REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Anabelė Beam

Klausimas, kas nutinka, kai mirštame, daugeliui yra mistiškas. Dienraščio today.com apklausa rodo, kad 55 proc. žmonių yra visiškai tikri, kad pomirtinis gyvenimas egzistuoja, 37 proc. nežino ir tik 8 proc. yra įsitikinę, kad pomirtinio gyvenimo nėra. Visgi tie, kurie patyrė pomirtinio gyvenimo įspūdžius, žino atsakymą į šį klausimą. 

46

Klausimas, kas nutinka, kai mirštame, daugeliui yra mistiškas. Dienraščio today.com apklausa rodo, kad 55 proc. žmonių yra visiškai tikri, kad pomirtinis gyvenimas egzistuoja, 37 proc. nežino ir tik 8 proc. yra įsitikinę, kad pomirtinio gyvenimo nėra. Visgi tie, kurie patyrė pomirtinio gyvenimo įspūdžius, žino atsakymą į šį klausimą. 

REKLAMA

Anabelei Beam (Annabel Beam) diagnozavo lėtinį virškinimo sutrikimą, kai jai buvo ketveri. Būdama aštuonerių, mergaitė išgyveno intensyvius skausmus ir dažnus važinėjimus į ligoninę.

„Ji buvo tokia miela ir linksma, – kalbėjo Anabelės tėvas. – Ji nedarė iš savo ligos didelės tragedijos, o kentėjo tyloje.“

„Noriu mirti“

Visgi kančia po mažu Anabelei pasidarė nepakeliama.

„Aš pasakiau savo mamai: „Mama, aš noriu mirti ir keliauti į dangų su Jėzumi, kur nebėra skausmo. Aš nenoriu būti šiame didžiuliame skausme likusį gyvenimą, – pasakojo mergaitė. – Tad aš buvau tokia pasiryžusi tiesiog pasiduoti, kad kartais, kai negalėdavau miegoti, bandydavau įsivaizduoti, kas atsitiktų, jei aš mirčiau. Tada aš nusprendžiau, kad mama keliautų su manimi, o tėtis liktų ir prižiūrėtų mano sesutes.“

REKLAMA
REKLAMA

Anabelės mama Christy atsisakė patikėti tuo, ką ji girdėjo. „Anabelė nežino nieko apie pasidavimą. Ji yra kovotoja“, – sakė Christy.

REKLAMA

Iškrito iš 9 metrų

Po kurio laiko Anabelė, kaip pasakoja šeima, iškrito iš medžio - 30 pėdų (9 metrų) aukščio. Mergaitė sėdėjo medyje ant šakos, kai ši nulūžo. Anabelė tikina, kad ji, krisdama žemyn, susimušė galvą tris kartus, mirė ir nukeliavo į dangų.

„Buvo šviesu, aš sėdėjau ant Jėzaus kelių, ir jis man pasakė. „Kai ugniagesiai tave išgelbės, tavo ligos jau nebebus, – prisiminė Anabelė. – Tada aš paklausiau, ar aš galėčiau pasilikti, ir ji atsakė, kad ne. „Aš turiu tau planų, kuriuos turi įgyvendinti čia, žemėje, o ne danguje.“

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių dienų Anabelė papasakojo savo šeimai apie šią patirtį.

„Ji buvo labai konkreti ir tiksli. Pasakė „štai kas atsitiko, tokie yra faktai“. Ji kalbėjo labai rimtai, tada nutilo ir likusią kelionės dalį žiūrėjo pro langą“, – prisimena Anabelės mama.

Stebuklingas pagijimas

Dabar Anabelė visiškai sveika – jos gyvenimas pasikeitė nuo 10 skirtingų vaistų per dieną iki jokių vaistų.

„Ji iškrito iš 30 pėdų aukščio ir liko be jokių sužalojimų. Po šio įvykio ji grįžo namo šlapia, purvina ir su įbrėžimais, tačiau buvo sveika“, – kalbėjo mergaitės mama.

Medis, kuris nuo vėjo pavirto, tebestovi Beamsų šeimos kieme, o medyje yra Anabelės tėčio išskaptuotas kryžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad niekada nebandžiau to medžio nukirsti. Tikrai manau, kad šis medis buvo aktyviai įtraukas į mūsų dukrai nutikusį stebuklą“, – sakė Anabelės tėtis.

Jo žmona, kuri Anabelės istoriją aprašė knygoje „Dangaus stebuklai“, sutiko. „Šis medis turėjo tikslą“, – nurodė mergaitės mama.

Anabelė, kuri ir toliau karstosi medžiai, jaučiasi labai laiminga. „Dauguma vaikų niekada nepagyja, todėl visada, kai pamatau medį, aš jaučiuosi dėkinga ir laiminga“,– kalba mergaitė.

Mergaitę gydęs gydytojas: visada nustembu, kai liga elgiasi ne taip, kaip buvo prognozuota

Anos gydytojas, daktaras Samuelis Nurko iš Bostono vaikų ligoninės pripažįsta, kad staigaus jos pasveikimo pavyzdys po sunkios traumos, kurį jis pats stebėjo, yra pavyzdys, kuomet nėra aiškaus mokslinio paaiškinimo.

REKLAMA

„Aš nesu matęs tokio lygmens (pasveikimo), tačiau mes susidūrėme su pacientais, kurie patiria kūno persikrovimą, – pasakojo gydytojas leidiniui „Boston globe“. – Tai kaip paspausti ctrl-alt-delete.“

Gydytojas pripažįsta, kad Anos istorija yra nepamirštama, tačiau vertinti pačią situaciją jis palieka jai ir jos šeimai. „Tai yra jos istorija, tegul ji ją ir pasakoja,“ – leidiniui pripažino medikas.

Grįžus į Bostono vaikų ligoninę pirmą sykį po nukritimo jai nebuvo nustatyta jokių ankstesnės ligos simptomų. Ji buvo visiškai sveika. Picų valgytoja. S. Nurko net nematė reikalo atlikti tyrimų. Paklaustas, ar buvo labai nustebęs dėl Anos netikėto pasveikimo, jis atsakė, kad visada nustemba, kai liga elgiasi ne taip, kaip gydytojai prognozuoja, kad ji elgsis.

„Mes manome, kad žinome, kas nutiks, tačiau gamta turi savo būdų žaisti žaidimus su mumis, – pasakojo gydytojas. – Čia, ligoninėje, mes matome stebuklus kasdien“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų