REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Rudens vakaras Vilniuje

Šią savaitę Lietuvoje viešės gana šiltas oras, bus saulėta, bet ir lietus iškris. Dienomis temperatūra gali pakilti iki +17 laipsnių. Savaitės pradžioje naktimis galimas rūkas, nes naktys numatomos vėsios.

11

Šią savaitę Lietuvoje viešės gana šiltas oras, bus saulėta, bet ir lietus iškris. Dienomis temperatūra gali pakilti iki +17 laipsnių. Savaitės pradžioje naktimis galimas rūkas, nes naktys numatomos vėsios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitė atneš ir saulės, ir trumpo lietaus

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje laikysis gana šilti orai, antradienį saulė džiugins visą dieną, bus giedra, trečiadienį kai kuriose šalies dalyse galimas trumpas lietus, tačiau diena vis vien bus pakankamai šilta. Trečiadienio dieną lietaus tikimybė kiek didesnė, pajūryje numatomas ir stiprus vėjas, vakarų vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Antradienį bei trečiadienį Vilniuje bus apie +15, pajūryje iki +17, Kaune +16, Šiauliuose ir Panevėžyje apie +15. Naktimis vietomis boluos rūkas.

REKLAMA

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje numatomas trumpas lietus, tačiau diena išliks pakankamai šilta, bus saulės. Sostinėje bus +16 laipsnių. Kaune bus iki +15 laipsnių, pajūryje temperatūra sieks 16 laipsnių šilumos. Šiaurinėje Lietuvos dalyje bus ne taip lietinga, lietus pasirodys tik protarpiais, išlys ir saulė. Šiauliuose, Panevėžyje iki +17 laipsnių.

Penktadienis bus saulėtas ir šiltas, bet galimas ir trumpas lietus. Vilniuje +17, Kaune +17, Pajūryje +16, likusioje Lietuvos dalyje temperatūra labai panaši, bus apie +16. Tiek ketvirtadienio, tiek penktadienio naktys pakankamai šiltos, bus 13 – 15 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Saulė šildys ir savaitgalį

Savaitgalį visoje Lietuvoje prognozuojami šilti orai, tik šiauriniuose rajonuose gali kiek palyti, pajūryje bus +15 laipsnių. Sostinėje apie +15 laipsnių, Kaune +15, Šiaurinėje Lietuvos dalyje, Panevėžyje, Šiauliuose bus + 15. Naktimis bus +10 – 12 laipsnių.

„Šios savaitės orus galime vadinti bobų vasara. Bobų vasara yra siejama su Azoro anticiklonu, aukšto slėgio sritimi, kurio centrinė dalis yra ties Azoro salomis, ten, ties jomis slėgis tai pakyla, tai nukrinta, nuolat susidaro aukštesnio slėgio sritis, kuri vis atitrūksta nuo to regiono ir plaukia į rytus. Tai užkliudo ir Lietuvą, bet atrodo. Tas vyksta dabar, kuomet yra šilti ir saulėti oria. Dabar gražus rudenėlis. Na, o mėnesio pabaigoje jau suaktyvės ciklonai. Yra sakoma, kad Azoro ciklonai, klasikiniu atveju, ilgam neužsibūna, taip kad bobų vasara užsibūtų savaitę, tai yra išskirtinai retas reiškinys“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 11 – 15 laipsnių šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos apie 15 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 15 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – 15 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 13 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 12 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) – 13 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 11 laipsnių, Kuršių mariose – 15 laipsnių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų