REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Tragiška avarija kelyje Marijampolė-Vilkaviškis: žuvo trys žmonės (nuotr. TV3)

Nesutelkęs dėmesio vairuotojas rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis. Gegužės 17-ąją įvyko tragiška nelaimė, kurioje žuvo trys jaunos moterys.

22

Nesutelkęs dėmesio vairuotojas rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis. Gegužės 17-ąją įvyko tragiška nelaimė, kurioje žuvo trys jaunos moterys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškio rajone lengvasis automobilis išvažiavo iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu krovininiu automobiliu. Vairuotojai sunkiai sužeisti, gyvybei pavojus negresia. Tačiau trys keleivės, sėdėjusios lengvajame automobilyje, žuvo.

REKLAMA

Svarbiausia yra sutelkti dėmesį tik į eismą

Instruktorius Dovydas Eiza įvardija pagrindines priežastis, kodėl taip atsitinka, kad žmonės nepamato kito automobilio ir įvyksta nelaimės sankryžose.

Jo teigimu, vairuodami žmonės, neretai, būna išsiblaškę ar užsigalvoję. Jei, pavyzdžiui, vyksta su kompanija, užsikalba ir nebesutelkia dėmesio į kelią. O būtent dėmesio koncentracija, ne pašaliniai veiksmai, turėtų būti svarbiausia kiekvienam vairuotojui.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingiausia yra kalbėti telefonu

Visgi kaip didžiausią problemą instruktorius įvardija telefonus. ,,Kai vairuotojas kalba telefonu, kaip aš sakau, jis išeina iš savęs, visiškai nebesutelkia dėmesio į eismą“, - sako D. Eiza. Jis taip pat pamini, koks pavojingas yra ne tik kalbėjimas, bet ir naršymas telefonu internete, žinučių rašymas. Anot jo, tokie veiksmai gali turėti tragiškas pasekmes.

Šiltuoju metų laikotarpiu ženklus užstoja augmenija

D. Eiza pasakoja, jog ne visuomet yra kalti tik vairuotojai. ,,Būna įvairių situacijų, įvairių sankryžų, pavyzdžiui, auga kokie krūmai, kuriuos šiaip turėtų kelininkai nupjauti, nes suprastėja matomumas vairuotojams. Arba būna ženklas užslėptas už medžio“, - pasakoja D. Eiza. Jis mano, kad šalutiniame kelyje turėtų būti daugiau ženklų įspėjančių apie artėjančią sankryžą. Tačiau svarbiausia, jog patys vairuotojai stengtųsi prisitaikyti prie esamų sąlygų, būtų dėmesingi ir saugotų save.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, gegužės 13-19 dienomis iš viso įvyko 83 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 7 žmonės. Sužeisti 96 asmenys, tarp jų – 23 nepilnamečiai.

Šiais metais, iki gegužės 20 dienos, Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 63 žmonės. Daugiausia žuvo vairuotojų – 25, iš jų 5 – motociklų vairuotojai, ir pėsčiųjų – 22. Tarp žuvusiųjų – 47 vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų