REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Soliaris prieš ir po operacijos (nuotr. asm. albumo ir fotodiena)

Į muzikinę padangę kaip feniksas iš pelenų vėl kyla kadaise realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs atlikėjas Soliaris. Pasidžiaugęs populiarumu jaunas vyras kuriam laikui visiškai nutilo. Viešumai pristatydamas vos keletą dainų jis džiaugėsi meile ir kūrė namus kartu su antrąja puse Audra Endzinaite.

32

Į muzikinę padangę kaip feniksas iš pelenų vėl kyla kadaise realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs atlikėjas Soliaris. Pasidžiaugęs populiarumu jaunas vyras kuriam laikui visiškai nutilo. Viešumai pristatydamas vos keletą dainų jis džiaugėsi meile ir kūrė namus kartu su antrąja puse Audra Endzinaite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pora šią vasarą ketino atšokti vestuves, tačiau tuoktuvių planams pašykštėjo laiko, tad dabar jiems gali tekti laukti sekančio metų laiko.

REKLAMA

„Jei ne dabar, tai rudenį. – įsitikinęs tv3.lt kalbintas Algimantas Minalga-Soliaris. – Tai tiesiog turi įvykti, mums tai labai svarbu. Visgi pasipiršęs jau esu labai seniai. Tačiau dabar toks metas... nebuvo kada pasvarstyti apie vestuves. Rodos, vėl ėmė įsibėgėti mano muzikinė karjera. Kažkaip susirinko komanda, su kuria šiai vasarai jau spėjome nufilmuoti tris vaizdo klipus. Tad buvo ką veikti“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai ne vienintelės naujienos Soliario gyvenime. Visai neseniai žiniasklaidoje nuaidėjo pranešimai, kad atlikėjas žada gulti ant operacinio stalo. Vyrui buvo atlikta pilna nosies operacija.

Susilaužė nosį

„Apie operaciją ėmiau svarstyti prieš kelerius metus, po paskutinės traumos, kurią patyriau krepšinio aikštelėje. Gavau gana stiprų smūgį. Paskui pastebėjau, kad jos išvaizda labai pasikeitė. Jau tikrai žiauriai atrodė, tad kreipiausi į gydytojus. Pirma apsilankiau pas vienus, paskui pas kitus. Visi sakė tą patį – „Jeigu netrukdo gali gyventi, tačiau išvaizdą tikrai keičia“. Tikino, kad mato, ką galima būtų pakeisti, kaip sutvarkyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi tuomet aš labai planavau grįžti į sceną. Ir su trenksmu – prirašiau tiek dainų, kad užtektų visą gyvenimą leisti po albumą kas savaitę. Aišku, jeigu gyvenčiau ne sceninį gyvenimą, galbūt net nebūčiau ryžęsis tai operacijai. Nebent jau nebeišeitų kvėpuoti.

Kadangi supratau, kad nuo to nukenčia dainavimo kokybė, o po operacijos ir vaizdas pagerėtų, nusprendžiau operuotis. Suvokiau, kad reikia ne tik dainuoti, bet ir atrodyti gerai. Viskas vardan scenos ir sėkmės joje", – dėstė dainininkas.  

Sužinoję apie šį jo sprendimą, didieji kritikai „Facebook“ komentaruose siūlė „išsioperuoti smegenis“ ir net gi prisiminė jo gana populiarią dainą su grupės „Naujos Pupytės“ nare Vita Jakutiene. „Padainavo su Vita ir ėmė plastines operacijas darytis. Čia tai gyvenimas“, – pastebėjo vienas interneto komentatorius.

REKLAMA

Visgi tai ne šiaip pasigražinimas, o sunki, daug ryžto ir sveikatos reikalaujanti operacija. Ją galėtų ištverti toli gražu ne kiekvienas organizmas. Ir čia kalbama ne vien apie narkozę, iš kurios galima ir nepabusti.

Didžiausia klaida prieš operaciją

„Ne vien dėl išvaizdos, bet ir dėl sveikatos man reikėjo šios procedūros – buvo lūžusi pertvara. Dvylika metų žaidžiau krepšinį, tad ne vieną ir ne du kartus esu gavęs į nosį. Ją tvarkyti jau buvo būtina. Man buvo atlikta pilna nosies operacija. Ją tiesino, laužė kaulus, kad galėtų sudėti į idealią padėtį, paskui tvarkė galiuką ir pertvarą.

REKLAMA

Prieš operaciją padariau didžiausią klaidą – internete žiūrinėjau vaizdo įrašus, kuriuose šią operaciją jau išgyvenę žmonės pasakoja apie savo patirtį, rodosi iškart po operacijos. Tad prisižiūrėjau mėlynių, kraujosruvų ir t.t. Dauguma jų kalba, kaip gerai jaučiasi nors iš išvaizdos atrodo labai kraupiai. Taip ir turėtų atrodyti žmogus, kuriam vidurį veido sulaužomi kaulai. Šie vaizdai sukėlė šiokio tokio diskomforto. Aš pats po operacijos labai ilgą laiką negali kvėpuoti pro nosį. Mano atveju tai užtruko tris savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat apie pusantro mėnesio reikėjo miegoti ant nugaros ir dar pakelta galva. Tekdavo po ja pasikišti dvi pagalves, kad būtų pakelta bent 45 laipsnių kampu. Žinoma, kankindavo skausmas, patinimas, ašarojimas, kraujas iš nosies. Daug visko turi iškęsti, tačiau rezultatas to vertas. 

Net ir dabar, praėjus šiek tiek laiko kartais tenka panešioti pleistrus. Taip pat gydytojas liepė atsisakyti kontaktinio sporto. Esu neabejingas krepšiniui, tačiau dabar stengiuosi neužklysti į aikštelę. Aš linkęs visuomet atsiklausti daktaro, jei kažkas pasikeičia ar nutinka. Tačiau daugiau draudimų, apart to, kad stengčiausi negauti į nosį, iš jo nesulaukiau“, – atskleidžia dainininkas.

REKLAMA

Laukti galutinio rezultato reikės ilgai

Nors nuotraukose matyti Soliario apibūdinto vargo rezultatai, tai – nėra paskutinė stotelė tobulumo link. Kaip ir po kiekvienos operacijos, taip ir čia laukia ilgas gijimo procesas.

„Rezultatai dar ne iki galo matomi. Su plastikos chirurgu kas mėnesį stebime pokyčius ir mėginame kontroliuoti gijimą, kuris yra labai ilgas. Kas du mėnesius nosis vis keičia išvaizdą. Tačiau, kiek žinau, galutinį variantą išvysiu po metų. Tuomet su daktaru spręsime, ar palikti esamą variantą, ar dar kažką keisti“, – dėsto atlikėjas.

REKLAMA

Nesulaukus galinio rezultato Soliario išvaizdos pokyčius jau įvertino ne tik mylimoji, bet ir bičiuliai. „Draugai labai pastebi pokyčius. Jiems atrodo, kad kažkas pasikeitė, bet negali suprasti kas – ar šukuoseną pakeičiau, ar sulieknėjau. Būna, sako, kad atrodau atjaunėjęs“, – pasakoja dainininkas.

„Egidijus Dragūnas per „Ten Walls“ koncertą buvo priėjęs, sako – „Ką tu darei su ta nosimi? Aš čia žiūriu žiūriu, nesuprantu. Jau nebeprisimenu kaip atrodė prieš tai“. Daktaro misija ir buvo ta, kad aplinkiniai nepastebėtų jokių pokyčių. Jei pastebėtų, tuomet reikštų, jog kažkas ne taip buvo atlikta. Vadinasi nosis per maža arba krenta į akis“, – toliau dėsto Soliaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kardinalūs gyvenimo pokyčiai

Atlikėjas atviras – jo gyvenimas ir vėl pražydo gražiomis spalvomis. Ėmęsis esminių pokyčių, jis visiškai pamiršo senas ydas, dėl kurių tikriausiai kurį laiką ir nematėme jo scenoje.

„Visiškai atsisakiau alkoholio, jau 7 mėnesius nei lašo. Jokio alaus, nieko. Ir noro visiškai nebėra. Kai esi užsibrėžęs tikslą, tai net laiko apie tai pagalvoti nebelieka. O dar ir šeima... jos gerovei alkoholis labai kenkia.

Praėjau tą vaikišką kelią, kuomet norisi palėbauti su draugais. Dabar jau man visai nebeįdomu. Per daug darbo įdėta, gaila. Visgi šiuo metu labai intensyviai sportuoju, kasdien bėgioju.

Stengiuosi ne tik dėl sveikatos, bet ir dėl išvaizdos. Jau pavyko numesti nemažai kilogramų. Jei anksčiau sverdavau apie 96, tai šiandien – 81. Buvau pasiekęs net 77, tačiau jau atrodžiau per lieknas. Tad šiuo metu stengiuosi palaikyti svorį“. – atvirauja Soliaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų