REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Gaisras Mažeikiuose (nuotr. asm. archyvo)

Mažeikiškė Vilma Jonuškienė šį pirmadienį prisimena kaip baisiausią košmarą: su dukterėčia ir dukra išėjo pasivaikščioti, o kai atsisuko į namus, pamatė rūkstančius dūmus. Moteriai surakino kojas ir iki namų ji tiesiog atšliaužė. Tačiau buvo vėlu. Namas sudegė iki pamatų.

7

Mažeikiškė Vilma Jonuškienė šį pirmadienį prisimena kaip baisiausią košmarą: su dukterėčia ir dukra išėjo pasivaikščioti, o kai atsisuko į namus, pamatė rūkstančius dūmus. Moteriai surakino kojas ir iki namų ji tiesiog atšliaužė. Tačiau buvo vėlu. Namas sudegė iki pamatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas įvyko pirmadienį. Man buvo išeiginė ir mes su dukra lauko židinyje deginome nudžiūvusį iš po žiemos kadagį. Paskui pas mane atvažiavo dukterėčia su vaiku, ir mes išėjome pasivaikščioti. Nuėjome gal 100 metrų nuo namų, netikėtai atsisukau ir pamačiau juodą dūmų debesį. „Viskas, degam“, – pasakiau. Man surakino kojas, nušliaužiau iki namų ir tada jau pamačiau atvažiavusią policiją ir atvira liepsna degančius namus.

REKLAMA

Sunku pasakyti, kiek visas gaisras užtruko – gal dvi valandas, nežinau, praradau laiko nuovoką. Gaisras buvo toks smarkus, kad už 13 km. žmonės jį matė“, – pasakoja V. Jonuškienė.

Moteris sako kol kas dar laukianti gaisrininkų išvadų, dėl ko kilo gaisras – ji mano, kad gal už stogo užkrito žiežirba, nes stogo danga, sako V. Jonuškienė, buvo prasta, mediniu perdengimu, o visas namas buvo mūrinis.

REKLAMA
REKLAMA

Širdies priepuolis

Pašnekovė sako, kad tuo metu, kai matai savo namus degančius, patiri nenusakomas jausmus.

„Žmogus neišgyvenęs to nesupras, nes nepaaiškinami dalykai čia... Mama, kuri gyvena šalia, net širdies priepuolį gavo – atvažiavę greitosios pagalbos medikai dvi valandas jai teikė pagalbą po to, kai kaimynai pasakė, kad dukros namas dega...“ – kalbėjo V. Jonuškienė.

Jos vyras, prisimena moteris, tuo metu dirbo, o kai jam pranešė apie nelaimę, šis net nepatikėjo – šildymas namuose yra geoterminis, atrodo, nebuvo iš kur kilti gaisrui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

gaisrasInfographic

Stojosi ant kojų

Moteris pasakoja, kad namus, kurie sudegė iki pamatų, šeima statėsi pati.

„Mes tą namą pasistatėme patys nuo pamatų ir tik penkerius-šešerius metus jame gyvenome. Tėvukai buvo padovanoję dalį sklypo, o kitą dalį pirkome iš kaimynų. Taip mes jį ir pasistatėme, tik dar jo pridavę nebuvome, nes mus, anksčiau turėjusius savo uždarą akcinę bendrovę, krizės metu ištiko bankrotas ir palikome be pajamų. Kurį laiką dirbau užsienyje, o paskui grįžau į Lietuvą ir pradėjome stotis ant kojų, bet dabar viskas... Namas sudegė taip, kad liko tik sienos iš namo“, – pasakojo sukrėsta mažeikiškė.

REKLAMA

Ji sakė, kad namas jau buvo visiškai įrengtas, visi kambariai – trys miegamieji ir virtuvė su svetaine – visiškai įrengti. 220 kv. m. namas (įskaitant garažą ir katilinę) puikiai tarnavo savo šeimininkams.

„Mūsų gyvenamajame name sudegė trijų gyvenamųjų kambarių ir svetainės virtuvės baldai, elektronika, visa technika, pavyko išgelbėti tik skalbimo mašiną. Taip pat sudegė kompiuteriai, geoterminio šildymo katilas, elektros instaliacija, singnalizacijos įranga, automobilis, garažo vartai, svetainės langai, parketas, rūbai, garaže stovintys įrankiai, žoliapjovės, lopetos ir kita technika, ventiliacijos ir kondicionavimo įranga, taip pat ir vidaus durys“, – nuostolius skaičiuoja V. Jonuškienė.

REKLAMA

Tame name šeima gyveno trise – ji su vyru ir jų šešiolikmetė dukra.

Priglaudė dukterėčia

Šiuo metu šeima glaudžiasi pas savo dukterėčią. V. Jonuškienė džiaugėsi tokių giminių gerumu: žmonės tikrai padeda, tačiau siekiant vėl turėti savo pastogę, dar trūksta daug.

„Ir pusbroliai, ir pusseserės aukojo pinigais – atrodo, gyvenime mažai bendravome, bet tokiai bėdai ištikus, žmonės tikrai padeda ir pinigais, ir rūbais. Mūsų su vyru rūbai visiškai sudegė –laimei, mergaitės rūbelius dar pavyko išsaugoti. Tai dabar dienomis darbuojamės mūsų sudegusiame name, o grįžtame pas dukterėčią tik pernakvoti. Mes norime atstatyti tą namą, bent stogą uždengti, kad neperlytų grindys... “, – pasakojo nelaimės ištikta moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė nežinanti, kiek dar laiko glausis pas dukterėčią – galbūt kelias savaites, kol išsinuomos kokį būstą. Taip pat šeima laukia pažymos iš gaisrininkų, dėl ko kilo gaisras, tada galės kreiptis į savivaldybę dėl paramos tokios nelaimės atveju.

V. Jonuškienė kreipiasi į Lietuvos žmones, prašydama finansinės pagalbos:

„Gėda ir sakyti, bet labiausiai mums reikia finansinės pagalbos, kad galėtume nusipirkti medžiagas ir uždėti stogą. Jo kaina, vyro paskaičiavimu, siekia 9 – 10 tūkstančių eurų. Būtume labai dėkingi už pagalbą…“ – kalbėjo moteris.

V. Jonuškienės kontaktai tiems, kas norėtų pagelbėti: [email protected].

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų