REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
„X Faktoriaus“ finalas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kvietė kartu švęsti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio vakar trečiadienį buvo kviečiami giedoti Lietuvos „Tautišką giesmę“.

10

TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kvietė kartu švęsti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio vakar trečiadienį buvo kviečiami giedoti Lietuvos „Tautišką giesmę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne išimtis ir garsūs lietuviai. Prie akcijos prisijungė ir muzikinio projekto „X Faktorius“ nugalėtoja Monika Pundziūtė. Mergina tikino, kad himną traukė iš širdies, mat iš prigimties yra tikra patriotė.

REKLAMA

„Didžiuojuosi, kad esu lietuvė. Didžiuojuosi mūsų tautos istorija, protėvių drąsa. Kuri dar tauta gali į savo istoriją įsirašyti tai, jog net okupacijos laikotarpiu galėjo pasidžiaugti narsiu ir atkakliu knygnešių darbu? Man gera, kad net ir būdami tokie maži galime kalbėti sava kalba.

Man labai žavu yra tai, kad tai yra labai maža valstybė, tačiau čia užaugo daug žmonių, kurie pėdsakus sugebėjo palikti visame pasaulyje. Norėčiau ir aš būti viena jų“, – tv3.lt tikina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi minčių apie gyvenimą kurioje nors kitoje šalyje dainininkė neatmeta. Nors tikslių planų dar neturi, apie keliones svajoja.

Lietuva visuomet bus mano širdyje, tačiau neslėpsiu, kad norėčiau ir kitur pagyventi. Pavyzdžiui, svajoju kada aplankyti Kanadą. Bet čia tik pamąstymai apie ateitį, nieko konkretaus tikrai dar nesu sumąsčiusi. Pamatą aš tikrai norėčiau susikurti čia, Lietuvoje.

Visai neseniai su Pauliumi (mylimuoju Pauliumi Joniku, aut. past.) lankėmės Čekijoje ir Vokietijoje. Vietiniai žmonės klausinėjo iš kur esame kilę, nes mudu labai linksmai kalbėjome lietuviškai. Iš viename Vokietijos miestų įsikūrusios „Starbuks“ kavinės baristos buvo smagu išgirsti, kad šis žino Vilnių. Mat iš mūsų sostinės kilusi jo bendradarbė Aušra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi ši kelionė buvo mano pirmoji, natūralu, kad aš, dar mačiusi tik kruopelytę pasaulio norėčiau išvysti jo dar daugiau. Tad keliauti tikrai noriu. Vis dėl to mūsų gimtinė yra pasaulis. Taip, tautybė yra svarbu, todėl net nežadu jos atsisakyti. Tačiau kuriame pasaulio krašte tu būsi lietuvis – nėra toks didelis skirtumas“, – įsitikinusi M. Pundziūtė.

Visgi mintys apie emigraciją ar keliones – ne šiaip sau. Atlikėja atskleidžia, kad nemažai jos giminaičių gyvena ne Lietuvoje. „Žinau, kad labai didelė mano giminės dalis yra išsibarsčiusi po pasaulį. Giminės medžio šakos siekia Čikagą, Norvegiją, Angliją ir t.t. Tačiau aš dar neturėjau progos su tais žmonėmis susipažinti. Mano šaknys – visiškai lietuviškos, vilnietiškos.

REKLAMA

Į Kauną iš Vilniaus visai neseniai persikėlusi atlikėja pripažįsta, jog čia jai teko susipažindinti su bene patriotiškiausia Lietuvos dalimi: „Čia gyvenu vos kelis mėnesius, tačiau galiu pasakyti, jog čia jaučiasi grynutėlis patriotizmas. Visiškai švarus ir stiprus“. – atvirauja „X Faktoriaus“ nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų