REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Per „smarkiausią daugelio metų“ audrą Kalifornijoje žuvo keturi žmonės (nuotr. SCANPIX)

Pietinei Kalifornijos daliai smogė smarkiausia per daug metų valstijoje užfiksuota audra, žuvo keturi žmonės, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai.

7

Pietinei Kalifornijos daliai smogė smarkiausia per daug metų valstijoje užfiksuota audra, žuvo keturi žmonės, šeštadienį pranešė vietos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Ramiojo vandenyno atkeliavusi galinga audra penktadienį Kalifornijai smogė smarkiu vėju ir stipriu lietumi, kuris griovė elektros linijas, 60 tūkst. žmonių Los Andželo rajone liko be elektros, oro uostuose atidėta ir atšaukta šimtai skrydžių.

REKLAMA

Pagalbos tarnybos buvo priverstos iš apsemtų teritorijų evakuoti daugybę žmonių, nes dėl staigaus potvynio šimtai žmonių buvo išvaryti iš namų, teigė pareigūnai.

Greta Los Andželo upės įstrigusių keletą žmonių teko gelbėti pripučiamomis valtimis.

Los Andželo miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos teigimu, tarp žuvusiųjų buvo 55 metų vyras, kurį, ant elektros laidų užvirtus medžiui, nukrėtė elektra.

REKLAMA
REKLAMA

Dar du žmonės žuvo eismo nelaimėse prie San Diego, o ketvirtasis žuvo nuskendusiame automobilyje, pranešė vietos žiniasklaida.

Viena moteris patyrė sužeidimų, kai į Los Andžele atsivėrusią didžiulę smegduobę įkrito jos automobilis, pranešė vietos televizija KABC. Moterį iš smegduobės ištraukė gelbėtojai.

Perspėjimai apie staigius potvynius didžiojoje vakarinės pakrantės valstijos dalyje neatšaukti visą savaitgalį. Šią žiemą Kalifornija nukentėjo nuo virtinės audrų, užpildžiusių geriamiojo vandens telkinius ir atnešusių atokvėpį po penkerius metus trukusios sausros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors nuo pastarosios audros su smarkiomis liūtimis daugiausia nukentėjo pietinė ir vidurio Kalifornija, prognozuota, kad lis ir šiaurėje esančioje San Fransisko įlankoje.

Keliolika centimetrų kritulių prognozuojama ir šiaurės Kalifornijos teritorijoms.

San Gabrielio kalnų papėdėje į rytus nuo Los Andželo plytinčio Duarte miesto gyventojams penktadienį nurodyta palikti namus dėl purvo nuošliaužų pavojaus, be to savanoriška evakuacija rekomenduota kai kuriems Kamarilo Springso, esančio į šiaurę nuo Los Andželo, gyventojams.

Tarnyba įspėjo, kad „šlapiausios audros“ laukiama pirmadienį ir antradienį, bei perspėjo dėl potvynių tikimybės šiaurės Kalifornijoje.

„Dėl pastarųjų audrų regionas itin pažeidžiamas, tad lietus dar labiau sustiprins jų poveikį,“ – pranešė orų tarnyba.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų