REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje vykusiame kasmetiniame Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) brokerių forume šiemet netrūko diskusijų, aktualių ne tik šioje srityje dirbantiems specialistams, bet ir būstą ketinantiems pirkti, parduoti ar nuomoti gyventojams.

Vilniuje vykusiame kasmetiniame Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) brokerių forume šiemet netrūko diskusijų, aktualių ne tik šioje srityje dirbantiems specialistams, bet ir būstą ketinantiems pirkti, parduoti ar nuomoti gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginys atskleidė, kad viena opiausių pastarojo meto temų tarp NT brokerių - vis didėjantis naudojimosi populiariais skelbimų portalais mokestis ir alternatyvių pardavimo kanalų paieška. Pasak specialistų, dėl to, kad šiuo metu yra vos keli portalai, sutraukiantys didžiausią skelbimų srautą, pakoreguoti rinkos taisykles ir kainas būtų galima, pavyzdžiui, įkūrus naują, Lietuvos NT agentūrų asociacijos (LNTAA) administruojamą skelbimų tinklapį arba brokeriams tarpusavyje pradėjus dar aktyviau bendradarbiauti, ieškoti naujų būdų klientų poreikiams įgyvendinti.

REKLAMA

Diskusija apie skelbimų portalų apmokestinimą iškėlė ir klausimą, ar apskritai ateityje būsto ieškosime ir jį siūlysime naudodamiesi dabar įprastomis interneto priemonėmis.

„NT rinkoje vis dažniau sandoriai įvyksta dar net nepasiekę skelbimų portalų. Vieni brokeriai dirba su būsto pardavėjais ir nuomotojais, kiti - su jo ieškančiais žmonėmis. Kadangi brokeriai, netgi priklausantys skirtingoms agentūroms, vis aktyviau bendradarbiauja, gali pakakti kelių skambučių ir parduodamas butas jau turės naują šeimininką, net viešai nepublikavus jokio skelbimo internete“, - sako forumo organizatorius ir moderatorius, NT agentūros „Capital Team“ vadovas Mantas Mikočiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M.Mikočiūno, skirtingose, kartais net konkuruojančiose agentūrose dirbantys brokeriai, sujungę jėgas pelno didesnį klientų pasitikėjimą, sukuria jiems papildomos vertės, o ir patys užsitarnauja gerų rekomendacijų bei padidina savo galimybes užsidirbti.

Ketvirtą kartą organizuotame Lietuvos NT brokerių forume šiemet dalyvavo apie 600 iš maždaug 900 LNTAA priklausančių specialistų. Tai rodo ryžtą gerinti savo darbo įvaizdį.

„Ne paslaptis, kad Lietuvoje vis dar veikia daug vadinamųjų juodųjų brokerių, kurių pagrindinis tikslas - staigiai uždirbti gaunant iš kliento komisinį mokestį, jie nebūna praėję jokių mokymų, neturi sertifikatų, gali netgi vengti mokesčių. Dėl tokių darbuotojų kenčia NT brokerių įvaizdis visuomenėje. Todėl mes siekiame, kad Lietuvoje būtų priimta brokerių veiklą reglamentuojanti tvarka – specialistai pirmiausiai edukuojami, po to – sertifikuojami ir prižiūrimi. Juk į brokerio darbą įeina ne tik būsto aprodymas susidomėjusiems, bet ir dokumentų tvarkymas, derybos kliento naudai - jo pinigų ir laiko taupymas“, - teigia M.Mikočiūnas.

M.Mikočiūnas pridūrė, kad tinkamai prižiūrėti brokerių veiklą ypač svarbu dabar, kuomet gyventojų turtas yra ženkliai didesnis nei prieš dešimt metų, o apklausos rodo, kad per artimiausius metus jie stambiems pirkiniams ketina išleisti didesnes sumas pinigų nei anksčiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų