REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Jų meilė buvo stipresnė už karo baisumus: žymiausios 1939-1945 emocijos (nuotr. facebook.com)
19

 

 

Istorikų teigimu, pora, kurią legendinėje nuotraukoje 1945 užfiksavo Alfredas Eisenstaedtas, iki tos akimirkos nebuvo pažįstama. Maža to, jūreivio būsima žmona, Rita Mendosa, matyti krykštaujanti už jo dešiniojo peties.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotraukoje užfiksuotas Petry Mendosa vėliau pripažino, kad tuomet vyravo visuotinis siautulys. Vyras paties bučinio nesureikšmino. „Aš šėlau kaip idiotas. Tas bučinys man tikrai nesukėlė jausmų,“ – pasakojo jis. Tuo labiau, kad, kaip jis pats pripažino, buvo „visiškai girtas“.

REKLAMA

R. Mendosa sako, kad visai nepavydėjusi to, kad pirmojo jų pasimatymo metu Petry taip aistringai bučiavo kitą moterį. Tačiau ji pažymėjo: „Per visus tuos metus (praleistus kartu), Petry niekada manęs nėra taip bučiavęs“.

Antroji „nuotraukos dalyvė“, iš Austrijos emigravusi Greta Zimmer Friedman pasakojo, kad „tai nebuvo mūsų bučinys, tai jis bučiavo mane“. Jos teigimu, striprus jaunas vyras tiesiog griebė ją ir pabučiavo. „Tas vyras buvo labai stiprus. Aš jo nebučiavau. Tai jis bučiavo mane,“ – pasakojo jis leidiniu „New York Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau yra ir daugiau, ne tokių žinomų, tačiau ne mažiau emocingų nuotraukų iš Antrojo pasaulinio karo laikų:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų