• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalo tv3.lt skaitytojas Vismantas Žuklevičius pasidalino savo nuomone apie sostinėje šventiniu laikotarpiu miestiečius ir miesto svečius linksminantį kalėdinį traukinuką. 

Portalo tv3.lt skaitytojas Vismantas Žuklevičius pasidalino savo nuomone apie sostinėje šventiniu laikotarpiu miestiečius ir miesto svečius linksminantį kalėdinį traukinuką. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus centrinėmis miesto gatvėmis jau antra savaitė darda kalėdinis traukinukas. Iš išorės puošni, vaikų akį bei tėvelių pinigines traukianti, 32 keleivius vienu metu vežti galinti transporto priemonė yra viena iš nedaugėlio kalėdinių pramogų sostinėje. Tačiau keliolika minučių trunkanti kelionė vargu kam paliko gerą įspūdį.

REKLAMA

„Kalėdinis traukinukas labiausiai džiugina sostinės ir atvykusiųjų šeimas su vaikais. Nuoširdžiai kviečiu vilniečius ir svečius pasinaudoti proga, kuri yra tik kartą metuose, ir pasivažinėti išpuoštu traukinuku, pamatyti nekasdienišką Vilnių, aplankyti gražiausius šventinius objektus“, - sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Pirmadienis. Be 15 minučių 16 valanda. Pustuštis traukinukas pajuda nuo šalia Katedros aikštės esančios specialiai įrengtos Kalėdų traukinuko stotelės. Viename iš dviejų vagonėlių sėdi Lietuvą su dukrele lankanti, Norvegijoje gyvenanti, lietuvė, keletas miestą apžiūrėti atvykusių kauniečių. Galinėse sėdynėse įsitaisė susigūžę du turistai iš Ispanijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Galėtų bent jau šiltą vėjelį aprasojusiems langams paleisti“, - vienas po kito prasitaria rankovėmis langus nuolat valantys keleiviai. Traukinukui dardant Pilies gatvės grindiniu, keleiviai nelauktai „palepinami“ vienos radijo stoties transliacija. Skaitomos kriminalinės žinios verčia gūžčioti ir stebėtis emigracijoje gyvenančią tautietę: „O kur gi kalėdinė muzika?“ To paties pasigenda ir norvegiškai mamos teiraujasi 11-metė keleivės dukrelė. Tuo tarpu susigūžę ispanai nesutaria: ar tai kažkoks specialus kalėdinio traukinuko instruktažas, ar kalėdiniai palinkėjimai, o galbūt maršruto audiogidas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešais keleivius pakabintas TV ekranas. Išjungtas. Visi keleiviai vieningai sutaria, kad kalėdinis traukinukas turėtų kurti kalėdinę nuotaiką, tačiau kriminalinės žinios, rasojantys langai ar išjungti TV ekranai tos nuotaikos tikrai nepadeda sukurti. Kalėdinės nuotaikos nepakelia ir liūdno veido jaunutė traukinuko konduktorė, labiau primenanti ne snieguolę, o piktosios pamotės į mišką žibučių parnešti išsiųstą podukrą.

Keliolika minučių sostinės centro gatvėmis padardėjęs traukinukas grįžta į savo pradinę stotelę. „Neapsiverčia liežuvis šį traukinuką vadinti kalėdine pramoga“, - išlipdamas sumurmėjo vienas keleivių. Kitas jų buvo dar konkretesnis: „Taip ir nesupratau, troleibusu ar kalėdiniu traukinuku čia važiavau“.

Traukinuko stotelėje laukiantys nauji keleiviai, besigėrėdami jo išpuošta išore, dar nežino, kad kalėdinę nuotaiką turėsiantis skleisti traukinukas juos, greičiausiai, nuvils. Niekas nesiginčija, kad vokiškame „Riesling“ vyne galima justi kraušių natas. O kaip su kalėdinėmis natomis sostinės kalėdiniame traukinuke?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų