REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Ashley Soto (nuotr. Instagram)

Ashley Soto (21 m.) ilgą laiką negalėjo susitaikyti su tuo, kaip atrodo jos kūnas.

24

Ashley Soto (21 m.) ilgą laiką negalėjo susitaikyti su tuo, kaip atrodo jos kūnas.

REKLAMA

12-os metu mergaitei buvo diagnozuota baltmė, arba kitaip vitiligo, kuri odą vietomis „nudažo“ baltai. Paauglystėje, kurios metu baltmė išplito beveik 75 proc. odos teritorijoje, iš Ashleys buvo tyčiojamasi.

REKLAMA
REKLAMA

Savo neįprastą odą mergina pradėjo slėpti po drabužiais ilgomis rankovėmis ir džinsais.

REKLAMA

„Per metus baltmė išplito beveik po visą mano kūną – ant pėdų, rankų, krūtinės ir veido, labiausiai ši liga matėsi ant kojų. Dėmės buvo įvairių dydžių ir formų. Beveik 80 proc. mano kojų neturi pigmento, tik virš kelių yra kelios natūralios odos dėmės, o ant nugaros jų šiek tiek daugiau“, - pasakojo Ashley.

Kartą, kai mergina viešumoje pasirodė dėvėdama dviejų dalių maudymosi kostiumėlį, maža mergaitė jos paklausė ar ji netyčia neužsipylė baliklio. „Buvau šokiruota, kad kažkas man tai sugebėjo pasakyti į akis. Po šio akibrokšto labai daug verkiau ir be galo troškau turėti normalią odą. Tai privertė mane pradėti slėptis nuo žmonių ir nuolat prisidengti odą, nes galvojau, kad iš manęs bus juokiamasi“, - sakė Ashley.

REKLAMA
REKLAMA

Visai neseniai mergina atrado būdą, kaip pamilti savo odą. Įvairių priemonių pagalba jos kūnas virsta meno kūriniais.

Kol kas mergina buvo pavirtusi į pasaulio žemėlapį, kūną papuošė gėlėmis bei Van Gogo įžymiuoju paveikslu „Žvaigždėta naktis“.

Kiekvienam dizainui perkelti ant odos prireikia mažiausiai trijų valandų, nes melanino neturinčias vietas Ashley turi atskirai apvedžioti.

Mergina teigė, kad tokiu būdu ji išmoko vertinti savo odos išskirtinumą.

„Niekada negalvojau, kad baltmė gali būti tokia graži, kol kartą jos paliktus kontūrus apvedžiojau juodu markeriu ir atrodė, kad ant kūno turiu žemėlapį. Tai leidžia atsiskleisti skirtingoms mano odos spalvoms. Po to nusprendžiau piešti tikrus meno kūrinius, vienas jų – gėlės. Savo odos rodymas išaugino mano pasitikėjimą savimi. Nors ir pasitaiko dienų, kai nesijaučiu 100 proc. savimi patenkinta, nuolat kartoju, jog džiaugiuosi turėdama tokią odą. Visada bandžiau surasti būdų, kaip pamilti savo ligą, bet niekad to nebūčiau padariusi, jei ne atsitiktinai rastas juodas markeris“, - pasakojo Ashley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė mergina, tai, ką kiti laiko trūkumu, ji pavertė kažkuo stebuklingo. Piešimas ant kūno Ashley padėjo patogiau jaustis ir priimti save tokią, kokia yra.

„Keliaudama link savęs naikinimo žinojau, kad daugiau nebegaliu slėptis. Gyvenimas mums duotas tik vienas ir privalome jį nugyventi kuo gražiau“, - užbaigė Ashley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų