REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Utenos „Juventus“ – Prienų-Birštono „Vytautas“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Finalinis sekmadienis Karaliaus Mindaugo turnyre prasidėjo įtempta kova dėl trečiosios vietos, kurioje susitiko Utenos „Juventus“ ir Prienų-Birštono „Vytautas“. Po atkaklių rungtynių pergalę šventė ketvirtfinalyje „Lietuvos rytą“ eliminavęs „Juventus“.

26

Finalinis sekmadienis Karaliaus Mindaugo turnyre prasidėjo įtempta kova dėl trečiosios vietos, kurioje susitiko Utenos „Juventus“ ir Prienų-Birštono „Vytautas“. Po atkaklių rungtynių pergalę šventė ketvirtfinalyje „Lietuvos rytą“ eliminavęs „Juventus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo pradžia priklausė prieniškiams, kurie mačą pradėjo įgydami 9 taškų persvarą, tačiau dar pirmajame kėlinyje uteniškiai spurtavo 13:0 ir išsiveržė į priekį.

REKLAMA

Apsukų nemažinę „Juventus“ krepšininkai susikrovė dviženklę persvarą, o po įspūdingų Aarono Besto skrydžių ir Jamaro Diggso šūvių skirtumas siekė 16 taškų.

Po pertraukos „Vytautas“ atsigavo ir priartėjo prie varžovų, tačiau visiškai sugrįžti į rungtynes nesugebėjo ir „Juventus“ šventė pergalę.

„Juventus“: O. Galdikas (11 atk. kam.) 18, V. Vasylius (5 atk. kam.) 17, A. Best 12, J. Diggs (5 atk. kam., 9 rez. perd.) 11. D. Šalenga 6. V. Šulskis (11 atk. kam.) 4.

REKLAMA
REKLAMA

„Vytautas“: T. Delininkaitis (4 atk. kam.) ir R. Miniotas po 11, T. Klimavičius 9, V. Lipkevičius (10 atk. kam.) ir A. Veleika po 8.

Pirmas kėlinys

Rungtynių pradžia buvo nerezultatyvi. Utenos „Juventus“ susikūrė geras progas, tačiau metimai skriejo pro šalį. Po pirmų keturių minučių 9:4 pirmavo „Vytautas“, kuris taškus rinko tritaškiais.

Nors „Vytautas“ buvo įgijęs 9 taškų persvarą (13:4), uteniškiai įjungė aukštesnę pavarą ir visą varžovų persvarą ištirpdė, o vėliau ir išsiveržė į priekį 13:15. Kėlinį spurtu 13:2 užbaigę „Juventus“ krepšininkai po pirmo kėlinio pirmavo 15:17.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Apsukų nemažinę „Juventus“ krepšininkai ketvirčio pradžioje jau įgijo ir dviženklę persvarą (17:27). Beveik visą kėlinį laikėsi 10 taškų uteniškių persvara, tačiau į priekį „Juventus“ šovė po įspūdingo Aarono Besto dėjimo.

Kanadietis ore sugavo Jamaro Diggso pakaintą kamuolį ir jį sugrūdo dviem rankomis. Tada tritaškį pridėjo V. Vasylius, o kėlinį metimu iš savo aikštės pusės užbaigė prieš tai perdavimą atlikęs J. Diggsas (31:47).

Trečias kėlinys

Prieniškiai, atrodo, trečiosios vietos Karaliaus Mindaugo turnyre lengvai atiduoti nesiruošė ir po pertraukos skirtumą po truputį kirpo (41:53).

REKLAMA

Utenos „Juventus“ ekipai sunkiai sekėsi užpulti, o „Vytautas“ po pertraukos žaidė daug kibiau. Prieš lemiamą ketvirtį uteniškiai vis dar pirmavo 56:47. Ketvirtį galingu dėjimu iš viršaus užbaigė A. Valeika.

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtį galingu dėjimu iš viršaus pradėjo lygių po krepšiais šį vakarą neradęs Ovidijus Galdikas, tačiau prieniškiai toliau artėjo prie varžovų ir sumažino skirtumą iki penkių taškų (55:60).

J. Diggsas dvi atakas iš eilės išlaikė kamuolį iki atakos laiko pabaigos ir pelnė taškus, o prieniškiai neužpuolė ir skirtumas padidėjo iki devynių (57:66), o O. Galdikas dėjimu persvarą padidino iki dviženklės (59:70).

REKLAMA

Prieš rungtynes

Šioms komandoms pusfinaliai, nors ir pralaimėti, tačiau buvo visiškai skirtingi: „Juventus“ tik po atkaklios kovos iki paskutinių sekundžių 75:70 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“, o „Vytautas“ nelygioje kovoje buvo pervažiuotas „Žalgirio“.

Faktas, kad prieniškiai šeštadienį jėgų išnaudojo žymiai mažiau. Maža to, ketvirtojo pusfinalio kėlinio pabaigoje „Juventus“ gretose priverstinai ant suolo sėdo vienas lyderių Gytis Sirutavičius. Tiesa, jis vėliau į aikštę dar buvo sugrįžęs.

Pralaimėtame pusfinalyje „Vytauto“ komandoje rezultatyviausias buvo Vytenis Lipkevičius, pelnęs 14 taškų, jis taip pat pridėjo 9 atkovotus kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ gretose šeštadienį išsiskyrė du krepšininkai: 20 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinkęs Vaidas Čepukaitis ir jau minėtas Gytis Sirutavičius, pelnęs 19 taškų.

Iškart po pusfinalio rungtynių Utenos ekipos treneris Antanas Sireika teigė, kad dėl nesėkmės nekaltina nieko ir nerimavo, kad vyrų nusiteikimas kovai dėl trečios vietos gali būti mažesnis. Maža to, komanda jau 6 valandą ryto išskris į Graikiją, kur antradienį žais rungtynes prieš Atėnų AEK.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų