REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renkantis aukštąją mokyklą studentams svarbus ne tik studijų programos turinys, bet ir suteikiamos tarptautinių mainų galimybės. Išvykti į užsienį, praplėsti akiratį, įgyti tiek profesinės, tiek tarpkultūrinės patirties, kuri ateityje gali būti ypatingai pravarti, norėtų kiekvienas. 

Renkantis aukštąją mokyklą studentams svarbus ne tik studijų programos turinys, bet ir suteikiamos tarptautinių mainų galimybės. Išvykti į užsienį, praplėsti akiratį, įgyti tiek profesinės, tiek tarpkultūrinės patirties, kuri ateityje gali būti ypatingai pravarti, norėtų kiekvienas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Studijuodami Šiaulių universitete studentai turi galimybę išvykti semestrui į užsienio aukštojo mokslo institucijas pagal ERASMUS+ programą KA103 ir KA107 veiklas Europos Sąjungos šalyse ir šalyse partnerėse (trečiosios šalys). Dažniausiai studentai renkasi tokias šalis, kaip Čekija, Portugalija, Ispanija, Turkija, Graikija, Vokietija.

REKLAMA

Taip pat galima pasinaudoti galimybe vykti į aukštojo mokslo institucijas, su kuriomis Šiaulių universitetas turi pasirašęs bendradarbiavimo sutartis. Tai aukštojo mokslo institucijos JAV, Pietų Korėjoje, Čilėje, Kazachstane, Gruzijoje, Kolumbijoje, Brazilijoje, Japonijoje ir kt.“, – pasakoja ŠU Tarptautinių programų ir ryšių tarnybos tarptautinio mobilumo koordinatorė Lina Šniepytė-Caltabellotta.

Ar išvykti gali visi norintys? Studentų atrankos fakultetuose vykdomos du kartus per metus. Atrenkant studentus atsižvelgiama į ankstesnių mokslo metų akademinės veiklos rezultatus, priimančios institucijos pasiūlytą studijų programą, užsienio kalbos žinias, studento motyvaciją studijuoti užsienyje, gebėjimą spręsti kylančias problemas.

REKLAMA
REKLAMA

„Studijuodami Šiaulių universitete studentai turi galimybę išvykti į užsienį ne tik studijoms, bet ir praktikai. Minimali praktikos trukmė 2 mėnesiai, o praktikos vietą studentai susiranda patys, atsižvelgdami į savo studijų programos specifiką“, – kalba L. Šniepytė-Caltabellotta.

Neįkainojami įspūdžiai

Pasak specialistės, studentai grįžta įgiję tiek tarpkultūrinės patirties, naujų žinių savo studijuojamoje programoje, tiek gebantys lanksčiau spręsti problemas bei patobulinę užsienio kalbos įgūdžius.

Specialiosios pedagogikos (specializacija – logopedija) studijų programos studentės Viktorija Piluckytė ir Emilija Vaičkutė vieną semestrą studijavo Milano-Bicocca universitete, Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Likome labai patenkintos ERASMUS patirtimi Italijoje, sužavėjo šios šalies kultūra, žmonės, studentiškas gyvenimas Milane. Ten pramokome italų kalbos, patobulinome anglų kalbos įgūdžius. Be to, nenusivylėme studijų kokybe, sulaukėme pagyrimų iš italų dėstytojų už gerai parašytus darbus ir parsivežėme gerus įvertinimus.

Stipendijos pragyvenimui užteko. Labai daug keliavome, bet kelionėms leidome savo santaupas. Milane yra daug veiklos, pramogų, renginių jaunimui. Milano-Bicocca universitetas organizavo įvairių renginių, tačiau dažniausiai italų kalba.

REKLAMA

Grįžome kupinos įspūdžių ir geros nuotaikos. Tikimės dar sugrįžti į šią nuostabią šalį ir susitikti su draugais, kurių susiradome ERASMUS studijų laikotarpiu“, – džiaugiasi merginos.

Dabar jau absolventas Tautvydas Milaknis vieną semestrą praleido Pietų Korėjoje.

„Esu labai laimingas, aplankęs tokią tolimą Azijos šalį. Visuomet galvojau, kad būti turistu yra nepalyginama su tikru šalies pažinimu, gyvenimu vienoje vietoje ilgesnį laiką. Džiaugiuosi buvęs gyventojas, o ne turistas.

Per šį laiką patyriau krūvą įspūdžių. Dėstytojai buvo labai draugiški ir dėmesingi. Buvo organizuojama daug užklasinės veiklos: nuo kopimo į kalnus iki prezentacijų konkurso. Beje, mes šį konkursą laimėjome. Studijas vertinu kaip labai kokybiškas. Kiekvienas studentas turi galimybę susidaryti sau patogų tvarkaraštį. Aš rinkausi pagal disciplinas, kiti rinkosi pagal profesorius Man Lietuva mieliausia, tačiau beprotiškai džiaugiuosi, kad galėjau nuvykti į šią tolimą šalį, dėkoju už tokią galimybę, apie kurią svajojau visą gyvenimą“, – įspūdžiais dalinasi Tautvydas.

REKLAMA

Deimantė Zakarevičiūtė, lietuvių filologijos ir komunikacijos programos bakalaurė, studijavo Hildesheimo universitete, Vokietijoje.

„Išvykstant pagal ERASMUS mainų programą prieš tai Vokietijoje apsilankiusi nebuvau, todėl kelionė į šią šalį buvo naujas išbandymas.

Nuvykusi ten supratau, kad Vokietija yra daug gražesnė šalis, nei įsivaizdavau. Draugiški žmonės aplinkui kėlė vien teigiamas emocijas. Šį miestą galėčiau vadinti dviračių miestu. Stebino prie bendrabučio ir universiteto įrengtos didelės aikštelės, skirtos laikyti dviračiams, kurios buvo pilnutėlės.

Žodžiais negalima apsakyti tai, ką aš jaučiau, grįžusi iš ERASMUS studijų. Galiu teigti, kad tai kol kas geriausia patirtis mano gyvenime. Grįžau labiau pasitikinti savimi ir visiškai pasikeitusi dvasine prasme. Visuomet prisiminsiu tai, ką sakėme prieš išvykdami – ERASMUS is not a year of our life, it is a life in a year“, – prisimena mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų