REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš rugsėjo pirmąją mokiniai iš kaimų ar sodybų sugrįžta atsipalaidavę, tad laisviau jaučiasi ir miestuose. Tad kyla pavojus jų saugumui eisme.

Prieš rugsėjo pirmąją mokiniai iš kaimų ar sodybų sugrįžta atsipalaidavę, tad laisviau jaučiasi ir miestuose. Tad kyla pavojus jų saugumui eisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Instruktorės Marijos Ulevičienės teigimu, reikia nepamiršti, jog čia - eismas intensyvus. ,,Miestuose - greitesnis tempas, spūstys ir kiti netikėtumai, negalima atsipalaiduoti nė akimirką“, - sako ji.

REKLAMA

Studentams irgi reikia priminti apie saugumą kelyje

Ji su nusivylimu pabrėžia, jog pirmąją mokslo metų dieną pastebi ir liūdnų nutikimų, kai jauni studentai, neseniai gavę vairuotojo pažymėjimą, dėl išsiblaškymo ar neįpratimo prie intensyvaus eismo, įvažiuoja į prabangius automobilius. O tuomet šventė gali būti sugadinta.

Mažamečius reikėtų palydėti į mokyklą

Prakalbus apie mažamečių moksleivių saugumą kelyje, instruktorė pataria tėvams pirmomis mokslo metų dienomis juos palydėti, paaiškinti taisykles, nuvesti. Anot jos, vyresniesiems pakanka priminti, o mažieji daugiausiai išmoksta matydami pavyzdį.

REKLAMA
REKLAMA

Atšvaitus dėvėti yra privaloma

M. Ulevičienė taip pat ragina nepamiršti dėvėti atšvaitus, pasirūpinti, jog vaikai juos turėtų. Be atšvaitų, ypač tamsesniu paros metu, eismo dalyviai tampa nematomi.

Instruktorė tikina, jog svarbi yra tėvų kantrybė. Jos teigimu, apie saugų eismą reikia nuolat priminti. ,,Žmogui išlieka tik 12 proc. to, ką jis išgirsta, tad reikia kartoti ir kartoti. O jei norime, kad greičiau įsimintų tai, ką sakome, reikia demonstruoti dar ir pasitelkus vaizdinius elementus“, - sako M. Ulevičienė.

Instruktorė mano, jog pirmieji saugaus eismo mokytojai visgi yra tėvai. Jie privalo vaiką supažindinti su pagrindinėmis taisyklėmis, o vėliau pademonstruoti saugiausią kelią į mokymosi įstaigą. Vėliau ir mokytojai tampa kaip antrieji tėvai, tad jie apie saugų eismą taip pat turėtų nepamiršti, pasirūpinti mokiniais, ypač mokslo metų pradžioje, kai šie - ypač išsiblaškę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų