REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Naujų namų pirkėjai nesitikėjo, kad įsigijus būstą teks šitaip kentėti (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Istorijos, kai žmonės nusiperka vis dar nebaigtus įrengti namus ir juose randa daugybę pažeidimų, tikrai nėra retos. Netvarkingi vamzdynai, netinkamai įstatytos durys, pelėsis ir tarpai tarp konstrukcijų yra tik labai maža dalis to, ką randa naujieji šeimininkai. Kartais prireikia mėnesių, kad santechnikos, elektros ir kiti specialistai sutvarkytų namų savininkų rastus statybininkų paliktus pažeidimus.

28

Istorijos, kai žmonės nusiperka vis dar nebaigtus įrengti namus ir juose randa daugybę pažeidimų, tikrai nėra retos. Netvarkingi vamzdynai, netinkamai įstatytos durys, pelėsis ir tarpai tarp konstrukcijų yra tik labai maža dalis to, ką randa naujieji šeimininkai. Kartais prireikia mėnesių, kad santechnikos, elektros ir kiti specialistai sutvarkytų namų savininkų rastus statybininkų paliktus pažeidimus.

REKLAMA

Pasak organizacijų, kurios atsakingos už statybų kokybės užtikrinimą, beveik 93 procentai visų naujakurių teigė, kad savo namuose rado statybinio broko. Per metus tarnybos gauna beveik 15500, o per savaitę – 298 pranešimus, kuriuose asmenys išreiškia nepasitenkinimą įsigytu nekilnojamu turtu.

Čia rasite keletą istorijų, kuriose atsikraustymai į svajonių namus virto košmarais.

1,7 mln. eurų vertės namas Anglijos priemiestyje, kuriame daugiau nei 300 pažeidimų

REKLAMA
REKLAMA

Kai Bryanas Gatesas baigė tvarkyti savo namo, kainavusio 1,7 mln. eurų, dokumentus, jis tikėjosi, kad pagaliau gyvens nuostabiame name gražiame gamtos apsuptyje. Pasak Bryano, jis, ir daugelis jo kaimynų, kurie iš Charleso Churcho statybų įmonės įsigijo 22 namus naujai sukurtoje gyvenvietėje, rado begalę pažeidimų.

REKLAMA

Varvantys dušai, prastos kokybės durys, nesandarūs langai ir lengvai pajudinamos plytelės yra tik maža dalis to, kuo skundėsi naujieji „Montague Park“ valdos gyventojai.

„Aptvertoje 7,6 ha teritorijoje, kurioje taip pat turėjo būti teniso kortai, o aplinką puošti nuostabus kraštovaizdis su tvenkiniais ir takeliais, skirtais pasivaikščiojimams, šie pažadai nebuvo įgyvendinti. Kai kuriuose namuose, kurių vertė svyravo nuo 1,1 iki 1,7 mln. eurų, sienų tinkas jau buvo įskilęs, plytelės nederėjo tarpusavyje, o saulės baterijos taip ir nebuvo prijungtos“, - pasakojo Bryanas.

REKLAMA
REKLAMA

Namas – tai didelė investicija, tad tikėjomės tobulo rezultato

Annabelė ir Jamesas Hawley rugsėjo mėnesį nusipirko namus „Woodhurst Park“ valdoje už daugiau nei 500 tūkst. eurų, kuriuos pora ilgai taupė. Be to, kadangi jų santaupų neužteko, svajonių būstui įsigyti jie pasiėmė paskolą.

Nuo tada vyras ir žmona iškentėjo daugiau nei 40 problemų, kurias sukėlė jų būstas.

„Spalį galutinai įsikūrus pradėjo lysti problemos. Tarpai duryse, prastai atlikta apdaila ir, pats naujausias atradimas – pagrindinės kanalizacijos vamzdyno pabaigoje trūksta dangčio. „Berkeley Homes“ įmonei, iš kurios pirkome namus, statybininkai tikrai nesukuria gražaus įvaizdžio. Mūsų sąraše apie 40 problemų, kurios atsirado tik atsikrausčius. Vis dar laukiame, kad visa tai būtų sutvarkyta“, - sakė Anabelle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujakurių skalbimo mašina tiesiog šoko virtuvėje, o statybininkai po savęs paliko netvarką

Chrisas Lyonas (29 m.) ir jo partnerė Emma Hayward (27 m.) iš „Barratt Homes“ statybų įmonės nusipirko jaukų namą Bedfordšyre, ir, sumokėję už jį 370 tūkst. eurų, tikėjosi, kad tai bus jų svajonių namai. Tačiau ši svajonė greitai sudužo į šipulius.

„Paskutinę dieną, kai atvykome apžiūrėti name atliktų statybinių darbų, jis buvo pilnas dulkių, darbininkų įrankių ir pelėsiais apaugusių kavos puodelių, kuriuos čia paliko patys statybininkai. Pagrindinių durų stiklas buvo įskilęs, skalbimo mašina nebuvo visiškai pritvirtinta, o nuo garsaus dundėjimo nubudę pastebėjome, kad ji tiesiogine to žodžio prasme šoko po virtuvę savo kelyje atsitrenkdama į spinteles ir daužydama lėkštes. Sode esanti danga buvo ištepta dažais, o elektrinio dušo laidai nebuvo iki galo sutvarkyti, kaip ir kabelinė televizija, nes jos pagrindinę dėžę statybininkai tiesiog nuplėšė nuo sienos. Vonios kambaryje esantys vamzdžiai nesandarūs, tad joje nuolat prilaša vandens“, - skundėsi Chrisas.

REKLAMA

Pora taip pat pastebėjo, kad namuose paliktas nesutvarkytas vamzdis, kurio „dėka“ namas bjauriai smirdėjo, įskeltos langų atbrailos, o radiatoriai aptaškyti dažais.

„Kai įmonės darbininkai sugrįžo ištaisyti savo palikto broko, jie naudojosi mūsų tualetu ir nuolat jame palikdavo įjungtą šviesą, ant naujų kilimų prilaistė dažų ir netgi sugebėjo sulaužyti mūsų sofą. Plytelės namuose buvo išklotos ne tokios, kokių mes norėjome. Tikiu, kad žmonės, išgirdę mūsų istorijas, patys nepaklius į tokias situacijas“, - sakė vyras.

Džiaugėsi nauju būstu, tačiau dabar čia likti nebenori

Rachelė Cook (23 m.) ir jos partneris Willas Johnsonas (24 m.) be galo džiaugėsi ir nekantravo įsikelti gyventi į naujus 370 tūkst. eurų vertės namus Pontefrakte, vakarų Jorkšyre. Tačiau jų entuziazmas truko neilgai, nes per pirmąjį mėnesį jų namuose vanduo varvėjo ir sunkėsi pro kur tik galėjo.

REKLAMA

Iš viso pora suskaičiavo, kad 18-oje skirtingų namo vietų buvo galima rasti vandens balutes. Neskaitant garaže ir virtuvėje sumontuotos prastos vamzdyno sistemos, jų kieme taip pat susidarė didelė vandens ir purvo bala.

„Jaučiame, kad daugiau šiame name gyventi nebenorime. Kaskart atsukus čiaupą ar dušą, ar tualete nuleidus vandenį laukėme, kol kažkur lubose pradės sunktis vanduo“, - teigė Rachelė

Laiške, adresuotame statybų įmonės rangovui, moteris skundėsi: „Labai nekantravome savo gyvenimą kurti naujuose namuose. Nekreipėme dėmesio į svetainėje vandens sulietas lubas, kurios buvo bet kaip „užlopytos“, ir tame pačiame kambaryje ant architravo augantį pelėsį, kadangi kuo greičiau norėjome įsikelti čia gyventi. Per pastarąsias savaites ir mėnesius sudarėme ilgą problemų ir neužbaigtų darbų name sąrašą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statybų įmonės atstovas spaudai teigė: „Esame vienintelė stambi statybų įmonė, kuri turi 5 žvaigždučių įvertinimą ir tokį aukštą klientų pasitikėjimą. Kartais atsitinka, jog name pradeda lysti bėdos, tačiau sunkiai dirbame, kad tai ištaisytume. Nuolat bendraujame su šia pora ir visi taisymo darbai buvo atlikti. Šįryt buvo pranešta apie naują vandens pratekėjimą sistemoje, tad kuo greičiau informavę rangovą liepėme jam nuvykti pas gyventojus ir atsiprašyti už sukeltus nepatogumus.“

Jei naktį tualete nuleisiu vandenį, prikelsiu kaimynus

Charlotte Dadley (28 m.) gyvena „Luxe Ltd“ firmos pastatytame dviaukščiame bute, kurį 2005-ais metais nusipirko už 173 tūkst. eurų. „Kai 2013-ūjų rugpjūtį čia apsigyvenau, negalėjau prieiti prie šaldytuvo, kad jį įjungčiau, o čiaupai buvo sumontuoti atvirkščiai. Vėliau virš manęs atsikraustė kaimynė, o situacija pablogėjo dar labiau. Nuleidus vandenį tualete naktį, galėjau ją prikelti, nes skleidžiamas triukšmas buvo labai stiprus“, - pasakojo ji.

REKLAMA

Ji taip pat pasakojo, kad į svečius negalėti pasikviesti draugų, kadangi antrame aukšte esančioje svetainėje žiūrint televizorių, net jei garsas ir nėra didelis, pirmame aukšte esančiame miegamajame jis yra labai gerai girdimas

„Dėl pelėsio turėjau atlikti remontą vonioje. Aplink svetainės langus taip pat pradėjo veistis pelėsis. Esu įsitikinusi, kad naujos statybos namuose jo būti neturėtų. Džiaugiuosi, kad sutariu su kaimyne ir dėl šių bėdų viena kitą suprantame. Noriu įspėti kitus, kad prieš perkant būstą gerai jį apžiūrėtų“, - pasakojo Charlotte.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų