REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Titulą apgynęs Vilniaus „Žalgiris“ nepadarė nuolaidų Marijampolės „Sūduvai“ ir dar labiau įkaitino kovą dėl „SMScredit.lt A lygos“ bronzos medalių.

Titulą apgynęs Vilniaus „Žalgiris“ nepadarė nuolaidų Marijampolės „Sūduvai“ ir dar labiau įkaitino kovą dėl „SMScredit.lt A lygos“ bronzos medalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

31-ajame čempionato ture žalgiriečiai išvykoje 3:1 (2:0) nugalėjo trečioje vietoje žengiančią Marijampolės „Sūduvą“.

REKLAMA

Valdas Dambrauskas suteikė šansų pasirodyti keliems ne itin dažnai rungtyniaujantiems futbolininkams. Į vartų stačiakampį grįžo Saulius Klevinskas, gynybos krašte žaidė Dominykas Barauskas, taip pat starto sudėtyje pasirodė Elivelto ir Justas Lasickas.

Būtent pastarasis „Žalgirio“ ekipos saugas, kurį surado Matija Ljujičius, pirmasis patikrino Ivano Kardumo budrumą. Netrukus tolimu smūgiu atsakė Povilas Leimonas, o Nerminas Jamakas smūgiavo į vartininką.

REKLAMA
REKLAMA

„Sūduva“ sužaidė gana neblogą atkarpą ir keliuose epizoduose pavojingai atakavo po varžovų prarastų kamuolių aikštės viduryje. Paulius Janušauskas surengė eilinį savo reidą ir pažeme smūgiavo netoli tikslo.

Kėliniui artėjant į pabaigą, „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą. Viskas prasidėjo nuo pavojingo Lino Klimavičiaus smūgio galva, o pasibaigė dviem Andrijos Kaludžerovičiaus įvarčiais 37-ąją ir 43-iąją minutę.

Rezultatyviausias čempionato futbolininkas kartą tiksliai smūgiavo iš arti po Elivelto perdavimo, o antrame epizode nukreipė kamuolį į tuščius vartus po nesavanaudiško Slavko Blagojevičiaus žaidimo. Antrasis įvartis prasidėjo būtent nuo kroato, kuris privertė Marių Činiką suklysti šalia savo baudos aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojingu J. Lasicko smūgiu – I. Kardumas buvo priverstas gelbėti savo komandą, nukreipdamas kamuolį už galinės linijos. Savo ruožtu „Sūduva“ metė didelės pajėgas į priekį ir 54-ąją minutę jai pavyko sugrąžinti intrigą.

Po standartinės padėties P. Janušauskas pamušė link Tomo Radzinevičius, kuris elegantiškai smūgiu kulniuku iš arti sušvelnino rezultatą. Netrukus „Sūduvos“ atakų lyderis smūgiavo šalia vartų, o kartą po klastingo marijampoliečio smūgio komandą išgelbėjo puikiai sužaidęs Saulius Klevinskas.

REKLAMA

Toks vartininko žaidimas nenuėjo veltui: 71-ąją minutę „Žalgiris“ pelnė trečią įvartį, po kurio šeimininkai neatsigavo. Mantas Kuklys padvigubino savo komandos pranašumą, pasižymėdamas šeštą sykį šiame sezone.

Rungtynių pabaigoje vyko atviras žaidimas. Marijampoliečiai kėlė keletą pavojingų kampinių, savo ruožtu, „Sūduvą“ nuo ketvirto įvarčio po Lino Pilibaičio smūgio išgelbėjo I. Kardumas.

Du įvarčius pelnęs A. Kaludžerovičius savo sąskaitoje turi jau 17 tikslių smūgių ir trimis lenkia antroje vietoje snaiperių rikiuotėje žengiantį „Trakų“ puolėją Nerijų Valskį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų