REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vilniaus „Žalgiris“ ( nuotr. Sauliaus Čirbos)

Ar ketvirtus metus iš eilės Lietuvos čempionu tapusiam Vilniaus „Žalgiriui“ darosi ne per ankšta mūsų šalyje? A lygos prezidentas Deividas Šemberas, prieš metus futbolininko karjerą baigęs skambiu akcentu su žalgiriečių apranga, turi tvirtą nuomonę, kur žaliai balti gali daugiausiai padidinti tiek finansus, tiek meistriškumą. Jis taip pat atskleidė, ar kitais metais A lygos pirmenybėse didės komandų skaičius.

6

Ar ketvirtus metus iš eilės Lietuvos čempionu tapusiam Vilniaus „Žalgiriui“ darosi ne per ankšta mūsų šalyje? A lygos prezidentas Deividas Šemberas, prieš metus futbolininko karjerą baigęs skambiu akcentu su žalgiriečių apranga, turi tvirtą nuomonę, kur žaliai balti gali daugiausiai padidinti tiek finansus, tiek meistriškumą. Jis taip pat atskleidė, ar kitais metais A lygos pirmenybėse didės komandų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metus pradėjęs sunkia pergale prieš „Trakus“ LFF Supertaurės varžybose, vėliau „Žalgiris“ iškovojo dvi LFF taures (gegužės 15 dieną Telšiuose 1:0 įveikė „Trakus“, o rugsėjo 25 dieną Klaipėdoje – 2:0 Marijampolės „Sūduvą“), o sekmadienį padėjo lemiamą tašką ir kovoje dėl aukso medalių A lygos pirmenybėse. Likus trims turams iki čempionato pabaigos 72 taškus surinkęs Vilniaus „Žalgiris“ užsitikrino A lygos nugalėtojų titulą. Tai jau ketvirtas žalgiriečių iškovotas šalies čempionų titulas iš eilės.

REKLAMA

„Iš tikrųjų norėtųsi, kad „Žalgiriui“ konkurencingų komandų būtų daugiau ir kad intriga būtų iki paskutinio turo. Čempionatas būtų įdomesnis ir komandos daug labiau tobulėtų. Jei pažvelgtume į kitus čempionatus, tai viena iš komandų lyderių paprastai anksčiau laiko užsitikrina čempionės titulą“, - tv3.lt komentavo A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

– Iš šalies atrodo, kad „Žalgiris“ gana lengvai pastaruosius metus skina čempionų titulus. Gal A lygoje Vilniaus klubui nebėra ką veikti?

REKLAMA
REKLAMA

– Pirmoje pirmenybių pusėje „Žalgiris“ vienu metu buvo tik ketvirtas, tačiau stipriai „pridėjo“ ir atsiplėšė nuo konkurentų. Manau, kad „Trakams“ nedaug trūko, kad mestų rimtą iššūkį „Žalgiriui“. Jie žino objektyvias priežastis, kodėl tai neįvyko ir padarė objektyvias išvadas.

– Galbūt norint atlikti kokybinį šuolį „Žalgiriui“ reikėtų žaisti čempionate su daug stipresnėmis komandomis. Girdėjome minčių apie žaidimą Lenkijos pirmenybėse, galbūt užkulisiuose kalbama apie kažkokius turnyrų projektus, kur Lietuvos čempionai galėtų labiau užsigrūdinti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Aukščiau – UEFA Čempionų lyga. Prašau, laimėkite, žaiskite Čempionų lygos grupių etape. Ten lygis labai aukštas, komanda gali labai stipriai išlošti tiek finansiškai, tiek žaidėjų meistriškumo prasme. Kalbant apie kitus čempionatus, nereikia tos temos eskaluoti – tai neįmanoma. Kurti papildomą Baltijos lygą įmanoma tik su latviais, nes UEFA nepalankiai žvelgia į estus, kurie meistriškumu stipriai atsilieka nuo latvių ir lietuvių komandų. Dabar eina kalbos apie Šiaurės lygą, mačiau pats tą projektą, bet jis niekur toliau nepasistūmėjo. Buvo pasigirdę kalbos apie Lenkijos lygą, bet jos nepagrįstos. Artimiausiais metais matau „Žalgiriui“ tiesų kelią tik į UEFA Čempionų lygą. Galės save parodyti tarp geriausių Europos komandų.

REKLAMA

– Aštuonios A lygos komandos – jau galima daryti išvadas dėl tokio Lietuvos čempionato formato. Ar jis pasiteisino?

– Iš dalies pasiteisino. Pirma ir antra vieta aiškios, bet vyksta kova dėl trečios-ketvirtos ir dėl penktos-šeštos vietos. Toms komandoms, kurios buvo silpnesnės – viena baigė, o kita žaidžia pereinamas rungtynes. Kova iki paskutinio turo, o ne likus trečdaliui čempionato nustoti žaisti – tai yra svarbu, nes paskui prasideda dideli rezultatų skirtumai, kas neprideda pasitikėjimo lyga. Dabar kova vyksta įnirtinga dėl kiekvienos vietos. „Lietava“ su „Stumbru“ dėl penktos vietos kovoja ir kovos iki paskutinio turo.

REKLAMA

– Galbūt kitais metais čempionate bus didinamas komandų skaičius?

– Čempionatas nebus didinamas. Manome, kad kitiems metams tai optimalus komandų skaičius. Yra pakankamai stabilios ir konkurencingos aštuonios komandos. Be abejo, kai paaugs pirmos lygos klubai, būtent klubai, o ne komandos, kurie atitinka A lygos reikalavimus, pasidarys konkurencingi, tuomet kodėl neišplėsti? Aš norėčiau kad Lietuvoje būtų 12 komandų. Šiai diena optimalus formatas – 8 komandos.

– Kas nustebino labiausiai?

– Apie personalijas nenoriu kalbėti. Jos tampa ryškios komandos dėka. Maloniai nustebino „Trakai“, pasistiprino ir galvojau, kovos iki paskutinio turo. Pasitempė „Sūduva“, „Lietava“, turėjo sunkumų „Stumbras“, bet atėjo nauji investuotojai, treneris, kryptingai dirba su jaunimu. Šios komandos maloniai nustebino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Lietuvos krepšinio lygos prezidentas kalbėjo apie sunkumus kalbant su galimais rėmėjais. Kokią patirtį turite jūs su A lyga?

– Futbole yra dar sunkiau nei krepšinyje. Reikia taisyti bendrą futbolo įvaizdį. Su metais tai padarysime – susigrąžinsime gerą vardą. Futbolo rinka Lietuvoje neišnaudota rėmėjų atžvilgiu. Nenoriu sakyti rėmėjų, o partnerių, nes per kelis metus norime tapti partneriais tų įmonių, kurios gali padėti sportui. Dabar padėtis nėra labai gera, bet tikrai yra galimybės, kurias reikia išnaudoti.

KOMENTARAS

Valdas Dambrauskas, Vilniaus „Žalgiris“:

„Neįmanoma atlikti kokybinio šuolio mūsų sąlygomis. Nėra tai, kad atėjau, peršokau ir viskas, aš jau ten. Kiekvieną sezoną renkame po kruopelę komandos viduje, infrastruktūroje, patirtimi. Kai laimi 14 trofėjų iš eilės, tos motyvacijos ir tobulėjimo nėra lengva rasti. Nežinau, kiek galima tai tęsti, bet atsiranda ir papildomas stimulas, kad ta seka nenutrūktų. Aišku, norėtųsi padaryti, kad kitas šuolis išvestų ne tik „Žalgirį“, bet ir visą Lietuvos futbolą į Europą.

Jau 26 metus mėginame prasibrauti į Čempionų lygą. Ar esame toli, ar arti, diskutuotinas klausimas. Didžiausias atstumas yra mūsų galvose. Čempionų lygoje sunku pasiekti, bet Europos lygoje – įmanoma. Reikia daugiau tikėjimo mūsų futbolo bendruomenei ir žaidėjams. Šiemet „Žalgiris“ buvo per plauką nuo patekimo į kitą etapą, galbūt pritrūkome patirties ir aukštesnio lygio rungtynių A lygoje. Lietuvos rinktinė tą „mes negalime“ sėkmingai paleidinėja. Vyksta lūžis žaidėjų galvose. Jei futbolo visuomenė, treneriai, žaidėjai patikėtų, kad galime, būtų lengviau. Tas skirtumas didžiausias galbūt yra infrastruktūroje, susidomėjime. Kad ir aštuonių komandų A lyga buvo įdomi šį sezoną. Buvo įtemptų rungtynių, ir jei pasodintume dar penkis tūkstančius žiūrovų, kurie palaikytų komandas, turėtume fantastišką atmosferą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų