REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Nijolės R.iš Kazlų Rūdos

Pasiruoškite, žiema dar nesitraukia. Šaltis taip stipriai nespaus, bet dar pasisvečiuos. Išliks ir plikledis. Kitą savaitę galimos permainos, bus šilčiau.

40

Pasiruoškite, žiema dar nesitraukia. Šaltis taip stipriai nespaus, bet dar pasisvečiuos. Išliks ir plikledis. Kitą savaitę galimos permainos, bus šilčiau.

REKLAMA

Šeštadienį dar bus šalta

Šeštadienis bus ne toks šaltas, kaip penktadienis, tačiau šilta Lietuvoje tikrai nebus. Šią naktį Vilniuje temperatūra nukris iki – 12 laipsnių, Kaune atšals iki -9 laipsnių, kaip ir Panevėžyje -12 laipsnių, pajūryje šią naktį numatomi -6 laipsnių šaltis, Šiauliuose temperatūra kris iki -10 laipsnių. Šią naktį kritulių nenumatoma, bus ramu. Dieną laikysis 2-3 laipsnių šaltis, vėsiau bus rytinėje Lietuvos dalyje, pajūryje bus apie 0 laipsnių. Dieną kritulių neprognozuojama, šiaurės vakarinėje Lietuvos dalyje bus saulėta, kitur – debesuota.

Sekmadienį šaltis ims slūgti

Sekmadienio naktį šaltis Lietuvoje atslūgs. Vilniuje iki -7 laipsnių, Kaune atšals iki -6 laipsnių, Panevėžyje iki -5 laipsnių, pajūryje šią naktį numatomi -6 laipsniai, Šiauliuose -6 laipsnių. Šią naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Dieną laikysis 3 - 5 laipsnių šaltis.

REKLAMA
REKLAMA

„Slūgs šaltis. Sulauksime tik 6-8 laipsnių šalčio. Nežvarbsime labai stipriai, jau žvarbuma praėjo, tas šaltas vėjas. Orai bus daug jaukesni, tai yra svarbu. Kadangi vyrauja aukšto slėgio sritis tai ir saulė labiau prasimuš, nebus visą laiką saulėta, bet ir nebus to dangčio ant galvos, vakarykščių cepelinų spalvos“, – pridūrė N. Šulija.

REKLAMA

Kitą savaitę - permainos

Kitos savaitės pradžioje orai prognozuojami kiek šiltesni. Pirmadienį jie bus apniukę ir pilki. Naktimis temperatūra sieks 6- 8 laipsnius šalčio. Pirmadienio dieną Lietuvoje vyraus minusinė temperatūra bus -4 -6 laipsniai šalčio. Kitomis dienomis temperatūra kils aukščiau nulio, bus +2 -4 laipsniai šilumos.

„Kitą savaitę aš matau čia kažkokių tai pokyčių, ne iš karto, bet kažkur tai savaitės viduryje aktyviau prasimuš toks vakarų vėjas, jau pirmadienį pradės reikštis jis, bet stipriau – antradienį. Jis nelabai stiprus, bet atneša tokį drungną orą. Reiškia bus tokia situacija, naktį giedra ir vėjas nestiprus, vadinasi šaltukas, nes žemės paviršius atvėsta, o su juo ir priežeminis oro sluoksnis, o dieną, kadangi oras atkeliauja toks santykinai šiltas, saulutė jau padirbės, dieną bus pliusas“, – kalbėjo N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 24 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 23 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 21 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 8 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 6 cm. Kuršių mariomis ties Vente plaukia dreifuojantis ledas, tačiau yra properšų, ties Nida ledo storis siekia 16 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų