REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Indrė Kvedarienė ir Simona Starkutė (nuotr. Eimanto Genio)

tv3.lt redakciją antradienį pasiekė dizainerės Natalijos Šakelienės laiškas, kuriame – kritika žinomai drabužių kūrėjai Indrei Kvedarienei.

10

tv3.lt redakciją antradienį pasiekė dizainerės Natalijos Šakelienės laiškas, kuriame – kritika žinomai drabužių kūrėjai Indrei Kvedarienei.

REKLAMA

„Indrė – buvusi mano klientė, apie kurios „gabumus“ tikrai daug žinau. Tie, kas perka jos neva kurtus drabužius, už nekokybiškai nuplagijuotą darbą sumoka milžiniškus pinigus. Ir tai – tik ledkalnio viršūnė“, – patikino dizainere prisistačiusi Natalija Šakelienė.

Jos teigimu, Indrė niekaip negalėjo sugalvoti, kas aplikacijoje turėtų atsispindėti. Tuomet N. Šakelienė sakė parodė namuose iki šiol turimus kvapiuosius akmenis, ant kurių pavaizduotas putlus, italų renesanso dailininko Mikelandželo kurtas angeliukas. Jis buvo užvaldęs pasaulį po to, kai „Dolce & Gabbana“ vienoje iš savo kolekcijų panaudojo įvairių angelų motyvus.

Anot N. Šakelienės, I. Kvedarienė prisiminė tokią grožybę turinti ir savo namuose. Neužilgo ji pas N. Šakeliene grįžo nešina aplikacija su angeliuku. I.Kvedarienė paprašė pagaminti ir daugiau skirtingų kepuraičių su aplikacijomis, nes pasakojo norinti surengti asmeninę fotosesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipėsi į advokatus

Pasirodo šie kaltinimai jau spėjo peraugti į kur kas rimtesnę situaciją. Dėl nepagrįsto šmeižto dizainerė I. Kvedarienė, kurios užsakymus anksčiau pildydavo siuvėja N. Šakelienė, net kreipėsi į teismą.

REKLAMA

„Aš jau susisiekiau su advokatais, surinkau jos visas grasinančias žinutes, pasityčiojimus. Na ne mano tas angelas. Aš ne Dievas, negalėjau jo sukurti. Tiesiog mano idėja buvo panaudoti jį siuvant ant rūbo. Kaip ir visi dizaineriai naudoja įvairiais aplikacijas. Tai vyko prieš ketverius metus.

Natalija buvo pati pirmoji mano siuvėja, kuri įgyvendino visas mano idėjas. Kuri žinojo, kad aš ruošiuosi fotosesijai. Ji viską žinojo. Po mėnesio ji susikūrė puslapį ir praktiškai viską nukopijavo. Tik ant savo rūbų ji uždėjo ne angelo, o Madonnos atvaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji anksčiau siūdavo linines sukneles su gėlėmis, o aš jai patardavau įtraukti kiek jaunatviškesnių vėjų. Tad jos kolekcijoje atsirado ir kepurių, bodžių.

Tuo pačiu metu ir mano prekės tapo labai populiarios. Kadangi visi mano užsakymai tekdavo jai, ji pavargo siūti. Sakė, kad nebespėja, tad užsikėlė tokias dideles kainas, kad man jau nebeapsimokėjo jos samdyti, tačiau vis tiek toliau dirbome, nes mačiau, kad ji darbuojasi su tikslu.

Tačiau vėliau ji paprašė pertraukos. Pareiškė, kad išeina atostogų. Aš sunerimau – kaip tik ėmė sektis, gavau daug užsakymų, o ji staiga išeina atostogų. Sakau – „Kaip jūs galite? Pas mane pilna užsakymų. Aš negaliu pavesti žmonių“, o ji – „Man neįdomu, aš turiu išvažiuoti“. Praėjus geram mėnesiui ji susikūrė savo puslapį“, – atskleidė tv3.lt kalbinta dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo skandalo sūkuryje – modelis Simona Starkutė

Bešnekant žinomai moteriai ėmė kauptis ašaros. Ji tikra – už siuvėjos nugaros slypi kur kas stipresnis žmogus.

„Ima atrodyti, kad šis žmogus yra ligonis ir apsėstas. Jai tikrai turėtų būti sunku. Jei kasdien reikėtų keltis su tokia neapykanta, aš išprotėčiau. Moteris suaugusi, subrendusi. Jos skonis, stilistika – viskas buvo visiškai kitaip. Kaip ir minėjau, siūdavo ji linines suknias. Bet kai žmogus pamatė, kad man sekasi, viskas apsivertė.

Tikrai aš nepasiskelbiau, kad esu dizainerė. Tuomet tiesiog „Facebook“ patalpinau savo kurtos kepuraitės nuotrauką ir viskas prasidėjo. Žmonės ėmė teirautis, ir kur gavau ir t.t. Tai tiesiog kartais žmonėms būna, pasiseka.

REKLAMA

Tačiau aš manau, kad už to slypi dar vienas stiprus žmogus. Nes ji tikrai per daug reiškiasi. Ji nori skandalo. Tik ir laukia iš manęs kažkokios žinutės, nes ji nori reklamuotis. Tačiau aš jai reklamos nenorėjau daryti, tad tylėjau, nieko neskelbiau. Dabar viskas pasireiškė, kaip ji seka mano veiklą. Manau, jai reikia pagalbos“, – graudindamasi kalbėjo moteris.

Žinoma dizainerė prisiminė pirmąjį skandalą, kuris susijęs su garsiu šalies modeliu Simona Starkute.

„Aš manau, kad už to slypi Simona. Šiais metais ji man pasiūlė bendrą projektą. Tiksliau, ji norėjo būti jo veidu, o man siūlė užsiimti kūryba, darbais. Tai supratusi jai pasakiau – „Simona, auginu neįgalų vaiką, turiu šeimą ir man yra šiaip be galo sunku. Nepavešiu, nepyk“. Nutariau, jog nenoriu apsiimti dar darbų ir likti ties savais projektais. Nes man jau tikrai būtų buvę per sunku, nukentėtų mano darbai“, – prisiminė moteris.

REKLAMA

Nors per drąsiai kalbėti nenori, ir tikina, kad viską išsiaiškins teisėtvarka, moteris įspūdingo pasiūlymo autorę sieja su šiuo skandalu.

„Po keturių metų atsirado siuvėja, kuri tiesiog įgyvendino mano idėjas. Protu nesuvokiama. Kaip taip galėjo nutikti? Aš žinau, kad Simona tikrai pas ją lankėsi. Ir dabar jau, sakau, pastarąsias dvi savaites ji tyčiojasi su kitais žmonėmis iš manęs. Sakau, aš visas tas žinutes kopijavau ir siunčiau advokatui. Neatlaikau, suprantate, pas mane ir taip gausu problemų. Žmogus tiesiog sužlugdyti nori, suprantate?

Dabar mano tam angelui, dėl kurio ji mane taip žemina, jau trys metai. Jis tapo toks populiarus, kad iš Lietuvos yra vežamas į Ukrainą. Sakau, jau spėjau pasijausti kaip kokia „Versaci“. Dėl to galima tik džiaugtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ji tą angelą siuvinėja ant kažkokio skuduriuko, marliaus ir pardavinėja po eurą. Tai įsivaizduokite, iki kokio lygio? „Gražinkite tautai angelą“ – rašo ji tame puslapyje. Ir visi komentuoja – „Tikiuosi, Natalija, jums pavyks“. Dvi savaites šitas vyksta. Na, gerai, sakau, duosiu aš jai pasireikšti, tačiau čia jau viskas, viršijo ribas. Šmeižtas, visiškas šmeižtas“, – aiškina moteris.

Per ketverius karjeros metus daug ką išmoko

Dizainerę nuliūdino ir jos buvusios siuvėjos kaltinimai dėl nemokšiškumo. Jos teigimu, I. Kvedarienė iki šiol nesupranta, kas yra dizaineris. Aprangos dizaineris, pasak N. Šakelienės, pats projektuoja, konstruoja ir siuva atskirus drabužių modelius bei kuria kolekcijas. Dizaineris parenka ir derina audinius, prognozuoja mados kryptį ir gali ją argumentuotai pateikti. Aprangos dizainerio pareigos apima modelių pasiūlymų rengimą, siuvimo priežiūrą. Dizaineris ieško naujų medžiagų ir technologijų, siekia, kad sukurti modeliai būtų originalūs, funkcionalūs, naujoviški, paklausūs.

REKLAMA

„Dizaineris netgi pats turi mokėti pasigaminti audinį! Ir tam tikrai reikia ir daugybės žinių, ir praktikos“, - sakė N. Šakelienė. Jos teigimu, paprašiusi nupiešti laikrodį ant aksominės kepuraitės ir sulaukusi paaiškinimo, jog to padaryti nepavyks, bet galima galvos apdangalą papuošti aplikacija, I. Kvedarienė pasijuto dizainere, o Nataliją ėmė laikyti tiesiog sumania siuvėja.

„Kas dabar paverčia Indrės atneštas žurnalų iškarpas realybe, nežinau. Bet daugybės jos neva kurtų drabužių originalus radau tiesiog internete. Pavyzdžiui, 2014 metų Indrės kolekcija, apie kurią rašė lietuviški žurnalai, yra 2013 metais pristatytos Sportmax kolekcijos plagiatas“, - skelbė N. Šakelienė.

REKLAMA

Visgi, anot I. Kvedarienės, jos gabumai per keturis metus augo ir tobulėjo. Deja, N. Šakalienė apie jos pasiekimus žino tik iš žurnalų.

„Aš per tuos keturis metus labai daug ką išmokau, Natalija to nežino, nes mes nebendravome. Ji kalba apie 2012 metus. Viskas prasidėjo nuo to, kad drabužius kūriausi sau pačiai, tačiau, kad tai sukels didelį susidomėjimą socialinėje erdvėje, aš net neįsivaizdavau. Aš gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad tai pavirs į verslą.

Aš dar pirmiems mane kalbinusiems žurnalistams atviravau, kad, kuomet man buvo labai gili depresija, savo namuose radau angelą. Tuomet ir kilo idėja, kad jis galėtų atsidurti ant drabužių. Kreipiausi į specialistus ir pati aš tą angelo paveikslėlį visaip gražinau. Ir dabar mesti tokį kaltinimą... Aš apakus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po keturių metų atsirado siuvėja, kuri tiesiog įgyvendino mano idėjas. Protu nesuvokiama. Jau, sakau, dvi savaites ji tyčiojasi su kitais žmonėmis iš manęs. Neatlaikau, suprantate, pas mane ir taip gausu problemų. Žmogus tiesiog sužlugdyti nori, suprantate?“ – liūdesį liejo I. Kvedarienė.

Skandalas dėl Solveigos Mykolaitytės suknelės

I. Kvedarienės karjeroje būta ir dar vieno skandalo. Beje, vieno šviežiausių. Į vieną pramogų pasaulio renginį išsirengusi manekenė Solveiga Mykolaitytė atėjo pasipuošusi pasipuošė Indrės Kvedarienės siūtu geltonu apdaru, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, yra lygiai toks pat, kokį dar 2013 metais pristatė Christian Siriano. Tuomet žiniasklaidoje pasklido žinia, neva dizainerė kopijuoja drabužių idėjas.

REKLAMA

„Nesąmonė. Tuomet Solveiga tiesiog labai paprašė manęs, nes norėjo tokio apdaro. Aš jo į kolekciją tikrai neįtraukiau. Jei būčiau norėjusi kopijuoti, tai bent spalvą būčiau pakeitusi“, – tv3.lt komentavo I. Kvedarienė.

Tuo tarpu jos ištikima darbų gerbėja ir bičiulė S. Mykolaitytė į skandalus veltis nepanoro. Tiesiog patikino besidžiaugianti I. Kvedarienės darbais.

„Asmeniškai aš pati nelabai turiu, ką komentuoti. Nežinau visos istorijos ir visų jos aplinkybių. Aš pati ne kartą esu nešiojusi Indrės kurtus ar siūtus drabužius ir man jie faini. Aš nesigilinu, kokia jų istorija ir kaip jie yra atsiradę. Man tai neįdomu. Aš tiesiog pamatau drabužį – patinka ir nešioju“, – kalbėjo tv3.lt kalbinta S. Mykolaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų