• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikiai meta tritaškius, namie žaidžia kur kas solidžiau nei išvykose, prastokai kovoja dėl kamuolių. Taip galima apibūdinti Bambergo „Brose“ klubą, su kuriuo Eurolygos rungtynėse šį vakarą Vokietijoje galynėsis Kauno „Žalgiris“.

Puikiai meta tritaškius, namie žaidžia kur kas solidžiau nei išvykose, prastokai kovoja dėl kamuolių. Taip galima apibūdinti Bambergo „Brose“ klubą, su kuriuo Eurolygos rungtynėse šį vakarą Vokietijoje galynėsis Kauno „Žalgiris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt pristato kauniečių varžovus.

„Žalgiris“ palankiu laiku susitinka su Vokietijos čempionais. Kauniečiams po triumfo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre turėtų būti emocinis pakilimas. Tuo tarpu „Brose“ išgyvena krizę – Eurolygoje laimėjo tik vieną mačą iš pastarųjų šešių. Be to, Vokietijos klubas patyrė labai rimtą nuostolį – neteko Janio Strelnieko.

REKLAMA

Žalgiriečiai turėjo laiko pailsėti prieš šią dvikovą. Manau, jie yra pajėgūs nugalėti varžovus ir jų aikštėje. Tiesa, namie „Brose“ žaidžia kur kas geriau nei svečiuose. Įdomu tai, kad Bambergo krepšininkai savo aikštėje daug taikliau atakuoja „iš žaidimo“ nei svečiuose.

Didžiausia „Brose“ komandos žvaigždė – treneris Andre Trinchieri. „Brose“ – žvaigždžių neturinti komanda, tačiau ji daugiausia sumanaus trenerio Andrea Trinchieri dėka žaidžia labai aukšto lygio krepšinį. Savo charizma, emocingumu jis vidutinio lygio žaidėjams užaugina sparnus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Brose“ yra vienas geriausiai tritaškius metantis Eurolygos klubas. Puldami Vokietijos čempionai išsidėsto labai plačiai. Stengiamasi nuolat kurti erdves Dariuso Millerio, Fabieno Causeuro, maudo Lo prasiveržimams. Judrūs vidurio puolėjai Danielis Theisas ir Leonas Radoševičius gerai žaidžia pikenrolą, kai pastatę užtvarą gynėjui greitai juda į baudos aikštelę. Puolimą labai išplečia puolėjų Nicolo Melli ir D. Millerio sugebėjimas pataikyti iš toli.

Šis amerikietis tritaškius meta kur kas dažniau ir taikliau nei praėjusį sezoną. Amerikietis nepiktnaudžiauja individualiais veiksmais. „Į Stambulo „Darussafaka“ persikėlus Bradley Wanamakeriui D. Milleris tapo „Brose“ puolimo lyderiu. Savanaudžiams žaidėjams S. Trinchieri vadovaujamoje ekipoje – ne vieta. Vokietijos klubo krepšininkai puikiai dalijasi kamuoliu. Pozicinį puolimą jie paprastai rezga ilgai, tačiau atakos būna labai intensyvios su visų žaidėjų judėjimu ir nuolatinėmis užtvaromis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos klubo žaidėjai labai greitai grįžta po savuoju krepšiu po nesėkmingų išpuolių. Pagal sugriebtus kamuolius puolant Bambergo komanda yra paskutinė, tačiau po netaiklių metimų nesigrumdami po varžovų lenta gausiomis pajėgomis „Brose“ krepšininkai dažniausiai laiku grįžta namo ir neleidžia oponentams organizuoti žaibiškų išpuolių. Mobilūs, judrūs aukštaūgiai leidžia Bambergo krepšininkams nuolat keistis ginamaisiais. Kiek lėtesnis yra tik N. Melli. „Brose“ žaidėjai perima labai nedaug kamuolių, bet darniais komandiniais veiksmais vis tiek moka sėkmingai griauti priešininkų žaidimą.

REKLAMA

Pirmajame tarpusavio mače kauniečiai uždengė D. Millerį ir N. Melli. Šį italą akivaizdžiai pranoko jo tiesioginis oponentas Paulius Jankūnas. Jis yra fiziškai stipresnis už N. Melli ir tuo puikiai pasinaudojo. Galima numanyti, kad šiandien šeimininkai skirs labia daug dėmesio Kauno ekipos kapitonui.

Pastaruoju metu smukusi N. Melli, F. Causeuro sportinė forma, tačiau ant bangos – D. Theisas, D. Milleris. Kauniečiai pasirengę neutralizuoti svarbiausius priešininkų ginklus ir į Kauną parvežti pergalę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų