REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žmonos mirties vienas dvi dukras auginantis klaipėdietis prašo kuo skubiau skirti socialinį būstą.

Po žmonos mirties vienas dvi dukras auginantis klaipėdietis prašo kuo skubiau skirti socialinį būstą.

REKLAMA

Mat dabar laikiname bendrabučio kambaryje ne tik sunku sutilpti, bet ir nesaugu augti vaikams. Kambarys - šimtamečiame name, prašančiame remonto, vonia ir virtuvė - bendros visiems ir gerokai pasenusios, o kaimynai - geriantys ir triukšmaujantys. Tačiau panašu, kad teks dar palūkėti - socialinio būsto laukiančių klaipėdiečių eilėje - kone 600.

Trečiokė bendrabučio kambarėlyje ruošia namų darbus: ir nors stalą atstoja taburetė, mergaitė kruopščiai raito raides. Šiame kambaryje glaudžiasi trise: devynmetė, penkiametė ir tėtis. Mama mirė prieš ketverius metus. Kol sesė darželyje, trečiokė skuba mokytis – mat paskui tenka žaisti su judria sese.

Tėvas: mergaitės bijo

Mergaičių tėvas ir valdininkų, ir politikų prašo kuo skubiau skirti kitą būstą: ne tik todėl, kad kambaryje sunku sutilpti, bet ir dėl to, kad vaikams čia augti nesaugu.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai bijo, į koridorių reikia išeit – baliai. Vakar va balius buvo, gegužinė, čia būna penktadienį, šeštadienį, šuo būna kaukia, loja, apačioj, toks mažiukas suskis, kaukia, loja, vaikai bijo, kartais einam, juoko dėlei užsiundo, suėsk, suėsk, vaikai tai bijo“, - sako mergaičių tėvas.

REKLAMA

Bendrabutis, kuriame glaudžiasi įvairaus plauko gyventojai – ne pati tinkamiausia vieta augti vaikams.

Tėvas sako, kad abi dukros jau ir ligas turi nuo patiriamo streso ir nuolat uostomų rūkalų bei girdimo triukšmo. Kambarys – šimtamečiame name, prašosi remonto, o pro langus košia vėjas. Virtuvė, vonia, tualetas – bendri ir jau labai pasenę. Tėvas skaičiuoja pajamas.

Neturi nuolatinio darbo

„Mes kažkur tai turim „ant trijų“ 250 eurų. Ir kaip nori, taip, tai gerai, kad yra „Maisto bankas". Ten nueinam šeštadieniais, gaunam, ten sumoki 4 eurus atrodo per mėnesį, ir kiekvieną šeštadienį pasiimam, baigės ten, sakysim, tortas šiandien baigiasi, gauna tą tortą, va taip ir gyvenam, ką darysi, padeda kartais sesuo, atsiunčia drabužį kokį“, - sako vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras sako turi kapitono diplomą ir kartais dirba, tačiau turėti nuolatinį darbą auginant dvi mažas dukras esą – neįmanoma. Sako, ir samdytos auklės iš šito bendrabučio bėga.

Šis kambarys prieš šešerius metus skirtas vyro žmonai, kuomet nėščia moteris iš gimdymo namų galėjo grįžti tik į gatvę. Pašnekovas prašo kad ir kokio nesuremontuoto socialinio būsto – sako, kaip nors susitvarkytų pats.

Vaiko teisių specialistai sako, kad tėvui jokių priekaištų dėl dukrų auginimo neturi, tačiau savivaldybei rekomendavo skirti bent kiek didesnes patalpas – juk mergaitės auga.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų