REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinė metų premija už geriausią knygos apipavidalinimą atiteks dailininkei Agnei Dautartaitei-Krutulei, prisidėjusiai rengiant autorių kolektyvo, pasivadinusio Luther Blissett vardu, knygą „Q“.

Pagrindinė metų premija už geriausią knygos apipavidalinimą atiteks dailininkei Agnei Dautartaitei-Krutulei, prisidėjusiai rengiant autorių kolektyvo, pasivadinusio Luther Blissett vardu, knygą „Q“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią knygą išleido leidykla „Aukso žuvys“, atspausdino „BALTO print“ spaustuvė.

Kaip pirmadienį pranešė Kultūros ministerija, šiemet konkursui 63 leidyklos pateikė 142 knygas. Knygos meno ekspertų komisija knygas vertino pagal meninio apipavidalinimo ir leidybinio-poligrafinio atlikimo kriterijus.

REKLAMA

Be pagrindinės premijos, dailininkams ir iliustratoriams atiteks dar dvi dešimtys apdovanojimų.

Grožinės literatūros ir eseistikos grupėje premiją gaus dailininkė Sigutė Chlebinskaitė už Mindaugo Kvietkausko knygos „Uosto fuga“ apipavidalinimą, diplomus šioje grupėje pelnė dailininkė Deimantė Rybakovienė už Deimantės Kažukauskaitės-Kukulienės sudarytą knygą „Naisių vainikas. Zigmo Gėlės premijos laureatų poezijos antologija“ bei dailininkas Tadas Karpavičius už Žygimanto Kudirkos knygos „XXI a. Kudirka“ apipavidalinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Knygų vaikams kategorijoje premiją gaus dailininkė, iliustratorė ir autorė Kotryna Zylė už knygą „Didžioji būtybių knyga“, diplomai atiteks iliustratorėms Daliai Karpavičiūtei (už Monikos Krikštopaitytės knygą „Kultūringa pelė Stasė“) ir Aušrai Kiudulaitei (už Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“).

Mokslinių, dalykinių knygų ir vadovėlių grupėje premiją pelnė dailininkas Jokūbas Jacovskis už knygą „Lietuvos Jeruzalės medikai“, diplomus – dailininkės Vida Kuraitė (už knygą „Pinigai Lietuvoje“) ir Silva Jankauskaitė (už knygą „Šiuolaikinės medijos ir informacija. Požeminiai garažai Google karalystėje“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už meno leidinių apipavidalinimą premiją gaus dailininkė Aušra Lisauskienė (knyga „Absoliuti tekstilė: nuo ištakų iki XXI a.“), diplomai atiteks dailininkams Sigutei Chlebinskaitei ir Rokui Gelažiui („Atminimų sodai“) bei Viktorijai Leleivei („Peradresuota 1. Lietuvių ir litvakų tapyba Lietuvos išeivijos dailės fondo kolekcijoje“).

Dailininkas Gytis Skudžinskas už knygą „Tada“ gaus premiją meninės ir dokumentinės fotografijos ledinių grupėje. Šioje grupėje diplomais įvertinti dailininkai Izaokas Zibucas (už knygą „Namų tyloj“) ir Tomas Mrazauskas (už knygą „Kasdienybė/Daily Life“).

REKLAMA

Bibliofilinių ir eksperimentinių ledinių grupėje nugalėjo dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, prisidėjusi prie Stasio Eidrigevičiaus knygos „Giedanti gaidžio galva“. Diplomus gaus dailininkai Jurgiui Griškevičiui (už knygą „Night shift“) ir G.Skudžinskas (už knygą „Burning Slides“).

Vilniaus dailės akademijos premija skiriama dailininkui Zigmantui Butaučiui už Liudo Parulskio knygą ,,Barokas ir betonas. Fotomanipuliacijos“, o Lietuvos dailininkų sąjungos premiją gaus dailininkė Sigutė Chlebinskaitei už Dalios Vasiliūnienės ir Skaidrės Urbonienės knygą ,,Ne vien Dangus. Heaven and Beyond“.

Konkursą geriausioms meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo Lietuvos leidyklų išleistoms knygoms kasmet organizuoja Kultūros ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vilniaus dailės akademija.

Apdovanojimai bus įteikti vasario 23-iąją Vilniaus knygų mugėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų