REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė neprognozuoja, ar sprendimas dėl Vytauto Gapšio imuniteto panaikinimo gali būti išspręstas šią sesiją.

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė neprognozuoja, ar sprendimas dėl Vytauto Gapšio imuniteto panaikinimo gali būti išspręstas šią sesiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia reikia klausti Seimo, Seimas atliks visas reikalingas procedūras, sudarys komisiją, o kiek komisija užtruks, komisijos darbo klausimas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

REKLAMA

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio kreipimasis į Seimą su prašymu panaikinti Darbo partijos frakcijos atstovo V.Gapšio imunitetą suplanuotas ketvirtadienį. Seimo pavasario sesija baigiasi kitos savaitės ketvirtadienį.

Seimo statutas numato, kad po generalinio prokuroro pranešimo Seime sudaroma tyrimo komisija. Išklausiusi prokuratūros atstovą bei parlamentarą, kurio imunitetą prašoma panaikinti, komisija teikia Seimui rezoliucijos projektą su siūlymu, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą. Jei rezoliucijos projekte numatoma panaikinti Seimo nario imunitetą, jai priimti reikia ne mažiau kaip pusės Seimo narių balsų „už“, tai yra ne mažiau kaip 71.

REKLAMA
REKLAMA

Neliečiamybės panaikinimo priežastis

Generalinio prokuroro E.Pašilio rašte Seimui dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo teigiama, kad jis galėjo veikti koncerno „MG Baltic“ naudai Seime svarstant Pelno mokesčio įstatymo pataisas bei balsuojant dėl kelio Vilnius–Utena projekto.

„Ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad V.Gapšys nuo praėjusių metų rugsėjo 28 dienos iki šių metų sausio 22 dienos Vilniuje vykusių susitikimų metu koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką Darbo partijos frakcijos nariams ir asmenišką balsavimą Seime svarstant Pelno mokesčio įstatymo pataisų projektą bei priimant Seimo nutarimą dėl kelio Vilnius-Utena projekto – tiesiogiai savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė kyšį – 25 tūkst. eurų“, – rašoma rašte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys šiuos įtarimus neigia ir sako nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą.

„Gavau tekstą, mes pradėjome žiūrėti, apie kokius įstatymus ten kalbama, vieno įstatymo priėmimo metu manęs iš viso nebuvo Lietuvoje, mūsų frakcijos balsai ten įvairūs yra, didžioji dalis frakcijos nedalyvavo, dalis balsavo, todėl mums kyla klausimų, į kuriuos negalime kol kas atsakyti ir nesuprantame, apie ką kalbama. Nelabai suprantu, kodėl šiuo atveju turėčiau padėti mandatą? Todėl, kad atlieku savo pareigas? Tada gal viso Seimo nereikia? Gal jie tokį variantą norėtų pasiūlyti? Kol kas aš nematau, nei už ką naikinti imunitetą, nei už ką naikinti mandatą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V.Gapšys.

REKLAMA

Generalinės prokuratūros kontroliuojamame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Jo neliečiamybę prokurorai siekia panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

Įtariama, kad „darbiečiui“ kyšis duotas suteikus nuolaidas politinei reklamai.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų