausia staigmena tapo šakiškių patekimas į geriausiųjų ketvertą.

Žalgiriečiui E. Ulanovui spėlioti sekėsi neblogai: pavyko numatyti visas ketvirtfinalį žaisiančias komandas, nors serijos baigtis tiksliai nurodyta buvo tik viena: Vilniaus „Perlo“ 3:0 triumfas prieš Kauno KTU.

Su ketvirtfinalio spėjimais sekėsi sunkiau, mat E. Ulanovas buvo vienas tų, kurie netikėjo „Vyčio“ komandos pergale ir manė, jog seriją „Telšiai“ laimės 3:1. Vis tik tokiu pat rezultatu laimėjo šakiškiai. Taip pat žalgirietis manė, jog Raseinių „Rasams“ seksis sunkiau (3:1) nei buvo iš tiesų (3:0), o „Šilutė“ klaipėdiečiams priešinsis ilgiau (2:3).

REKLAMA
REKLAMA

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos D. Belickaitės nuojauta pasirodė geresnė. Spėdama aštuntfinalio serijų rezultatus, krepšininkė minimaliai apsirinko nurodydama vieną baigtį – „Vyčio“ pergalę prieš „Delikatesą“ 3:1.

Vis tik su ketvirtfinalio spėjimais D.Belickaitei sekėsi sunkiau: ji nepatikėjo šakiškių potencialu žengti į pusfinalį, o taip pat minimaliai prašovė spėdama visas kitas tris serijų baigtis.

Netikslumų pasitaikė ir V. Garasto spėjimuose. Nurodydamas aštuntfinalių baigtis, legendinis treneris truputį klydo manydamas, jog „Žalgiriui-2“ bus lengviau (3:1), o „Šilutei“ – sunkiau (3:1).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalyje taip pat pasitaikė mažų klaidų su „Rasų“ (3:1) bei „Naftos-Uni-Akvaservis“ (3:0) pergalėmis, o labiausiai pro šalį specialistas šovė „Telšių“ ir „Vyčio“ poroje. Kaip ir anksčiau minėti žmonės, V. Garastas tikėjo „Telšių“ laimėjimu.

Vilniaus „Lietuvos ryte“ dirbantis A. Gronskis pademonstravo per didelį tikėjimą klubo dubleriais, kuriuos užkėlė net iki trečiosios pozicijos. Vis tik „Perlas“ pasirodymą baigė dar ketvirtfinalyje.

Aštuntfinalio spėjimuose klaida pasitaikė „Žalgirio-2“ (3:1) serijos prognozėje, o ketvirtfinaliuose netikslumų buvo dar daugiau. Teisingai buvo įvardintos dvi iš keturių pusfinalio ekipų: be jau minėto „Perlo“ ten be reikalo įrašyti vėl buvo „Telšiai“.

REKLAMA

Praėjusiais metais šakiškis P.Ambrazevičius pasiekė, kaip pats sakė, visišką antirekordą bei prašovė pro šalį visas serijos baigtis. Šiemet „Vyčio“ rungtynes komentuojančiam komikui sekėsi geriau. Nors ir pergalių skaičiai nurodyti buvo neteisingai, į ketvirtfinalį pateko visos P. Ambrazevičiaus numatytos komandos. Vienintelis tikslus rezultatas buvo „Perlo“ triumfas 3:0. Su ketvirtfinaliais situacija panaši: ekipos nurodytos gerai, bet serijų rezultatai – ne taip tiksliai.

P. Ambrazevičius sakė, kad po pernai metų asmeninio fiasko šiemet lygos aktualijomis pasidomėjo daugiau, o tai leido pasiekti geresnių rezultatų. „Visgi darbas susijęs su NKL – teko“, – šypsojosi P.Ambrazevičius.

REKLAMA

Šakiškio prognozėje buvo numatyta, kad „Vytis“ serijas laimės sunkiau, nei tai nutiko iš tiesų. Dėl ko P. Ambrazevičius nedrįso spėti užtikrintesnių baigčių?

„Nenorėjau pasirodyti arogantiškas, dėl to spėjau atsargiau. Tačiau slapta tikėjausi, kad viskas bus gerai. Džiaugiuosi dėl „Vyčio“ kaip ir visi mano pažįstami šakiškiai bei tėvai – taip pat“, – kalbėjo komikas.

P. Ambrazevičius neslėpė, kad palaiko savo gimtojo Šakių miesto komandą, kurią savo lentelėje įrašė net prie nugalėtojų.

Vilniaus „Kibirkšties“ trenerė J. Štreimikytė-Virbickienė aštuntfinaliuose apsiriko su „Šilutės“ ir „Vyčio“ pralaimėjimų skaičiais, o ketvirtfinalyje ji buvo viena iš mažumos, kuri numatė, kad „Vytis“ nugalės „Telšius“. Tiksliai buvo nuspėtos „Sūduvos-Mantingos“ (3:0) bei klaipėdiečių (3:1) pergalės, o tuo tarpu „Perlas“, kaip ir A. Gronskio lentelėje, vėl nepelnytai buvo įrašytas tarp pusfinalio dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NKL čempionas D. Sabeckis įrodė, kad yra tikras lygos ekspertas ir aštuntfinalio serijų rezultatus atspėjo visiškai be klaidų. Tiesa, dabar „Šiauliams“ atstovaujantis krepšininkas pradėjo klysti ketvirtfinalio serijoje, kur nuvertino „Vytį“ (2:3) ir pervertino „Perlą“ (2:3).

Sezoną „Vytyje“ pradėjęs, bet vėliau dėl traumos žaisti nebegalėjęs P. Butkevičius neturėjo problemų spėdamas, kaip klostysis aštuntfinaliai ir tik minimaliai apsiriko su „Šilutės“ – „Mažeikių“ serija (3:1). Tuo metu ketvirtfinalyje P. Butkevičius, puikiai žinodamas Šakių klubo galimybes, tiksliai nurodė šios serijos rezultatą (3:1), bet prašovė su kitomis baigtimis. Šiek tiek per daug tikėtasi buvo iš žalgiriečių (1:3), „Perlo“ (2:3) ir gerokai per daug – iš „Šilutės“ (3:2).

REKLAMA

„Gaila, kad „Šilutė“ nepateko į kitą etapą, nors laimėjo pirmą mačą ir antrą pralaimėjo tik paskutinę sekundę. Tačiau „Vyčiui“ nebus didelio skirtumo, su kuo žaisti pusfinalyje, nes už abi komandas šakiškiai yra stipresni. Atkrintamosiose, kai žaidi kas antrą dieną, svarbiausia yra ilgas suoliukas, o „Vytis“ jį turi. Nuomonės dėl finalo, kad jame žais „Vytis“ su „Sūduva-Mantinga“, nekeičiu“, – šypsojosi P. Butkevičius.

NKL pusfinalių startas – šeštadienį, 16 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų