REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kariuomenė galėjo užkirsti kelią virtuvės įrankių pirkimui už didelę kainą, sako Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorė Diana Vilytė.

Kariuomenė galėjo užkirsti kelią virtuvės įrankių pirkimui už didelę kainą, sako Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorė Diana Vilytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak D.Vilytės, kariuomenė galėjo atsisakyti „Nota bene“ pasiūlymo pamačiusi, jog bendrovė nurodė 1,6 mln. eurų kainą už atsarginę lauko virtuvės įrangą ir virtuvės įrankius.

REKLAMA

Prieš pasirodant šiam pasiūlymui, Lietuvos kariuomenė pirkimui planavo išleisti kiek daugiau nei 700 tūkst. eurų.

„Lietuvos kariuomenė, turėdama teisę atmesti „Nota bene“ pasiūlymą, pasirašė sutartį“, - BNS antradienį sakė D.Vilytė.

Ji teigė, kad atmetusi „Nota bene“ pasiūlymą kariuomenė galėjo dėti pastangas sumažinti virtuvės įrankių kainą. Pasak jos, kariuomenė galėjo nuspręsti atskirai pirkti atsarginę lauko virtuvių įrangą ir virtuvės įrankius, nes, skirtingai nei konkrečios lauko virtuvės įrangos atskiras dalis, virtuvės įrankius Lietuvoje gali tiekti bent dešimt bendrovių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu jie būtų skaldę pirkimą pačioje pradžioje ir įrankius būtų atskyrę, tai kaina būtų mažėjus. Būtų atsiradę daugiau tiekėjų, nes šauktus, kiaurasamčius ar lenteles gali pasiūlyti gal dešimt Lietuvos tiekėjų“, - kalbėjo Viešųjų pirkimų tarnybos direktorė.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) antradienį paskelbė, kad įvairius virtuvės įrankius iš „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkoje.

Kariuomenė, 2014-aisiais vykdydama 173,8 tūkst. eurų pirkimus, pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus, duonriekį peilį - už 142 eurus, kurio kaina parduotuvėje – 13 eurų. Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis - už 70 eurų, galąstuvas - už 103 eurus, peilis mėsai kapoti - už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai - už 243 eurus ir 258 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų