• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai rekomenduoja išbandyti tris karalių pamėgtus patiekalus: karališkas grybų salotas, kiaulienos kepsnį ir vištieną su medumi.

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai rekomenduoja išbandyti tris karalių pamėgtus patiekalus: karališkas grybų salotas, kiaulienos kepsnį ir vištieną su medumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip byloja viena patarlė: „Įvertinti pudingo skonį galime tik paragavę pudingo“. Tad pirmyn į gamybą!

REKLAMA

Karališkosios grybų salotos su kariu

Jums reikės:

• Ryžių makaronai, 100 gramų • Krevetės, 500 gramų • Jautiena, 200 gramų • Svogūnai, 1 vienetas • Grybai, 300 gramų • Karis, 1 arbatinis šaukštelis • Majonezas

Kaip pasigaminti?

Ryžių makaronus užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 8 - 10 minučių išbrinkti. Tada per sietą nukošti. Krevetes ir jautieną išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje, karštame aliejuje pakepinti grybus ir smulkintus svogūnus su šaukšteliu kario. Visus paruoštus ingredientus sudėti į dubenį, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti su majonezu.

REKLAMA
REKLAMA

Karališka vištiena su medumi

Jums reikės:

• Česnakai, 2 • Medus, 1 arbatinis šaukštelis • Vištienos filė, 500 gramų • Sojos padažas, 5 valgomieji šaukštai • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai

Kaip pasigaminti?

Sumaišykite sojos padažą su aliejumi, medumi ir sutrintais česnakais. Vištienos filė apipilti marinatu ir laikyti šaltai 6 valandas. Po to kepti grilyje apie 20 minučių.

Didkepsnis „Didikas“

Jums reikės:

• Čiobreliai, šakelė, 1 vienetas • Imbieras • Jautiena, pjausniai, 2 vienetai • Kiaušiniai, 1 vienetas • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai • Alyvuogių aliejus, 20 gramų • Majonezas, 50 gramų • Pienas, 100 gramų • Druska • Avižiniai dribsniai, 2 valgomieji šaukštai • Citrinpipiriai, 0,25 arbatinio šaukštelio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti?

Jautienos pjausnius išmuškite ir pabarstykite citrininiais pipirais, imbieru, čiobrelio lapeliais ir druska. Susukite į volelį ir dėkite į plastikinį maišelį. Paliekame valandai. Avižinius dribsnius paskrudinam ant keptuvės. Išplakam kiaušinį. Išmuštą kepsnį pavoliojam miltuose, po to kiaušinyje ir dribsniuose. Kepame ant alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir pomidorų padažu. Visą masę uždedam ant kepsnių ir dedam į įkaitintą orkaitę 10 min.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų