• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Rinktinės palydėtuvės: Lietuva – Ispanija (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse yra pajėgi iškovoti apdovanojimus. Tuo įsitikinę portalo tv3.lt kalbinti specialistai: Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas ir buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ bei šalies nacionalinės komandos žaidėjas Valdemaras Chomičius.

76

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse yra pajėgi iškovoti apdovanojimus. Tuo įsitikinę portalo tv3.lt kalbinti specialistai: Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas ir buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ bei šalies nacionalinės komandos žaidėjas Valdemaras Chomičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšininkai laimėjo visas septynerias kontrolines rungtynes. Mūsiškiai abukart palaužė ir Europos čempionus ispanus.

REKLAMA

T. Pačėsas: Rio ispanai bus stipresni

Lietuviai su ispanais sužaidė gerai, bet per daug džiūgauti kol kas nereikėtų. Ankstesni varžovai kontrolinėse rungtynėse buvo silpni, o Ispanijos krepšininkai dar neįgijo optimalios sportinės formos. Komandos lyderis Pau Gasolis buvo ilgą laiką nežaidęs. Ispanai nerodė didelio noro kovoti visa jėga. Vakar šeimininkai, puikiai sužaidę pirmąjį kėlinį, paskui „voliojo durnių“.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos komandos treneris Sergio Scariolo labai daug eksperimentavo. Pavyzdžiui, Malagoje Victoras Claveras ilgai rungtyniavo kaip lengvasis puolėjas, o jis dažniausiai žaidžia ketvirtuoju numeriu. Claveras atrodė itin prastai, netgi sakyčiau, kad padėjo mūsiškiams laimėti. Nemažai laiko aikštėje praleido tie ispanai, kurie olimpinėse žaidynėse, manau, žais daug trumpiau. Tarkim, aukštaūgis Willy Hernangomezas.

Mane pirmosiose rungtynėse Kaune maloniai nustebino Mantas Kalnietis. Stabilumo ir užtikrintumo komandai suteikia Jonas Valančiūnas. Gerai atrodo Marius Grigonis. Ispanijoje Kalnietį efektyviai pavadavo Vaidas Kariniauskas. Kita vertus, rinktinei dar trūksta didesnio Pauliaus Jankūno, ypač Jono Mačiulio indėlio. Jis Europos čempionate pernai tiesiog traukė mūsų komandą. Mačiulis sugeba žaisti kontaktinį, jėgos krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinei stigs Donato Motiejūno, kuris yra labai universalus ir aikštėje iš esmės sugeba daryti viską. Norint iš dalies užlopyti šią spragą reikia, kad ritmą pagautų P. Jankūnas.

Nors ispanai toli gražu neatskleidė visų kortų ir neparodė tikrojo savo lygio, mano nuomone, juos, pasitelkę kovingumą, lietuviai gali nugalėti olimpiadoje. Manau, mūsiškiams padėtų laimėti, jei jie žaistų labai kietą, agresyvų, net šiurkštoką krepšinį, žodžiu, būtina kaip reikiant pasidarbuoti alkūnėmis ir taip išmušti varžovus iš ritmo. Lietuva ir Ispanija labai skirtingo stiliaus komandos. Ispanai žaidžia greitą, technišką, lengvą krepšinį.

REKLAMA

Dar ankstoka kalbėti apie tikrąjį mūsiškių pajėgumą, bet esu įsitikinęs, kad jie turi potencialo Rio de Žaneire iškovoti medalius. Juk turime tris NBA žaidėjus – Valančiūną, Domantą Sabonį, Mindaugą Kuzminską, stipriuose Europos klubuose rungtyniaujančius Mačiulį, Kalnietį. Manau, kad rinktinei reikia kelti aukščiausius tikslus – tai yra laimėti apdovanojimus, o ne vien patekti į ketvirtfinalį.

V. Chomičius: žaidėjai klysta rečiau nei anksčiau

Nereikia pamiršti, kad tai dar tik draugiškos rungtynės, bet džiugina, kad rinktinė yra geros sportinės formos. Su kiekvienu maču krepšininkai įgauna vis daugiau pasitikėjimo. Beveik visi žaidėjai jaučiasi laisvai, užtikrintai. Jie itin drąsiai jaučiasi puldami, agresyviai ginasi. Nė vienas krepšininkas neiškrenta iš komandinio žaidimo. Pastebėjau, kad rinktinės nariai šiemet klysta gerokai rečiau nei pernai ar užpernai.

REKLAMA

Nemanau, kad reikia baimintis, kad mūsų komanda jau dabar įgijo gerą sportinę formą. Būtų blogiau, jei žaistume prastai ir jau būtume pralaimėję penkerias draugiškas rungtynes. Daugelio žaidėjų sportinė forma dar nėra aukščiausio lygio.

Rinktinės krepšininkai stengiasi žaisti greitai. Pelnyti lengvi taškai labai padeda siekti pergalių. Džiaugiuosi, kad smarkiai patobulėjo Valančiūnas. Su juo rinktinės žaidimas įgauna didelio solidumo. Jonas efektyviai darbuojasi ir gynyboje. Motiejūno netektis nemaža, bet šioje pozicijoje daug naudos jau gali duoti ir Domantas Sabonis. Kartais jis rodo lyderio savybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad ir Olimpinėse Žaidynėse galime įveikti ispanus. Jau visą dešimtmetį Ispanija turi nuostabią rinktinę, bet joje jau yra būrys veteranų. Lietuviai turi realių šansų olimpiadoje laimėti medalius. Galima palaužti ir JAV rinktinę. Juk neaišku, kaip bus pasirengę žaidynėms šios šalies krepšininkai. Be to, Amerikos komanda toli gražu nebus pajėgiausios sudėties Prisiminkime, Sidnėjaus olimpiadą, kai per plauką pralaimėjome amerikiečiams, o 2004-ųjų žaidynėse juos įveikėme.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų